anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Buton de panica la telefoane?

Tina
Cunoscător certificat
Zilele acestea, am tot urmărit discuțiile televizate și nu numai legate de răpiri, violuri, omoruri. Un subiect foarte dureros și de neconceput pentru oamenii normali, dar din păcate, actual. Cu aceasta ocazie, am auzit tot felul de discuții despre butoane de panica la telefoane. Ca ar exista butoane care alertează anumite contacte predefinite. Sau ca suna singure la 112 și transmit locația? Ce știți? Este adevărat? Exista astfel de telefoane?
15 Răspunsuri 15

teacher_
#StarMember
Sunt doar zvonuri... Am auzit și eu despre o aplicație, Panic Button, inaugurată la Cluj, care poate trimite coordonatele prin diverse aplicații WhatsApp, Messenger, dar nu știu pe nimeni sa o uitlizeze. ai aici detalii...https://actualdecluj.ro/clujenii-au-dezvoltat-o-aplicatie-de-buton-de-panica-a-ajuns-la-100-000-de-descarcari-pe-telefoanele-mobile/ Alte aplicatii sau "trucuri" nu stiu, poate doar colegii..

TwisteR
Începător
Din cate stiu doar unele smartphone-uri dispun de acea functie. Trebuie sa cauti prin setarile telefonului pentru a afla daca ai asa ceva. Functia aceea trimite sms cu locatia ta la contactele predefinite. Nu suna singura la 112. Pt a suna la 112 trimitand in acelasi timp coordonatele tale poti folosi urmatoarea aplicatie: https://play.google.com/store/apps/details?id=ro.sts.apel112

Laura_cio
Senior
Exista putine telefoane care au un buton de panica. Pe una dintre marginile telefonului ar trebui sa se regăsească un buton roșu, cunoscut ca buton de asistență. Dacă apeși acest buton de panică, telefonul va trimite o alarmă sub forma unui mesaj text, în care sunt oferite coordonatele tale GPS. Mesajul nu este trimis oriunde, ci unor persoane ale căror numere de telefon le-ai presetat pentru a primi aceste informații. La iPhone, dacă apeși de 5 ori butonul de pe marginea din dreapta, se apelează serviciul 112.

Miha_Z
#StarMember
Un buton de panica pentru telefon te poate ajuta in multe situatii, mai ales daca te afli in pericol. Din pacate nu sunt multe mobile care au acest buton. Un astfel de mobil este Telefonul Doro 8020X si pe una dintre marginile telefonului se regaseste un buton rosu, cunoscut ca buton de panica. Daca apesi acest buton telefonul va trimite o alarmă sub forma unui mesaj text, in care sunt oferite coordonatele tale GPS la cinci persoane ale caror numere de telefon le-ai selectat pentru a primi aceste date. https://playtech.ro/2017/telefonul-cu-buton-de-panica-te-scapa-din-situatii-primejdioase/

TheSpecialist
Maestru
Exista telefoane cu aceasta functie de SOS. De exemplu, Samsung S10+ ( și nu numai) are opțiunea de a trimite, în caz de urgenta, prin apăsarea consecutiva de 3 ori a butonului de pornire, a unui mesaj către anumite contacte, stabilite în prealabil, care furnizează locația (trebuie GPS-ul sa fie activ), 2 poze făcute automat cu camera frontala și cu cea din spate, un mesaj text predefinit și un mesaj audio de 5 secunde. În momentul apăsări acelui buton, telefonul declanșează automat cele 2 camere și microfonul. SOS-ul se trimite simultan la contactele selectate, astfel încât sa fie șanse cât mai mari de răspuns la urgenta apărută. Am testat aceasta funcție și funcționează impecabil, în condițiile descrise mai sus.

Ascary
Campion certificat
Și Note 9 are...

Neaplicabil
iPhone-urile (si aparent nu numai) au asa ceva: https://support.apple.com/ro-ro/HT208076.

Vio73
#StarMember
Am urmărit și eu discuția, dar nu știu dacă se impune așa ceva. Poate doar la anumite modele, care să fie apoi introduse în abonamentele pentru seniori sau cele oferite persoanelor cu dizabilități.

Miha_Z
#StarMember
Eu sunt de alta parere @Vio73, ar fi de preferat ca toate mobilele sa aiba butoane de panica. Nu doar batranii si persoanele cu dizabilitati se afla in situatii in care viata le este pusa in pericol. La un moment dat oricine se poate afla intr-o situatie critica: accident de masina pe un drum slab circulat, pierdut in munti, sechestrat...si un astfel de buton le poate salva viata. Firma Doro era exata pe mobilele destinate batranilor si persoanelor cu dizabilitati, dar a creat Doro 8020X pentru a veni in sprijinul unui alt segment de cetateni. Noul model cu buton de panica se adreseaza unei alte categorii vulnerabile, cea a muncitorilor din constructii, agricultura, minerit sau exploatare forestiera.

imch
Cunoscător certificat
Eu nu stiu de buton de panica decat la smartwachurile pentru copii. Butonul ala se numeste SOS si este efectiv un buton pe care copilul il apasa si se trimite alerta pe telefonul parintelui care monitorizeaza aplicatia si localizarea aparatului iti arata pe telefonul tau unde se afla. De buton de panica pentru telefoane nu am auzit, dar daca este o aplicatie in sine nu cred ca va fi usor de utilizat. Ar fi dragut un smartwach sau ceva fitness band pentru adulti cu un astfel de buton de panica :-). Ar fi util si in cazul oamenilor bolnavi care au ceva crize, sau daca te pierzi prin munti dealuri si campii.

Vio73
#StarMember
Pot fi și cu asta de acord, dar acel buton să fie integrat corespunzător în design-ul telefonului. În curând o să aibă și mașinile ( unele au deja) un sistem de alertă în caz de pericol, dar ce faci dacă la 112 te iau în glumă?

FaraUnID
Campion certificat
Exista aplicatii software profesionale de automatizare a dispeceratelor firmelor de paza ce dispun si de module pentru smartphone de tip Buton Panica (,) cu geolocatie, aplicatii ce localizeaza telefonul pe baza coordonatelor GPS si care transmit in dispecerat locatia pe harta in timp real a subiectului impreuna cu un mesaj de alarma e tip SOS.

Romeo_
Senior certificat
Este foarte necesar pt fiecare telefon un buton de panica pt situatii extreme.Problema este ca la noi trebuie facuta muuulta educatie de ambele parti : o data de partea celor care apeleaza in gluma aceste servicii de urgenta si care ar trebui drastic pedepsiti iar de cealalta parte operatorii care,satui de atatea glume nu mai iau in serios apelurile urgente care necesita interventie 😞

eda2k
Cunoscător
Salut ! Butonul/ aplicațiile etc., nu pot înlocui comportamentul preventiv. În cazul improbabil că încă mai ai acces la smartphone-ul tău, la internet și GPS-ul este pornit, poți folosi multe aplicații să-ți detectezi singur locația - aplicații gen google maps, waze, orice aplicație maps în principiu. Dacă ai acces la internet, poți instala o multitudine de aplicații ce te pot localiza. Și Google și Apple, oferă serviciul de Find my phone/ device - trebuie doar ca adresa de mail și parola să fie știute de o cunoștință... Dar repet - comportamentul preventiv ! Butonul de panică (intervenția în maxim 3-5 minute) pentru smartphone nu există - decât dacă ai contract cu o firmă de securitate, dar aceste servicii sunt pentru locații fixe ! Nu știu cum am supraviețuit unei perioade când nu exista telefonul mobil/ smartphone-ul. Mulți dintre noi aveam doar fix (anii '80, '90, 2000) - dar în schimb, părinții ne ofereau unele sfaturi, iar noi țineam cont de ele.