Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Probleme retea 4G in Timisoara

In ultima saptamana vitezele 4G+ in Timisoara sunt foarte slabe. Am incercat pe mai multe numere si viteza de download nu trece de 8-10Mbps. In primele secunde ale unui test de viteza ajunge viteza pe la 40-50Mbps dar scade brusc la 8-9Mbps oriunde in oras si la orice nivel de semnal.

Pana saptamana trecuta aveam peste tot in oras macar 40-50Mbps outdoor si media era peste 100Mbps pentru download.

Răspunsuri

Pagina 1 din 3

Îmi pare rău că ai probleme la rețea. Sunt sigur că aici vor vedea cei competenți, și se va incerca soluționarea problemei ridicate de tine. Probabil una dintre antenele care dau semnalul are ceva probleme.

Același lucru în timpul zilei și la Mamaia, nu trece de 8-9 Mbs, dar sunt clienți mulți pe plaja. La Timișoara, e posibil sa se fi dat drumul la ransharing 4G cu Vodafone, ca și în cazul 3G, roșii sa aibă un plus de viteza și ORO sa rămână iar pe din afară.
@teacher, în cazul unor probleme la antene, upload-ul nu era atât de sus la 48 Mbs, fie are limita pusa pe cont, fie antenele sunt foarte încărcate sau ceva probleme de reglaje, cum a avut anul trecut trecut prin tara, Telekom România.

Îmi pare rău, Fabytm! O fi picat vreun echipament mare, ceva în core pe o zonă întinsă. Pot fi și căldurile astea de vină.
@Răzvan, la mare e prea aglomerație.

Sunt foarte curios daca se va rezolva problema asta. Pentru ca as avea si eu cateva astfel de sesizari de facut. Si nu neaparat de viteza, cat de semnal foarte slab. Iar in unele locuri, din cauza semnalului deficitar, calitatea convorbirilor este sub orice critica (intreruperi in mijlocul propozitiei sau al cuvintelor, se inchide apelul, se aude super infundat etc etc etc).
Stiu ca poate suna dur ce spun, dar cam asta e situatia. Si da, stiu ca orice retea are plusuri si minusuri. Si zone unde semnalul nu va fi extraordinar. Stiu asta. Dar cred ca problema este mai sus de atat. Problema e de mentalitate. E de dorinta de a oferi clientilor servicii de calitate.

Ideea e ca daca mentalitatea e aceeasi ca si la Vodafone ("daca nu sunteti multumit, puteti sa mergeti la alti operatori" (which is exactly what I did, by the way), mentalitate care nu ajuta pe absolut nimeni, nici macar pe ei sa evolueze, si nu face altceva decat sa arate cat de putin le pasa de clientii lor), nici nu-mi mai bat capul sa fac sesizari. La Vodafone am facut sesizari pe probleme de semnal vreo 6 ani la rand. Daca asta nu arata dedicare din partea mea, si dorinta de a ajuta reteaua aia sa prospere, nu stiu ce altceva sa mai fac. Nu s-a rezolvat nimic. Stiu ca asta e doar o comunitate de useri Orange. Si oamenii chiar incearca sa se ajute intre ei pe cat posibil. Si e o placere si o bucurie enorma sa vad ca oamenii chiar isi dau interesul in sensul asta.
Cu toate astea, sunt probleme care nu tin de ei, si daca mai sus nu se vrea, ramanem cu cerutul.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

@fabytm, ne poți oferi, te rog, mai multe detalii? Dincolo de faptul că ai observat că vitezele sunt mai scăzute, ce probleme întâmpini concret in utilizarea internetului mobil?

Nu avem semnalat niciun incident (probleme de calitate pe date mobile 4G/4G+) în Timișoara. Pentru izolarea problemei tale, am avea nevoie să ne spui unde te aflai la momentul testului de mai sus și în ce zi a avut loc acel test.

@teacher_, sigur ca as putea. :D Dar dupa cum am zis, momentan sunt doar curios daca o problema de genul asta (care pare de bandwith si e probabil cauzata de o congestie de retea) se va rezolva in vreun fel. Daca da, pot sa sper ca printr-un apel la relatii cu clientii (sau mail la serviciul.clienti@orange.ro) se va face ceva. Daca nu cumva avem tehnicieni care se ocupa efectiv de probleme de genul asta in comunitate, as prefera sa pastrez detalii de genul asta pentru momentul in care cineva chiar va dori sa se ocupe de asta.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

@DanielaH Sigur, chiar astazi am mai facut 2 teste comparative pe malul Begai, in zona Universitatii Politehnica din TImisoara. Un test pe 4G+ si unul pe 3G. Pe 3G viteza era mai mult decat dubla fata de cea pe 4G+ la download. Upload-ul se misca foarte bine pe 4G+, download-ul foarte slab.

Aceeasi problema o intampin si in zona Soarelui si pe strada Macilor (dar si in alte zone unde am testat era similar).

Ca si probleme de utilizare, se incarca foarte greu de multe ori paginile sau daca sunt lucruri de descarcat, e sesizabila scaderea de viteza in orice caz.

Paaaai da, probabil pentru ca pe 3G reteaua e mai libera. :)

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Nu are importanță prea mare daca e libera sau nu. Cu excepția meciurilor sau a concertelor nu prea are de ce sa nu fie semnal, mai ales într-un oraș cum e Timișoara. Ar fi bine daca ai pune un test de rețea și al unui prieten, sau sa faci un sondaj la 2-3 persoane, sa vezi ei cum se descurca cu reteaua. Și eu am rude în Timișoara, dar nu au probleme de rețea.

Problema nu e de semnal, e de banda. Asta ziceam si mai sus. :) Astfel incat, numarul de useri conectati pe 3G in momentul ala, poate face o diferenta. De-aia am zis ca e reteaua mai "libera" pe 3G. Majoritatea sunt pe 4G.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Salut fabytm,

Sunt total de acord cu tine, mai ales in legatura cu testele de viteza.
Chiar acum 2 zile am facut acelasi lucru si pe 3G+ viteza mai buna decat pe 4G.
Recomandarea mea este sa trimiti aceste teste facand o sesizare in sectiunea Contact, iar departamentul tehnic te va contacta.
Parerea mea este ca sunt foarte multe telefoane 4G sau 4G+ conectate la retea, iar reteau 3G nu prea e folosita. Atata timp cat exista trafic oferit de operator de ordinilor zecilor, sutelor sau chiar nelimitat nu te astepta sa ai o viteza foarte buna pentru ca echipamentele nu pot oferi performante mai bune in aceste situatii.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!