Întrebare cu răspuns(uri)

Aplicatii de descoperire a numarului necunoscut

Cred ca fiecare s-a confruntat cu situația de a fi apelat de un număr privat sau necunoscut in agenda telefonica. Acum, de când știința a avansat, știu ca exista aplicatii prin care poți afla numărul care te apelează sau detalii despre un apelant pe care nu îl ai salvat in agenda telefonică. Am auzit ca Orange deține o aplicație in acest sens, aplicația Orange Phone, însă eu folosesc Truecaller. Voi ce aplicatii folosiți și ce funcții au?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Am folosit si eu intr-o perioada TrueCaller si CIA (chiar asa se cheama:)), insa am renuntat la ele deoarece asa cum zice si FaraUnId cer foarte multe permisiuni. Nu mai folosesc nicio astfel de aplicatie ci pur si simplu am blocat din setarile telefonului apelurile de intrare cu nr necunoscut sau de la agenti de marketing care, desi suna prin centrala si de fiecare data au alt nr de telefon, am reusit sa ii blochez.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (582)

Da (868)

60%

868 membri au votat cu DA

582 membri au votat cu NU

60% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 3

Momentan nu folosesc nicio aplicație, dar am folosit la nevoie Showcaller. Mi se pare destul de eficientă. Am testat acum și Truecaller, care mi se pare chiar mai bună decât cea spusă anterior. Mulțumesc, Laura!

Am folosit True Caller, dar de când cu gdpr nu am mai putut folosi. Era o aplicație destul de buna și eficienta. Pe mine ma ajuta ca primesc frecvent telefoane de la numere pe care nu le am în agenda și asa aflam dacă sa răspund sau nu.

Cred ca trebuie facuta o diferenta intre un numar necunoscut aka un numar de telefon care nu regaseste in agenda ta telefonica si un apel de pe un numar de telefon cu identitate ascunsa.

In principiu eu nu raspund la numere de telefon pe care nu le cunosc din simplul fapt ca nu vreau sa ma enervez inutil si nici nu sunt interesat sa aflu al cui este numarul respectiv. Aditional utilizez functia de Call and Message Blocker din antivirusul instalat in telefon.

Nu stiu cat de eficiente sunt aceste aplicatii care promit sa afle al cui este numarul X sau Y. Adica de unde preiau infomatia? In ce baze de date cauta? Ce informatii culeg din telefonul meu acest tip de aplicatii? Ce informatii sunt stocate pe serverele dezvoltatorului? etc, etc, etc

Poti sa vezi numarul de telefon al unui apel cu identitate ascunsa daca utilizezi un serviciu de VoIP si faci redirectionare de apel de la numere cu identitate ascunsa catre numarul de VoIP.

Eu am avut o problemă cu cineva care suna cu privat(necunoscut). Am incercat de toate, dar nu am reusit sa fac nimic. Până la urmă, aveam in vechiul telefon deviere apeluri, și am reușit să deviez apelurile de la numere necunoscute, pe un alt număr închis.
E enervant când te deranjează cineva, și nu îți dă pace, fie că e persoana rea viitoare, sau cineva de la o companie care vrea să îți vândă cine știe ce nimic.

Nici eu nu răspund la numere ascunse.
Dacă cineva mă sună, presupun că nu are de ce să se ascundă.

cocolosh
cocolosh

cocolosh

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
cocolosh

Am folosit si eu intr-o perioada TrueCaller si CIA (chiar asa se cheama:)), insa am renuntat la ele deoarece asa cum zice si FaraUnId cer foarte multe permisiuni. Nu mai folosesc nicio astfel de aplicatie ci pur si simplu am blocat din setarile telefonului apelurile de intrare cu nr necunoscut sau de la agenti de marketing care, desi suna prin centrala si de fiecare data au alt nr de telefon, am reusit sa ii blochez.

Am folosit TrueCaller dar nu l-am mai instalat in noul telefon din cauza permisiunilor solicitate. Eu de fel sunt o fire curioasa si raspund la orice numar ma apeleaza.

Momentan am instalat aplicatia TRUE CALLER ID si incerc sa vad daca isi face treaba, voi reveni pe subiect dupa o perioada de utilizare pentru feedback, mi se pare destul de usor de utilizat si de instalat.

Salut,

Eu răspund la numere necunoscute, dar nu răspund la numere ascunse ! Numerele necunoscute - poate cineva și-a schimbat numărul de telefon, sau și-a luat al doilea SIM .. De ce să nu răspund ?

Succes !

Nici eu nu sunt de acord cu folosirea de aplicații, cu acordul dat asupra datelor din telefon unei aplicații obscure... Cel mai bine este sa nu dăm nr de telefon nimănui, și să nu răspundem la numere ascunse. Simplu

E un pic cu dute-vino sa nu raspundem la numere private, deoarece uneori cand primesc apeluri din strainatate, de pe o anumita retea, nr este ascuns. Am intrebat persoana care ma sunase daca m-a apelat cu nr ascuns si mi-a spus ca nu. Deci, e posibil ca uneori, unele retele sa faca acest lucru. Nu stiu de ce, dar se intampla.

Nu am folosit nicio aplicație, apeluri cu nr private mai primesc de la operatori, dacă sunt pe fază răspund, altfel ii las sa ma caute și alta dată. Răspund la toate numerele, chiar dacă nu apar în agendă, poate omu și-a schimbat numerele sau poate nu l-am transferat în noul sim, etc, probleme pot fi multe.

N-am folosit niciodata astfel de aplicatii, dar, nici nu cred ca exista aplicatii care sa-ti arate ce numar te suna, in cazul in care o persoana suna cu numar privat.. Cred ca toti stim ca exista codul acela care se poate forma inaintea unui numar pentru ca persoana apelata sa nu vada numarul, dar, exista aplicatii care iti arata numarul cand cineva suna folosind acel cod?? Daca exista, pana acum, eu eram sigura ca nu.. :D
De obicei raspund, daca sunt langa telefon.. la serviciu mai greu cu prezenta langa telefon.. dar, in general sun inapoi.. spun in general pentru ca depinde si cat este de important, daca e cineva cunoscut sau un numar oarecare... :)

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!