Întrebare fară răspuns

Portforwarding pe router Orange

Acum 2 ani am încercat sa leg un DVR la routerul 4G Orange, să-i fac portforwarding pt a accesa de la distanta camerele de supraveghere. Rezolvasem problema Ip - ului dinamic ( i-am atribuit un domeniu de pe dyndns), setările erau corecte dar nu voia sa meargă deloc. După lungi tratative am reusit sa iau legătura cu un flăcău de la tehnic care m-a lămurit repede spunându-mi ca nu sunt deschise toate porturile și de aceea nu merge.
Acelasi echipament și aceeași metoda de portforwarding a funcționat perfect anterior, pe routerul de la UPC, iar după ce nu am reușit sa îl împac cu routerul de la Orange, am "tras" o linie de la Telekom și merge perfect pe routerul lor.
Intrebarea mea este: știe cineva, s-a mai schimbat ceva între timp? Sau a reusit cineva sa facă portforwarding pe router de Orange?

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salut,
Aceeași problemă o am și eu - răspunsul celor de la tehnic : plata a doi euro pe lună pentru activarea serviciului de portforwarding ... Bineînțeles că nu am găsit în contract/ pe site această "optiune" sau limitare... Așadar, nu am plătit !
Sper ca Orange să revizuiască acest aspect ...
Spor !

Sincer îți spun, eu am avut pe telefon instalată aplicația prin care să pot observa de la distanță tot ce se întâmplă pe camere. Am sistem Hikvision și ruter B 525. Problema este că nu eu am făcut setările, ci un apropiat și am pierdut tot când am avut telefonul la reparat. O să îl chem din nou să mi le facă, dar suntem plecați de acasă, când eu, când el. Adică nu prea avem timp deocamdată. Ideea este că funcționează fără costuri suplimentare.

@Vio73, la tine e simplu, din câte zici, trebuie doar reinstalata aplicația pe telefon, din meniul DVR-ului iei Ip și numărul portului, parola și gata. Dar pana acolo sunt curios cum a reușit. Sa îl intrebi cum a reușit.
@eda2k, cred ca acei 2 euro ii cer pt alocarea unui Ip fix, nu pt deschiderea porturilor. Este cam absurd sa tarifeze asa ceva din moment ce toate celelalte companii oferă serviciul gratis. În schimb, alocarea de IP fix se plătește. Dar asta nu e o problema, se rezolva prin dyndns sau orice site de profil.

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Salut. Daca este vorba de internet prin fibra,setarile de portforward se pot face din interfata routerului. Pentru a ajunge la interfeta trebuie sa te conectezi la router (LAN/WLAN) ,apoi sa accesezi dintr-un browser adresa 192.168.1.1 sau 192.168.0.1 (in functie de serviciul utilizat FTTH sau FTTB). Orange-ul nu blocheaza decat un port (25).Iar daca doriti sa utilizati camerele de supraveghere,o puteti face foarte usor daca cereti activarea optiunii de ip fix (2 euro cu TVA).

Este vorba de internet mobil ( router 4G). Știu cum sa accesez routerul, știu cum sa fac setările, știu sa ocolesc ip-ul dinamic (am menționat mai sus, cum), dar cu toate astea nu se realizează pana la capăt portforwarding ul. As dori, dacă se poate, informații de la cineva care a reușit efectiv acest lucru. În teorie, știu și eu.

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Eu am instalat aplicația ivms 4500 și am urmat instrucțiunile din prezentarea de mai jos: https://youtu.be/Ov0ZKc5_fcQ Menționez că am sistem video Hikvision și ruter Huawei B 525 ( 4g+). Și zic că am reușit. De fapt, l-am mai avut instalat, dar am schimbat telefonul. Succes!

Nu vă trebuie ip fix. Și eu am trăit destul timp cu impresia asta. Căutați aplicațiile adecvate, le instalați, configurați ce trebuie și reușiți. Succes!

Cum adică ..sa faci port forwarding ? dar în ce an aveți impresia ca trăim.... în 2019 ? După ce ca dispuneți de internet orange de 1000 "contract frumos semnat în urma falselor promisiuni " mai exista și necesități de mare specialist...auzi port forwarding. Contează doar ca primești pe abonament de 1000 (cu trâmbițe și stegulețe ) un modem dotat doar cu b/g/n fără ac .. ca doar nu suntem în 2019. în concluzie nu te mai chinui ..tehnicul de la orange este inutil în aceasta privință iar cu "rooter-ul" de la orange nu poți face decât sa vezi informații oarecum frumos afișate (exista totuși marele avantaj de a putea schimba parola WIFI - Ha)

Orange port forwarding are nevoie și cel din clasa a 5-a .......sau poate ca nu .....trebuie sa fim doar creduli și ...și sa plătim facturile.

P.s.
IEEE 802.11 ac - este standard apărut în 2014 (decembrie 2013) ce permite viteze teoretice de 1 Gbit/s
Un copil de clasa a 5-a cu un raspberry pi ce sa facă ? sa învețe ? ... trăim în România

Si eu am avut mici probleme cu portforwarding, dar pentru un server multimedia. La inceput a functionat imecabil fara nici un fel de probleme, ulterior m-am trezit ca nu mai functioneaza. Am incercat toate setarile posibile si imposibile, dar serverul meu multimedia din pacate nu vroia sa iasa in internet. Solutia a fost sa fac bridge la routerul orange catre propriul router ulterior toate setarile de portforwarding le-am facut din propriul router. Din acel moment totul functioneaza fara nici un fel de problema!

Astăzi mi-am dedicat vreo 3 ore încercării de a face acel portforwarding prin routerul Orange și nu am reușit nicicum. Nu merge pur și simplu, nu pot înțelege de ce. Și nici nu memorează setările. Este posibil sa fie o problema tehnica cu routerul în sine, dar nu o sa merg sa îl schimb pt ca momentan am rezolvat problema folosind un router de la Telekom pe care intenționez sa îl mai țin o vreme. In plus routerul Orange e prins în alta schema de supraveghere. Am conectat la el alte camere, prin Wi-Fi și aici nu am avut probleme, totul merge struna. În plus, tot sistemul ( router, camere) este pe un UPS și am avantajul ca pot vedea ce se-ntâmplă pe camere și dacă se ia curentul.
Oricum, va mulțumesc tuturor pt implicare!

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Nu o sa mearga in veci portforwarding-ul fara costuri suplimentare.
Nu era mentionat in contract ca primesti un router incapabil sa duca macar jumatate din viteza primita si nici ca nu poti face portforwarding.
Nu e nimic, inca putin si expira perioada contractuala.

Snoopz
Snoopz

Snoopz

User level
Nivel
0
11 / 100
puncte
Custom field 2
Snoopz

Nu e adevărat. Eu am 2 routere Huawei de la Orange. Pe unul am resusit sa fac portforwarding fără probleme. Și asta fără costuri suplimentare.

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Salut, poti sa pui ceva screenshot-uri cum ai rezolvat? Eu am HG8247H. Daca-i contactez pe cei de la tehnic, imi ofera access la super admin?

Dragilor specialisti, cineva a incercat dar cam palid sa explice problema portforwarding-ului. Indiferent cum il cheama pe furnizorul de internet, indiferent ca ai IP fix sau dinamic, majoritatea din ei nu te lasa sa faci setari de portforwarding pe "jucariile" lor, fie ele cu 4G sau fixe. Asadar utilizati ruterul furnizorului pentru conexiunea la reteaua externa si configurati un router intern (ca o retea interna) atat pentru port forwarding dar si pentru orice alte setari doriti, putand face chiar si management remote pe acel router (daca are functia).
Daca setezi IP-ul furnizorului pe intrarea in routerul personal (PPPOE daca e cu user/parola, IP fix daca e furnizat de furnizorul de servicii, DHCP daca e variabil), si apoi iti declari in routerul propriu porturile utilizate si IP-urile interne alocate (preferabil IP-uri fixe la device-uri gen camereIP), restul e o joaca. Din intern accesezi cameraIP folosind adresa de IP alocata, dar din extern vei utiliza IP-ul extern si portul alocat. Pentru detalii pot reveni.

Merci Flo. Hai incerc si varianta asta. Daca ma poticnesc pe undeva vin cu o cafea caldă sa imi dai mai multe detalii deși dupa cum ai explicat e cam mura-n gură :)

@Ascary: Te astept cu cafeaua. DIGI desi intra cu fibra in casa, router-ul lor nu permite setari de portforwarding, nici macar configurarea internetului prin PPPOE, deci oricum ai nevoie de un al doilea router. Telekom are ceva facilitati in plus pe router-ul lor, dar tot nu te lasa portforwarding pe routerul lor, deci ai nevoie de un al doilea. UPC-ul si Orange nu stiu daca permit configurarea / modificarea setarilor de portforwarding pe ruterele proprii, dar pentru aceasta s-a inventat un al doilea router, ca o subretea a retelei de baza. Ce si cum se configureaza sunt alte detalii.

Eu pentru un router Telekom vreau sa fac portul sa vad o camera si din extern nu numai din reteaua locala. Oricat am mesterit la router nu m-a lasat. Sa incerc solutia ta.Nu am insa deocamdata un alt router cu care sa fac asta. Crezi ca un alt router 4G m-ar ajuta? Am unul care zace prin sertar,il tine-am de rezerva in caz ca pica routerul actual de la Orange.

@andrei90 o sa revin astăzi cu poze la setările pe care le-am făcut eu pe routerul meu. Nu ai nevoie de acces la super admin, routerul permite forwardare și asa. Eu personal m-am folosit și de un domain host pt ca ip-ul de la Orange e dinamic. Bineînțeles, exista întotdeauna varianta folosirii cloud-ului, dacă ai nevoie pt dvr, și dacă Dvr-ul e de generație mai noua.
@Flo_1, routerul fix de la Orange permite portforwarding, eu asa am acum și nu am avut nevoie de al 2-lea router. Înainte am avut pe Telekom, deci sigur merge pe routerele lor, iar înainte de asta am avut ani de zile la UPC portforwarding fără probleme. De fiecare data m-am folosit de un domain host pt a rezolva problema ip-ului dinamic, asta ca să nu plătesc nimic în plus.

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

@Ascary: routerul nu conteaza daca e 4G sau nu. Oricum intrarea o faci pe WAN. Nu cred ca ai probleme la configurare.
@The Special List: In Telekom din lipsa de portforwarding activ pe routerul lor am configurat intial UN SINGUR DEVICE folosind DMZ. Dar de ce sa te complici cand pentru un al doilea router investesti 30-40 lei si faci orice setari doresti.

@andrei90 am atașat poze cu setările mele. Prima data la "WAN Information trebuie sa verifici dacă sunt active setările de acolo, dacă nu suni la Orange și le spui sa îți seteze routerul astfel încât sa fie active. Apoi mergi la Forward Rules - > Port Mapping Configuration și introduci câteva date. Ai grija ip routerului și al dispozitivului pt care faci forwardarea sa fie în același range. Eu am introdus datele Dvr-ului, detalii despre domeniul folosit. Ulterior mergi la Network Application - > DDNS Configuration pt a introduce datele despre serviciul de hosting.
Succes!

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

@Flo_1, eu nu m-am complicat deloc cu routerul de la Telekom. Am făcut tot ce am vrut cu el. Mai complicat mi se pare sa mai ai încă un router. De ce sa stau cu 2 routere grămadă când pot cu unul singur?

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!