anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum transfer continutul din telefonul vechi in cel nou?

MihaelaC
Community Manager
Community Manager

Achiziția unui telefon nou vine la pachet cu entuziasm, bucurie și nerăbdare, dar ce facem cu transferul de date? În ziua de astăzi este foarte simplu!

 

1. Situația în care nu schimbi sistemul de operare

iOS – urmărește pașii din meniul de configurare al noului iPhone pentru a putea transfera tot conținutul din telefonul vechi în cel nou, inclusiv aplicațiile.

Android – după ce ai facut back-up pe telefonul vechi accesează contul tău de Google de pe telefonul nou și vei avea opțiunea de a recupera back-ul făcut în Drive.

Iubitorii de Samsung care își achiziționează un nou telefon, pot folosi aplicația Smart Switch.

Extra: Dacă dorești să controlezi exact ce să transferi de pe un telefon pe altul atunci poți folosi aplicația Windows Droid Transfer.

 

2. Trecerea de la Android la iOS

În acest caz ar trebui să faci următorii pași:

- Instalează aplicația “Move to iOS” pe telefonul cu Android

- În timpul configurării iPhone-ului selectează opțiunea “move data from Android”

- Deschide aplicația “Move to iOS” pe Android și dupa acceptarea Termenilor și Condițiilor vei putea introduce un cod care o sa apară pe iPhone după selectarea opțiunii “move data from Android”

- După incheierea transferului de date click “Accept” pe Android și “continue” pe iPhone pentru a finaliza configurarea noului tău telefon.

 

3. Trecerea de la iOS la Android

Urmează pașii:

- Descarcă aplicația Google Drive pe iPhone și loghează-te cu contul tău Google

- Din Google Drive accesează Menu – Setări – Backup și selectează conținutul dorit. Pentru ca acest proces poate dura îți recomand să ai telefonul conectat la Wi-Fi și să fie la încărcat.

- Accesează contul tău Google pe telefonul Android și vei vedea acolo conținutul din iPhone.

 

Acum te poți bucura din plin de noul tău telefon!

 

Voi ce alte metode ați folosit?

17 Răspunsuri 17

imch
Cunoscător certificat
Cand am trecut de pe HTC pe Huawei am folosit o aplicatie de clonare. Recunosc ca nu am fost multumita de rezultat. M-am trezit cu cate 2 Galerii pentru poze, 2 aplicatii de camera si altele asemanatoare. Aplicatia fusese dezvoltata de unul dintre cei doi furnizori (HTC sau HUAWEI) si, ori n-am stiut eu sa o folosesc, ori nu era ea prea eficienta.

Vio73
#StarMember
Eu o folosesc tot pe cea de backup în Drive. Interesante și binevenite precizările. Mulțumim!

teacher_
#StarMember
Eu am trecut de la Allview la Huawei, prin Google drive, deci am folosit același sistem de operare. Înainte de Allview, am avut un Windows Phone. Înainte să trec pe android, am făcut un cont pe google, din Windows. Se pare că merge, am sincronizat conturile și mi-au apărut inclusiv doua agende telefonice, una pentru android, alta pe Windows. Apoi, după ce am pus cartela și am pornit Allview cu sistem android mi l-am sincronizat cu contul Windows, la fel, sincronizare perfecta, mi-a copiat tot, inclusiv imaginile. Se poate și din Windows Phone in android, fara probleme. Nu știu cine mai are Windows Phone totuși acum.

Laura_cio
Senior
Miha, mulțumim! Am făcut printscreen la aceste informații ca sa îmi rămână in telefon mai mult timp. Eu am transferat prin bluetooth, prin sincronizarea cu contul Google (prin Contact Sync), prin salvarea in Cloud și prin transferarea cu un card de memorie.

Razvan
#StarMember
Am folosit cu succes aplicația Phone Clone când am transferat toate datele din Huawei P10 lite în noul P20 pro.

Anca07
#StarMember
Un super multumesc pentru detalii! Smart switch-ul de la samsung, este foarte fain, ruleaza foarte repede, si nu trebuie decat sa iti stii parolele la toate conturile si aplicatiile pe care le utilizezi.

Miha_Z
#StarMember
Cand am facut trecerea de la Ios la Android am folosit aplicatia Google Drive. Pentru ca voi mai petrece cativa ani cu Samsung, la urmatoarea achizitie voi testa aplicatia Smart Switch.

eda2k
Cunoscător
Salut, Depinde ce dorim să transferăm. Dacă e vorba de Android, se utilizează cloud-ul - doar pentru contacte. Pozele/ clipurile oricum se salvează in photos, deci sunt disponibile online. Celelalte programe prefer să le instalez manual pe noul dispozitiv, fără clonare sau programe de la terți. De ce ? Deoarece fiecare dispozitiv are caracteristicile sale și este indicată instalarea de la 0 ! Important ! Utilizarea aceleiași adrese de mail, iar înainte, de verificat/ activat back-up-ul online. Succes !

Romeo_
Senior certificat
Prin cablu de date,bluetooth.Multumesc MihaelaC !

Anonim
Neaplicabil
Și eu am folosit Google Drive, a mers perfect. Și aplicația Phone Clone pentru Huawei cred că este ok, am cunoștințe care au folosit-o și nu au avut parte de probleme.

TheSpecialist
Maestru
Sunt de acord cu @eda2k. Fac sincronizarea contactelor, a mesajelor, a calendarului și a registrului de apeluri, precum și tot ce înseamnă conținut media. În schimb programele le instalez manual, pt a se configura corect pe noul telefon. Este și mai simplu pt conturile de Messenger, WhatsApp, Facebook și Waze pt ca în felul asta nu mai apar conflictele inițiale legate de conturi dublate.

Jay
Campion certificat
Eu doar prin bluetooth am transferat, mi s-a parut cea mai simpla, dar, a fost de la android la android.. 🙂

eda2k
Cunoscător
Soluția nr. 2 (dacă internetul îți pune probleme): - back-up pe PC, cu aplicația producătorului (gen LG Bridge, Kies, HiSuite). Dar la fel, doar salvate contactele, mesajele, pozele. Aplicațiile instalate manual - oricum, toate aplicațiile, chiar dacă nu sunt încă instalate pe noul smartphone, apar în biblioteca pe google play. Succes !

Razvan
#StarMember
Da, e recomandat sa instalezi manual aplicațiile, însă cele mai multe merg transferate, cele cu probleme, le reinstalezi ulterior. Telefonul merge foarte bine, nicio problema, nu a trebuit să-l resetez după back-up și update de la Oreo la Pie.