Întrebare cu răspuns(uri)

Aplicatii de descoperire a numarului necunoscut

Cred ca fiecare s-a confruntat cu situația de a fi apelat de un număr privat sau necunoscut in agenda telefonica. Acum, de când știința a avansat, știu ca exista aplicatii prin care poți afla numărul care te apelează sau detalii despre un apelant pe care nu îl ai salvat in agenda telefonică. Am auzit ca Orange deține o aplicație in acest sens, aplicația Orange Phone, însă eu folosesc Truecaller. Voi ce aplicatii folosiți și ce funcții au?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Am folosit si eu intr-o perioada TrueCaller si CIA (chiar asa se cheama:)), insa am renuntat la ele deoarece asa cum zice si FaraUnId cer foarte multe permisiuni. Nu mai folosesc nicio astfel de aplicatie ci pur si simplu am blocat din setarile telefonului apelurile de intrare cu nr necunoscut sau de la agenti de marketing care, desi suna prin centrala si de fiecare data au alt nr de telefon, am reusit sa ii blochez.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (550)

Da (835)

60%

835 membri au votat cu DA

550 membri au votat cu NU

60% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 2 din 3

@Anca07 ai dreptate, uneori si retelele sunt vinovate pentru felul in care apare un apel. Si eu am fratii plecati in strainatate si cand ma suna fie apare Apel necunoscut, fie apare un numar de Orange pe care nu-l am in agenda. Dar nu-mi apare numarul lor pe care-l am salvat.

Partea cu apelatul din afara și afișarea unui număr de Orange România am pățit-o și eu și are o explicație destul de simpla: Operatorul are setat pe servere un serviciu de VoIP.

Dacă va întrebați de ce, răspunsul este simplu: Sa evite taxele de interconectare percepute de operatorii parteneri.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Multumesc frumos pentru explicatii FaraUnId. Banuiam eu ca e ceva legat de costuri. Oricum, daca nu le raspund imi scriu mesaje sa le raspund:)) asa ne-am obisnuit.

Cei care folositi Truecaller sper ca stiti ca agenda va este trimisa nemijlocit la serverele lor :) Cand strang destule date sunt sanse mari sa gaseasca info despre un numar "necunoscut". Practic cand faci treaba asta dai informatii inclusiv despre prietenii tai, deci nu le protejati deloc identitatea, ii expuneti de fapt.
Am prieteni care au incercat aplicatia si acum ma regasesc si eu in baza de date truecaller care apropo, se poate accesa online https://www.truecaller.com Ce sa le fac acuma... degeaba ii scot din agenda daca ei ma au si-mi dau datele din naivitate mai departe...

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

Nici eu nu răspund la aceste numere dar uneori ma simt agasat.
Adevărat Andreic. Cu aceste aplicații pe de-o parte afli ceva și devii vulnerabil pe de alta ...
Anca07 eu nu răspund nici prin mesaje numerelor care mi se par dubioase. Persoanele care chiar mă cunosc au și alte căi de a mă contacta, ex. Mesenger, WhatsApp....., iar prin acestea nu ești foarte expus

Salut comunitate,

Recomand:

  • Eyecond: Caller Id,
  • CallApp: Caller Id,
  • CIA (acceptabil)

NU recomand:

  • True Caller (mai mult marketing decât un serviciu, colectare informații cu caracter personal)

Din pacate, nu am gasit pana acum o aplicatie care sa fie de real folos in identificarea apelurilor de pe nr ascuns. Toate promit f mult, insa in realitate nu fac decat sa colecteze date. Rezultate ZERO

Vlad D
Vlad D

Vlad D

User level
Nivel
0
64 / 100
puncte
Custom field 2
Vlad D

Pai asa este, se colecteaza date, altceva nu ai ce face. Informatia de hidden/private nu se poate obtine fara acces direct/modchip in subsistemul de comunicatie al telefonului/firmware.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

Sunt aplicatii gen TrueCaller dar eu unul nu le recomand pentru ca la randul tau vei intra in acea baza de date si orcine va fi apelat de tine va vedea numele tau

True Caller am folosit pana de curand, dar am gasit cateva probleme: nu au mai actualizat bazele de date de numere iar în roaming are o problema cu prefixul de tara (afiseaza și incearca sa sune numărul fara prefix, desi are)

Apelează +40312294523 si iti voi arata ca merge sa afli cine te suna cu număr privat. Fără nici o aplicatie, ci doar o redirectionare de apel

Ionascu
Ionascu

Ionascu

User level
Nivel
0
42 / 100
puncte
Custom field 2
Ionascu

Il trimiti intr-un sistem Voip care nu respecta gdpr :P

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!