Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare cu răspuns(uri)

Sugestie adaugare telefon Moto M (xt1663) in lista de device-uri comptibile VoLTE

Hi guys!

Nu e tocmai o intrebare, cat mai degraba sugestie de adaugare a unui device in lista de telefoane compatibile VoLTE.

Telefonul este un Moto M (xt1663) si am observat cu dezamagire ca lipseste din lista de telefoane marcate ca si “compatibile” cu serviciul VoLTE.
Telefonul sunt destul de sigur ca este compatibil (mi-au confirmat si ceinde la Motorola). Nu exista niciun impediment de ordin hardware sau software pentru care telefonul asta sa nu mearga pe voce 4G. Doar ca nefiind adaugat in lista Orange-ului...nu ramane pe 4G cand vrei sa faci un apel de voce. Ceea ce, in functie de acoperirea din zona respectiva, poate face diferenta intre a avea un apel cristal si a se intrerupe la fiecare cuvant.

Ma ofer sa testez functionalitatea lui, daca baietii de la tehnic nu au modelul asta la indemana si daca este cineva binevoitor sa activeze serviciul pe IMEI-ul meu, pentru teste.

Ce ziceti? S-ar putea face asa ceva? Cand eram la Vodafone nu puteam sa folosesc serviciul asta pentru ca ei nu au VoLTE. Am trecut la Orange, si acum nu pot sa-l folosesc pentru ca nu e activat pe partea Orange. :(

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Trebuie ca producătorul telefonului sa pună în soft setările Volte ale ORO. Unii au mai activat la digi, după ce au rootat telefonul și au ales un profil Volte compatibil, din alte țări exotice.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (3)

100%

3 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 4 din 5

Radu acum mai trebuie găsit și pentru Redmi 7 A
Al meu tot în 4g o ține .

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
513 / 750
puncte
Custom field 2

Ai trecut la Android 9.1? Din ce am citit pe internet, serviciile Volte au fost dezactivate după ultimul update.
Eu nu înțeleg de ce spui ca nu merge ca la Telekom, ca acum spui ca vezi 4G, diferența la viteza provine din banda utilizata, în cazul tău Telekom folosește B3 cu o lățime de bandă de 20 MHz și viteze până la 150 Mbs și ORO folosește B20, cu lățime de bandă de 10 MHz, cu viteze de până la 75 MHz.

Rezolvat pentru Xiaomi Redmi 7 A prin update de software .
A fost ușor, intrat în meniul telefonului la setări și la actualizări după care și-a făcut singur damblaua .
După restartarea ceruta a apărut simbolul Volte și gata .
Plus un nou buton în setări tip comutator cu Volte .
Văd că acum are și HD Voice în convorbiri cu telefoane care au la randul lor HD Voice .
E ok .

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
3
2616 / 5000
puncte
Custom field 2

@arsradu, am reținut sugestia și mulțumim!

 

Motorola M nu este un telefon comercializat de Orange. Prin urmare, Orange nu poate activa VoLTE și VoWi-Fi pe un model/ IMEI pe care producătorul nu a facut customizarea de software.

DanielaH
DanielaH

DanielaH

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Echipă
Custom field 2
DanielaH

Hello, Daniela! :)

Well, asta e chestia care mi se pare foarte ciudata. Ca operatorul te trimite la producator, producatorul te trimite la operator. Motorola mi-a zis ca de pe partea lor, telefonul are tot ce trebuie din soft ca sa functioneze pe Orange RO. Orange, pe de alta parte, a provizionat SIM-ul pentru serviciile astea. Deci...in teorie, ar trebui sa mearga! :)) Si cu toate astea... nu prea merge. Cel putin nu default.

Dar...aparent, cu setarea potrivita, da, poate sa functioneze fara probleme (cel putin partea de VoLTE). VoWiFi din cate am inteles de la Motorola nu ar avea cum sa mearga pentru ca nu e suportat de telefon.

Deci, softul e acelasi, SIM-ul e acelasi, reteaua e aceeasi. Singura diferenta este pe partea de soft in setarea acelei optiuni by default. Singura intrebare este: cine anume ar trebui sa activeze chestia asta?:)) Moto sau Orange? Daca Moto, atunci de ce n-o fac? Tind sa cred ca, cel putin in cazul asta, Moto ar fi trebuit sa activeze acel profil. Nu stiu daca se poate activa si de catre Orange... Chiar nu stiu. Nu am suficient de multe informatii referitoare la functionarea serviciului astuia astfel incat sa imi dau seama de unde ar putea sa fie problema.

As zice ca din moment ce se poate activa din soft, problema ar fi la Moto... Dar, din nou, Moto zice ca pe partea lor totul e ok. :))

Anyway, acuma oricum nu mai folosesc telefonul asta. Dar, ca idee, mi-ar placea foarte mult sa stiu care e procesul prin care un telefon trebuie sa treaca pentru ca utilizatorul final sa beneficieze de serviciile astea doua, VoLTE si, eventual, si VoWiFi. :)

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

După cum știi pozitia față de problema asta e cel puțin rigidă ca sa fim eleganți în exprimări .
După săptămâni de studiu mi-am rezolvat singur .
Pe Softpedia helperul a avut aceeași abordare .
Noroc că tot acolo dădusem de o postare mai veche in care cineva spunea de actualizare de soft .
Am intrat rapid in setări și am observat că era o versiune care avea un update de la Xiaomi disponibil și l-am instalat .
Puteau să spună asta și era mulțumitor .
Dar au preferat să nu se implice .

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
3
2616 / 5000
puncte
Custom field 2

Important este că ai rezolvat! Felicitări!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Eu mă gândesc dar nu știu cum se poate face, un loc în care să găsim soluții verificate undeva .
Cine găsește o metodă de a face chestia asta e super .
Pe net găsești rezolvări în orice domeniu
Chestia e că un centralizator sau de genul acesta ar fi cea mai mare realizare posibilă .

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
3
2616 / 5000
puncte
Custom field 2

Noah, eu am propus sa fac un thread cu device-urile pe care oamenii au reusit sa activeze serviciile astea, cu toate ca nu sunt vandute de Orange. Daca se vrea, s-ar putea face. :))
Momentan nici nu sunt foarte multe device-uri de genul asta. Dar da, si mie mi se pare foarte util sa le avem pe toate intr-un singur loc.

Mi-ar fi placut sa pot actualiza postul principal in momentul in care mai gasim cate un device care sa mearga. Dar din pacate asta nu se poate face momentan pe platforma actuala a Comunitatii. Astfel incat trebuie gasita o alta solutie ca sa nu stai sa cauti in pagina printre toate posturile.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Sa facem un topic cu telefoane care merg Volte si Vo-wifi la Orange. In zilele următoare, voi deschide lista, apoi fiecare sa adauge telefonul care ii funcționează.

Tu ai reușit pt că ai folosit acea aplicație pt procesoare mediatek. Dar pt noi cei care avem telefoane cu snapdragon există vreo soluție?

Kid89r
Kid89r

Kid89r

User level
Nivel
1
225 / 750
puncte
Custom field 2
Kid89r

Despre ce telefon este vorba? Dă-ne mai multe detalii!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Intr-adevar, depinde de la telefon la telefon. Nu e doar o problema de Qualcomm vs MTK. Nici la MTK, din cate am inteles, nu se mai poate atat de usor de la anumite versiuni de Android incolo.

@Kid88r, arunca o privire si aici: http://volteromania.blogspot.com/p/3.html. Vezi poate gasesti ceva sa te ajute.

Cel mai probabil, problema este pe partea producatorului (trebuie adaugat suportul de VoLTE si/sau VoWIFI pentru modelul respectiv in soft). Orange nu limiteaza accesul. Dar nici nu pot sa le faca producatorilor modificarile care tin de sistemul de operare. Fiecare trebuie sa-si faca partea lui pentru ca tu, ca client, sa poti beneficia de acel serviciu.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Eu am realme x2. Producătorul afirmă că telefonul are volte și pe YouTube am văzut volte activat pe acest telefon pe altă rețea. Am și Orange și Digi,nu merge la niciunul.

Kid89r
Kid89r

Kid89r

User level
Nivel
1
225 / 750
puncte
Custom field 2
Kid89r

Depinde de retea. Suportul ala de care iti ziceam se adauga pentru fiecare operator in parte. Si poti sa ai operatori cu acelasi nume din alte tari, pentru care, exista suport de VoLTE/VoWIFI. De exemplu, poti sa ai suport pentru Orange FR de exemplu, dar nu si Orange RO. Nmele e acelasi, dar tehnic cele doua sunt retele diferite. Mai exact, telefonul le trateaza ca retele diferite.

Cum am zis, uita-te si vezi daca nu cumva poti sa-ti activezi, fie cu cod, fie prin root. La Xiaomi stiu ca era codul asta: *#*#volte#*#* (*#*#86583#*#*).

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!