Întrebare fară răspuns

Modificări în grila tv satelit?

Din 1 august 2019 au apărut unele modificări în grila Orange tv satelit. Au intrat canalele Look Sport 2 și 3 HD ( care erau în teste), Magic Tv HD, Rock Tv HD, au apărut versiuni HD ale unor canale ( Viasat Explore HD), etc. Bravo Orange!

https://www.media-max.ro/magic-hd-rock-tv-look-sport-2-si...

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Eu nu înțeleg întrebarea.... Ăsta e un anunț mai degrabă. Și era pe undeva normal să își mărească grila, Digi a introdus câteva din canalele astea mai demult.

Eu nu cred că are Digi Viasat Expore HD în grilă, de exemplu. Orange tv satelit are o grilă diversificată, fiind cel mai bun dth de la noi!

Super. Mă bucur foarte mult. Dar de obicei, aici se pun unele întrebări care pot fi marcate cu soluție, pentru a fi de folos comunității pe viitor. Ori nici un răspuns din cele care vor fi date de mine sau orice alt coleg, la ceea ce ați postat dumneavoastră, nu poate fi marcat ca soluție. Asta ar suna mai degrabă ca un anunț despre programele companiei. Noi nu cred că suntem aici ca sa o lăudăm, ci să găsim metode prin care micile inconveniente găsite sa fie eliminate.

Eu cred că experiența celor care utilizează acest serviciu este cea mai importantă. Sunt sigur că sunt persoane care au văzut aceste modificări și pot aprecia dacă sunt benefice sau nu! Dacă nu le-au observat deja, pot da o scanare pentru a le avea în grilă. Mulțumesc!

Trebuie spus si faptul ca aceste modificari de grila vor aduce si scumpiri in reteaua Orange. Majorarea s-ar face cu 1.5 euro/pachet incepand cu luna septembrie.
Si de asemenea au adaugat programe dar au si scos din grila Orange: Viasat Explore SD, Viasat Nature SD, Viasat History SD, Viasat Nature/History HD, Nickelodeon HD.
https://www.media-max.ro/magic-hd-rock-tv-look-sport-2-si...

Din cate observ eu pe site-ul CNA posturile Magic TV si Rock TV sunt in lista must carry si trebuiau introduse in grila.

Cat priveste Look Sport 2 si Look Sport 3, ramane de vazut daca au si profesionisti capabili sa distribuie in mod corect transmisiunle pe toate cele 3 posturi astfel incat sa nu avem meciuri de fotbal transmise din minutul 9, meci de tenis intrerupt in tie-break sau cursa de Formula 1 taiata in secunda 2 dupa ca leader-ul a trecut linia de sosire.

Cine are televiziune de la Digi, stie ce am vrut sa spun...

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Competitiile sportive costa, probabil acei 1,5 euro sunt pentru Look 2 și Look 3 HD. Ținând cont ca vor transmite simultan competiții cu cei de la digi/telekom, Orange se alătură și ei printre cei care aduc sportul în casele romanilor și poate cu aceasta ocazie își vor mai creste nr de abonați pe DTH.

In condițiile in care unul din trei televizoare din Romania este pornit pe un canal de sport, probabil că cel de la Look si-au dat seama ca, decât să lase pe alții să sa ia transmisiile și ratingul, mai bine difuzează ei. Oricum, in Liga 1 și Liga 2, Digi produce meciurile, Look doar le retransmite. Probabil vor crește numărul de abonați odată cu aceste canale de sport, care sunt singurele care chiar contează în vederea creșterii numărului de abonați.

Nu stiu daca 1 din 3 televizoare din Romania sta deschis pe un canal de sport, pentru ca televiziuni gen Antena 3, RTV, Realitatea TV stau cu mult mai bine dpv al audientelor decat Look Sport.

In trecut, cei de la Look au incercat sa introduca Liga 1 in sistem pay-per-view pe piata din Romania. Au achizitionat drepturile exclusive de transmisie tv, iar canalele Look TV si Look Sport au devenit canale cu plata. Cine dorea sa urmareasca Liga 1 trebuia sa platesca extra +10 lei / lunar pe langa pretul abonamentului de televiziune.

Rezultatul a fost ca pe o piata de cateva milioane de abonati de cablu, cei de la Look abia au reusit sa atraga cca 100.000 de abonati la pachetul lor de 10 lei / lunar.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Am zis pe un canal de sport în general, nu pe Look in mod deosebit. Mă refer la faptul că în timpul competițiilor, un număr foarte mare de români preferă să se uite la sport, de aia și Digi au 4 canale, telekom la fel, și look acum au 3.
Cum se împart cei 7,5 milioane de abonați din România
RCS&RDS - 3.700.000
Telekom - 1.500.000
Focus Sat - 1.000.000
UPC - 900.000
Orange TV - 400.000
Sursa https://amp.gsp.ro/article/567703

Nu stiu cum e la alti romani, dar eu nu prea ma uit la programele sportive. In afara de Eurosport nu am vizionat alte programe de acel gen si atunci o faceam daca era vreun meci de interes national.

Aia de la Digi pot avea si 10 canale proprii de sport, pentru ca nu sunt profesionisti iar directorul lor de programe probabil a invatat meserie la sapat santuri pentru fibra lor optica.

Digi nu este capabil sa-ti distribuie transmisiunile sportive in mod echilibrat pe toate cele 4 canale de sport astfel incat sa poti urmari o cursa de Formula 1 cap-coada cu tot festivitate de premiere (pe care sunt obligati conform contractului sa o transmita live) fara a sa ma tot plimbe de pe canalul 1 pe canalul 4, asa cum au facut de 'nspe mii de ori.

Eu ma rog ca astia de la Look sa nu adopte modelul Digi si sa transmita meciuri de fotbal de prin minutul 9 sau sa taie meci de tenis in tie-break pentru a face loc unui meci de mare interes national gen Concordia Chiajna vs Clinceni.

Nu vreau sa fiu inteles gresit! Faptul ca o sa pot urmari meciuri din cupele europene si F1 fara sa fiu obigat sa am abonament de cablu de la Telekom sau Digi este un ucru foarte bun. Spre doar sa nu am parte de acelasi "transmisii" cum au astia de la Digi.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Ai dreptate, e neplacut sa ti se opreasca programul cand iti e lumea mai draga. Probabil datorita estimarii proaste a orei de final a competitiei, coroborat cu alte evenimente care incep la ore apropiate. Destul de jenant pentru urmăritorii evenimentelor respective.

@FaraUnID eu sunt la RDS& RCS dar nu urmaresc programele Digi. Daca este asa cum spui e foarte urat din partea lor. Si mie imi place ca atunci cand urmaresc un program sportiv s-o fac de primul pana la ultimul minut plus festivitatea de premiere, acolo unde este cazul. Inainte vizionam Gimnastica feminim si masculin la TVR 1 si Formula 1 la PRO TV. Eu traiam cu impresia ca toate posturile TV sunt obligate sa ofere tot meciul.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!