Întrebare cu răspuns(uri)

[Rezolvat] Roaming nefuncțional în Muntenegru/ Serbia

Buna ziua, cum pot beneficia de roaming in Muntenegru / Serbia, mentionez ca am activat roamingul pe abonament, dar in aceste 2 țări nu functioneaza, multumesc anticipat

Trebuie sa resetezi telefonul (oprire/ repornire) și apoi să selectezi manual una din rețele partenere de roaming, din meniul telefonului.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (1)

Da (0)

0%

0 membri au votat cu DA

1 membri au votat cu NU

0% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Salut! Asta se întâmplă pentru că țările nu sunt din SEE, adică din spațiul european, la fel că Republica Moldova.
Ai aici detalii:
https://www.orange.ro/roaming/serbia/
Respectiv
https://www.orange.ro/roaming/muntenegru/
Doar in țările membre UE sunt valabile opțiunile cu net in roaming.
Ai aici detalii despre roaming
https://www.orange.ro/help/care-este-diferena-ntre-roamin...
Nu uita de aplicația Travel extra data, ai.aici detalii:
https://www.orange.ro/roaming/abonament/optiuni-travel-da...
Atentie, activarea opțiunii te va costa 18 euro, cu TVA inclus!
Poți instala și aplicația Orange Travel când ajungi la un wifi, prin care îți poți seta niste limite de consum, daca crezi că e cazul. :)
Vacanță plăcută!

Pentru Muntenegru si Serbia se poate activa de pe abonament optiunea Travel Data Extra despre care poti vedea mai multe aici https://www.orange.ro/roaming/abonament/optiuni-travel-da...
Iti recomand sa intalezi pe telefon aplicatia Orange Travel - poti vedea acolo optiunile recomandate in functie de tara unde calatoresti, poti activa optiunile si poti stabili limite de consum

Asta cu cartela de la operator local nu prea e ok, pentru că e la e la fel ca și de la noi înspre ei, au tarife mari de roaming. Cel mai rezonabil este să folosească cat mai mult wifi-ul, și să folosească opțiunea cu 18 Euro. E o cheltuială in plus, dar va apărea doar când plătește abonamentul.

Există posibilitatea să se facă o comparație și să aleagă cea mai bună variantă. Sigur, wi-fi este prima opțiune, pentru că este gratuită. Oricum, doamna/domnul spune că e nefuncțional... Dar roamingul ține și de operatorii locali. Sau poate nu a fost activat inițial.

S-a mai discutat subiectul pe aici:

https://comunitate.orange.ro/questions/2007094-internet-roaming-afara-see

Bine, cred că el era curios de ce nu merge, fiind în Europa, și pe buna dreptate, daca nu știi, e greu sa înțelegi. Nu e ca și cum ai fi in alt continent,ci ești într-o țară vecină cu Romania, care ar trebui sa fie membru UE.
Poate are un abonament care are resurse doar in SEE, și telefonul e setat sa nu facă cost suplimentar. In cazul asta, din setări, trebuie sa deblocheze opțiunea de roamnig.

@Vali Ilie, fii, te rog, mai exact, ce anume te deranjează? Nu funcționează deloc sau in anumite zone? Eu știu că funcționeaza, dar tariful e f mare, nefiind în UE. Oricum, viteza și semnalul țin de rețelele locale din țările respective, nu de Orange România.

@Vali Ilie eu aveam activat roaming-ul si din greseala la reintoarcerea din Grecia am nimerit la o alta vama si am intrat in Macedonia, in loc de Bulgaria. La mine a mers roaming-ul pe partea cu voce, internetul nu a functionat. Intr-adevar pentru cateva ore cat am fost in Macedonia am avut 50 Euro cost suplimentar. Indicat este ca in cazul in care stii ca pleci in tari din afara UE sa activezi o optiune de roaming speciala pentru zonele vizitate. In acest fel eviti costurile suplimentare. De asemenea poti folosi si aplicatia Orange Travel, pentru o evidenta mai clara a resurselor utilizate.
https://www.orange.ro/roaming/serbia/
https://www.orange.ro/roaming/muntenegru/

Multumesc pentru răspunsuri, dar nu ma intereseaza internetul in aceste tari, ci doar sa sun, rezolv aceasta problema cu travel data?

Verifica telefonul, sa îți fie activ în roaming, din setările telefonului, și verifica apoi daca îți este activ roamingul la *100#

@Vali Ilie la mine a mers fara problema, nu a trebuit sa activez nimic. Dar eu am in abonament acces la roaming si nu am fost nevoita sa fac alte setari. Tu ar trebui sa suni la relatii cu clientii sa activezi roamingul si apoi sa activezi una din optiunile de voce in roaming. Mai multe detalii ai in link-urile postate mai sus.

Salut, am trecut prin Bulgaria ca sa ajung in Serbia apoi Muntenegru, nu am avut probleme cu roamingul, nu am umblat la telefon, sunt setări speciale in telefon pt aceste tari din afara uniunii?, multumesc pt raspunsuri

Nu ar trebui sa fie, eu cand am intrat in Macedonia am primit mesaj de la Orange in care imi transmitea tara in care am intrat si cu cat voi fi taxata. Dar mie mi-a permis sa sun in tara fara nicio restrictie.

Eu am Huawei. VeI daca și la tine sunt la fel butoanele. Este posibil ca, știind că treci într-o tara in care se taxeaza, telefonul sa îți fi oprit el roamingul, ca sa nu plătești. Eu asta am pățit anul asta in Thailanda, după ce am zburat din Ungaria unde nu am avut probleme, o jumătate de zi eram inebunit. Până am intrat și mi-ai dat acordul sa folosesc roaming cu toate că mă taxează, apoi am dat un restart la telefon. VeI ce setări ai la date mobile și la roamnig, și dacă e vreun buton pe off pune-l pe on.

Nu functioneaza, gaseste doar 3 operatori, și la fiecare imi spune ceva "cartela nu suporta aceasta retea", ideea este ca și al soției este la fel, 2 telefoane care au roamingul activat în SEE..dar nimic in Muntenegru.., amândouă telefoanele sunt Samsung ...

Ok, atunci incarca cu o extra opțiune de calatorie când ajungi la un wi-fi, din contul tău Orange. Mi se pare singura soluție viabila.

Îmi pare rău că nu te-am putut ajuta, mă simt neputincios. Sa ne tii la curent cu ce ai rezolvat, poate vor mai fi persoane in situația ta.

Salutare, desi nu am primit raspuns pe mail la solicitarea trimisă catre Orange, astăzi am mai incercat odată sa selectez manual operatorii, și surprinza, mi-au aparut mai multi operatori, s-a conectat pe MTEL, dar făcând aceleași lucruri pe telefonul soției da mesajul cu" cartela nu suporta aceasta retea", deci in concluzie se pare ca au " activat" ceva pe nr meu..., multumesc pt răspunsuri și ajutor.

Chiar mă bucur că ți-am putut fi de ajutor. Îmi pare rău pentru soția ta. Și, ca sa o parafrazez pe colega noastră Daniela, daca te-a ajutat vreunul din răspunsuri, poți să selectezi ca și solutie, nu de alta, dar sa fie de ajutor pentru alți membri.
Concediul plăcut în continuare din partea noastră.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!