Întrebare fară răspuns

De ce în Italia am roaming cu intermitență?

Sunt în Italia de 3 zile , roamingul functioneaza cu intermitenta, un minut am 10 minute nu. Am stat în Austria 4 zile înainte și nu am avut nici o problemă. Orange se laudă cu servicii de calitate, dar din experienta mea din ultima perioadă și din ofertele de roaming de pe prepay am impresia că utilizatorii de prepay care vor și roaming îi încurcă. Poate mă lămurește cineva, că eu deja incep să îmi fac o părere și vreau și alte opinii.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pe ce rețea te-ai conectat? TIM/Wind? Abonament sau prepay? Cât ai consumat resurse de internet în perioada în care ai stat în Austria?

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Daca in Austria merge si in Italia nu, eu inteleg ca problema este in Italia, nu la Orange.. Si eu am fost in Italia acum 3 ani si, cred ca am mers pe automat.. N-am avut nicio problemă.. si aveam cartela într-un telefon luat de la digi, care rămânea fără semnal pe cartela digi in mod constant..

Alege optiunea de a te conecta automat la reteaua cu cel mai bun semnal. Eu am fost pe vodafone conectat in roaming in Italia si a functionat perfect!

Arunca o privire și pe acest topic https://comunitate.orange.ro/questions/1973517-intampinat-limitari-viteza-roaming-see

Când te-ai conectat pe rețeaua Vodafone, ca în luna iunie, în Grecia nu am reușit sa ma conectez neam nici pe 2/3/4G pe Vodafone Gr.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Folosesc telefonul mobil de 19 ani , folosesc roaming de vreo 16 ani, am folosit conex , vodafone, zap dialog orange, plus o grămadă de cartele telefonice din Europa. Deci nu e de la telefon. Nu e de la rețelele italiene, cum spuneam pe cartele Digi este roaming cât vrei.

Mda, întreruperile apar doar seara sau la orice ora?
Pune un test de viteza aici, prin intermediul aplicației speedtest.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Vezi aici discuții detaliate despre roaming în SEE by Orange. https://forum.softpedia.com/topic/1098676-roaming-orange/...

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Clarificări pentru cine nu a înțeles: problema este pe trei (3) terminale diferite ( telefoane) , problema este identică ( roaming cu intermitenta) ,pe terminale cu cartele de la alte companii ( nu contează care) nu apar probleme acestea, iar la 160 km mai în urmă în Austria totul era ok. De ce?

Tot nu ai răspuns, zona, locația și orele în care apar probleme? Ai dat restart la telefoane?

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Raspuns pentru Răzvan: problemele au început în momentul când am intrat în Italia și durează de atunci 3 zile, iar ora nu contează că e zi sau noapte.

Ok, ce opțiune ai? Mai ai resurse incluse? Sunt multe cauze pentru care nu merge? Trebuie mai multe detalii. Nu putem sa ghicim în globul de cristal. Ești pe prepay sau abonament?

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Nu e vina Orange, ci a retelei italiene care iti asigura semnalul acolo. Daca Orange Romania ar asigura semnalul si acolo, nu ar mai exista roamingul. Daca in Austria a fost ok si in Italia, nu, e clar ca o pb a retelei italiene.

Nu mai contează, am vorbit și la relații cu clienții, am primit aceleași răspunsuri italienii sunt de vină, compania la care plătesc nu mă poate ajuta. Ok . O să încerc și la alții, să nu mă rezolve și alții, că în 2019 e greu cu tehnologia și o companie de telecomunicații nu știe ce se întâmplă. Poate știe șoferul directorului de marketing care face politicile de fidelizare a clienților.

Nu e de la rețeaua italienilor, dacă spui ca merge digi mobil. Refuzi în continuare sa răspunzi la întrebări: prepay/abonament, câte date ai consumat în Austria, ca poate nu mai ai resurse, poate traficul din afara a depășit pe cel intern, teste de viteza nu vrei sa faci, cum vrei sa te ajutam?

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Ultima lămurire: am roaming cu intermitențe, deci când merge, când nu merge.Nu are legatura cu abonamentul pur și simplu, pe trei telefoane diferite cu trei numere diferite se pierde conexiunea la rețea doar pe Orange ,iar cei cu Digi care stau la un metru lângă mine au roaming .

Nu stiu daca stii, dar in Italia si Spania exista Digi, gasesti cartele care au atat numar loco (italian/spaniol), cat si numar romanesc, deci inseamna ca Digi are in tarile respective acces direct la retelele italiene/spaniole, cred ca in regim de roaming national, cum aveau, acum cativa ani, in Romania, in colaborare cu VF...nu cred ca au reteaua lor proprie in Italia si Spania. Cred ca asta e explicatia pt faptul ca Digi are semnal mai constant in Italia.

Buna @Geac. Si eu consider ca de vina sunt retelele partenere din Italia. O situatie similara am intampinat-o si eu in Macedonia unde aveam semnal slab si am incercat sa ma conectez manual la 2 retele. In Grecia si Bulgaria n-am avut nicio problema cu semnalul oferit de retelele partenere.

Digi mobil se conectează pe rețeaua MNVO Digi Mobil Italia, care este pe Tim, tu pe ce rețea stai în roaming? TIM sau Wind?

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

@geac, trebuie sa faci niște teste, asculta ce zice lumea mai sus: după ce ai trecut granița, nu mai vorbești de Orange! Rețeaua noastră nu are semnal în Italia, acolo ești pe alta rețea ( una din cele cu care are Orange parteneriat, aleasa aleator de telefon sau aleasa de tine, manual).
Cu Digi acolo e alta treaba, ți-a explicat @delfinas ce și cum, nu mai repet.

Orange are rețele partenere în aproape fiecare țară. Exista posibilitatea ca, in funcție de zona in care stai, sa nu aibă semnal, mai ales dacă nu e aproape de un oraș. Orange nu e responsabil de calitatea semnalului din țara respectivă. Poți să îți setezi telefonul sa se conecteze automat la rețelele cele mai bune de telefonie, sau poți să alegi tu rețeaua care îți e la îndemână acolo... Îți arăt pe al meu mai jos.
P.S. chiar dacă e vorba de Italia, tot sunt zone în care nu este semnal.
Referitor la Digi, ei au partener Digi din țara respectivă, care sa zicem că e mai rezonabil, dar nu cu mult.

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Domnule The Special List, eu stiu că în roaming vorbim în rețele partenere ale companiei Orange. Dar cuvântul magic este "partenere", de aceea m-am adresat companiei Orange unde plătesc, pentru că ei să ia legătura cu companiile partenere din Italia pentru a identifica problema și a o rezolva, nu să o fac eu în numele lor. Probabil că cer prea mult, sunt eu mai carcotas, noroc că suntem puțini. Noapte bună.

Tu nu dai detalii mai exacte unde esti, doar Italia pe dreapta, nu spui ce rețele ai incercat acolo și vrei sa rezolve, din Romania, Orange problema ta? Spui că în Austria a fost ok și în Italia, nu, deci, logic, unde crezi că e baiul? O să spui că în Austria bătea mai bine semnalul din România, că e mai aproape. :))

Dacă în alte țări e semnal mai bun, logic că e de la rețele partenere din Italia. Ce să le facă Orange, să le dea ei semnal?

Dacă nu oferi detalii, nici nu poți avea pretenții sa fi ajutat, ca nu e nimeni mama omidă. Și dacă ai fost zgârcit în informații și la 300, pesemne ca nu ai obținut nimic.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

@Geac, mai ești în Italia? Persistă situația cu fluctuația semnalului în roaming sau s-a rezolvat? Ai încercat mai multe rețele partenere? Ne dai, te rog, mai multe detalii? Mulțumim!

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

Multumesc tuturor pentru răspunsuri, m-am lămurit, rețelele din Italia sunt slabe, eu nu știu folosi telefonul, sunt carcotas și caut nod în papură. Adio.

Geac, in Italia sunt 4 operatori cu care Orange are acord de roaming: TIM, Wind, Tre și Vodafone. Eu când am fost în Italia m-am înregistrat în rețeaua TIM și n-am avut probleme. Tu pe ce rețea/ rețele ai încercat și n-ai avut semnal?

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

Geac,e ceva asemanator cu Romania...fiecare retea si-a luat cate o zona si cred ca depinde de stalpii care emit semnalul a carei retea sunt.In unele tari e mai extins Digi in altele Orange.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!