Întrebare fară răspuns

Utilizare internet în Franța fără cost suplimentar

plec cateva zile in Franta. Ce fac sa accesez net-ul fara sa fac cost suplimentar.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Daca ești pe cartela, incarca cu opțiune de 10Euro sau mai mare, are net și minute in SEE(roamnig). Ai aici detalii https://www.orange.ro/prepay/optiuni-prepay/index.html
Si încearcă să folosești cat mai mult wireless-ul, este cam peste tot. Daca esti pe abonament, sper că e suficient de mare încât să ai resurse în roaming.

Daca utilizezi android exista si aplicatia Orange Travel dezvoltata de catre Orange si care te ajuta să ții costurile sub control atunci când călătorești în străinătate.

  • Ești notificat automat atunci când te înregistrezi în roaming
  • Ești mereu la curent cu consumul tău de minute, mesaje sau trafic de internet
  • Stabilești praguri de consum la care să fii notificat
  • Ai acces oricând la tarifele de roaming și opțiunile recomandate pentru fiecare țară în care călătorești
  • Activezi opțiuni de roaming direct din aplicație

Sursa https://www.orange.ro/aplicatii/orange-travel/index.html

Salut @alexandru1978,

Pentru a putea sa te ajutam avem nevoie sa stim daca utilizezi cartela sau abonament de la Orange.
Asteptam raspunsul tau.

Salutare,
Dacă te încadrezi în limita acordată în roaming, nu cred că faci costuri suplimentare. Depinde și de conținutul pe care-l ai acum disponibil și dacă ai prepay sau abonament. În general, abonamentele mai mari de 10 euro și prepay cu opțiunea de 10 euro au roaming inclus. Acolo mai folosești și wi-fi. Eventual îți mai activezi și ceva suplimentar.
Găsești detalii pe aici:
https://www.orange.ro/roaming/optiuni/
Succes!

Poti alterna folosirea datelor mobile cu wi-fi.

Miha Z
Miha Z

Miha Z

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Miha Z

Dacă ești pe prepay, încarcă cu optiunea de 10 euro, exclusiv din My Orange. Dacă nu ai consum mare de date în țară, și în roaming vei depăși consumul înregistrat, ți se va restricționa accesul și vei trece pe taxare suplimentară, asta ca să nu ai surprize apoi. Același lucru și la abonament, numai ca acolo monitorizarea este pe 120 de zile și nu prea ți-l blochează ușor ca pe prepay. În plus, seara, după ora 21 este posibil sa dai de limitarea celebră de 1-2 Mbs, pe care încă nu știm cu exactitate de unde provine, te așteptăm cu teste de viteza seara, aici pe comunitate. O zi armonioasă!

@alexandru1978, ai găsit cea mai bună variantă pentru accesul la Internet în Franța? Revino, te rog, în Comunitate și povestește-ne și nouă cum ai procedat. Te-au ajutat răspunsurile primite aici?

In Franta, dragilor, ai nevoie de inregistrare pe fiecare HOTSPOT WI-FI, aceasta in cazul ca e free sau ai pass. e destul de dificil pentru doritorii de GPS si harta online pretutindeni. Dar cu putin internet in SEE, e ok si chiar util. Cine a trecut prin asa ceva stie. Valabil nu doar in Franta.

Pe de alta parte, nu inteleg de unde "zgarcenia" ORANGE la <minute in roaming>. Noroc cu putinul internet in SEE si cu aplicatii online de voce gen WhatsApp. Adica la competitori ai cu un 4 euro minute in roaming cat pentru un sejur, iar Orange iti "ofera" de la 10 euro in sus variante discutabile. Pacat.

Am revenit cu noutati. Atasat screen-shoturi cu un test pe date mobile, celalalt screen este de pe wifi-ul din hotel. Sunt de pe doua site-uri, deci se poate compara si acuratetea. Dupa viteza, sau semnul de wifi/4G+ va dati seama care test la ce face referire. Asa cum am mai spus, te poti descurca fara resurse in prealabil asigurate, dar daca si activarea roamingului a ajuns un lux (ca doar se plateste mai nou) atunci la resurse ce pretentii sa ai?
Daca n-ai nevoie de roaming, te poti descurca si fara resurse, bazandu-te cu smartul pe hotspoturi wifi, destul de multe free (cel putin in Paris), si destul de ok ca viteza pentru localizare gps, email, whatsapp etc. Dar fiecare stie pt el...

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!