anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Cum pot afla locatia unui telefon?

Miha_Z
#StarMember
Ma intereseaza cum se poate afla locatia unui mobil atat de autoritati cat si de simpli cetateni. Dupa ce criterii pot fi depistate si daca sunt aplicatii de localizare ale mobilelor.
1 Soluţie acceptată‚

DanielaH
Moderator

Localizarea unui telefon se poate face cu ajutorul sistemului GPS. Există aplicații și programe dedicate pentru localizare, singura condiție este ca GPS-ul să fie pornit (ex. pentru iOS: Find my iPhone, Gadget Track, iLocalis; pentru Android: Android Device Manager, Lost Android, Google Timeline; pentru Windows Mobile: Find my Phone).

 

În cazul în care se dorește localizarea unui alt telefon decât cel personal, se pot folosi aplicații specifice (ex. Life360, Google Family). Acestea trebuie instalate pe ambele telefoane.

 

În cazul furtului, este recomandată depunerea unei sesizări la poliție. Conform legii, poliția are dreptul să inceapă procedurile pentru localizarea telefonului pierdut, însă numai după ce primește acordul din partea procurorului și a judecatorului care se ocupă de caz. Localizarea se face cu ajutorul codului IMEI al telefonului.

 

LE - avem aici un articol detaliat cu mai multe sfaturi pentru localizarea telefoanelor, atât pentru Android, cât și pentru iOS  https://www.orange.ro/help/articole/localizare-telefon-pierdutfurat-tot-ce-ai-nevoie-sa-stii

Vizualizare soluţie în postul original

41 Răspunsuri 41

teacher_
#StarMember

Miha, aplicatii sunt 1000 de depistare a telefonului. Din pacate, in majoritatea cazurilor, toti isi opresc locatia, de cele mai multe ori din dorinta de a economisi energie (e si cazul meu). In cazul autoritatilor, prin apelul la 112, se declanseaza un fel de celula intre operatorul de telefonie si STS (serviciul de Telecomunicatii Speciale). Operatorul ii comunica locatia ta aproximativa STS-ului, prin niste coordonate date de sateliti (sunt de regula mai multi sateliti implicati, care pot da fie aceeasi locatie, fie locatii diferite) iar acesta mai departe, Politiei, Ambulantei, etc. Dezavantajul este ca marja de eroare este destul de mare, erorile de locatie pot fi chiar si pana la 2 km, datorita mai multor factori (calitate semnal, numar telefon, daca sunt alte obstacole). Eu stiu ca GPS-ul militar poate avea o marja de eroare de pana la 1 metru, pe cand cel civil poate fi cateva sute de metri, pana la 1-2 kilometri. E destul de sensibil subiectul, cele petrecute in ultima vreme vor lasa urme adanci, dar probabil va fi si un puct de plecare spre noi investitii in telecomunicatii. revenind la aplicatii, am gasit asta https://play.google.com/store/apps/details?id=com.fsp.android.phonetracker&hl=ro Poate iti foloseste, si nu uita sa ai locatia activa tot timpul!

TheSpecialist
Maestru
Da, se poate afla locația telefonului. Exista aplicații dedicate, unele preinstalate deja în telefon. Și unele sisteme antivirus furnizează aceasta optiune, condiția de baza este sa fie GPS-ul pornit. Unele programe merg pana la a "praji" efectiv procesorul telefonului făcându-l inutilizabil și protejând astfel datele de pe el. Sunt programe de tipul "find my Phone". Google are, deasemnea, o funcție "find my device".

teacher_
#StarMember
@The Special List, degeaba exista aplicatii, eu mi-am uitat telefonul in tren, si nu stiam despre asta decat cand a sunat sotia mea si i-a raspuns seful trenului. 🙂 Era utila o astfel de aplicatie, dar cred ca ar mai fi trebuit sa am inca un telefon pentru a-l depista, nu?

Miha_Z
#StarMember
Cu aplicatia "find my phone"... poate altcineva sa depisteze locatia lui? Sa zic ca am instalat in mobil acea aplicatie, ca sa fie localizat o terta persoana introduce numarul cautat si-i arata locatia cu exactitate?

teacher_
#StarMember
Din păcate asta e dezavantajul aplicațiilor. Ar mai fi varianta unei brățări fitness/ceas inteligent,cu care se care poate intra direct pe telefon și se fac tot felul de operatii.. o cunoștință de-a mea a făcut asta: și-a dat seama că telefonul e acasă, a intrat de pe smartwatch, a blocat telefonul, și a stat liniștită la lucru. Cred că e cel mai eficient așa. Smartwatch-ul depistează locația telefonului (cele Garmin sigur, și FitBit, cred că și Huawei watch, probabil și Samsung)

TheSpecialist
Maestru
@Miha Z, da, ai nevoie de o conectare la internet, atât. @teacher_ tu aveai nevoie de aplicație care sa fluiere după tine când te îndepărtezi de telefon și în mod surprinzător exista gadgeturi care fac și treaba sta. Eu vorbeam oricum de o situație posibila, viitoare. Acuma cine a pățit-o în trecut, cam asta e, în afara de bunăvoința celui care găsește telefonul nu prea mai sunt soluții.

FaraUnID
Campion certificat
Telefoanele mobile pot fi localizate prin GPS - Global Positioning System, adică prin identificarea poziţiei lor în funcţie de sateliţii la care este conectat GPS-ul sau prin Triangulaţia Turnurilor Celulare (cell-id/sector-id). In cazul celei de a 2-a metode este nevoie ca telefonul sa se afle in aria de acoperire a 3 turnuri celulare, in caz contrar aria de cautare fiind semnificativ extinsa si implicit marja de eroare este mai mare. Acum depinde si ce intelegi tu prin aflarea pozitiei. Daca ne referim la 112 acestia afla locatia aproximativa cu sprijinul operatorilor de telefonie care sunt obligati sa furnizeze informatii despre cell-id/sector-id in conformitate cu Decizia ANCOM nr. 1023/2008. Daca vorbim de un telefon fix sau fixo-mobil se poate afla adresa exacta a titularului de abonament pentru ca nu exista telefonie fixa in sistem prepay. SRI-ul poate monitoriza si localiza un telefon mobil si pe baza IMEI-ului, De fapt monitorizarea unui telefon de catre SRI se face pe baza IMEI-ului si nu pe baza numarului de telefon.

Laura_cio
Senior
La iPhone e aplicația gratuită “Găsire prieteni”.

FaraUnID
Campion certificat
Ca si utilizator casnic poti utiliza o aplicatie de tipul Total Security - denumire generica - aplicatii ce includ protectie si pentru dispozitivele mobile. Una din functiile aplicatiei de smartphone este accea de localizare a terminalului pe baza GPS-ului precum si controlul la distanta al dispozitivului.

Romeo_
Senior certificat
La iphone cu ajutorul unui alt Iphone conectat la al tau ai aplicatia Găsire iphone si cred ca se poate localiza dar trebuie sa fie deschise datele mobile

Vio73
#StarMember
Există o multitudine de aplicații, dar condiția minimă este să ai pornită localizarea telefonului. Eu, de exemplu, folosesc My locații, dar și prin intermediul aplicației 112, folosită de STS, este foarte ușor.

Gianni
Cunoscător certificat
Chiar și cu datele mobile activate GPS îți poate da eroare de pînă la15. 20 metri; acesta este un caz real pentru că am pățit-o chiar eu căutînd un prieten; GPS m-a dat în spatele casei sale pe o stradă laterală având cam această distanță menționată cu aproximație.

Vio73
#StarMember

Mai nou, chiar și cu aplicația de localizare 112, pe care e cam obligatoriu s-o ai în telefon, poți să-ți afli imediat locația. https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.sts.apel112&hl=ro

TheSpecialist
Maestru
Nu este obligatoriu sa ai instalata aceasta aplicație în telefon. În plus aplicația are multa bug-uri, mai trebuie îmbunătățită.