Întrebare cu răspuns(uri)

Intrebari/ raspunsuri aflate in moderare

Hello guys,

Acum cateava minute am postat un raspuns la intrebarea asta: https://comunitate.orange.ro/questions/2036318-lansa-orange-ofertele-5g

Am dat submit, si sunt destul de sigur ca s-a salvat, pentru ca imi aparuse postul in lista de raspunsuri. Dupa care am vrut sa-l editez sa mai adaug ceva, si butonul de Edit nu raspundea la comenzi.
Asa ca am dat refresh la pagina si acuma nu mai gasesc postarea mea deloc, cu toate ca daca va uitati la intrebarea respectiva, site-ul afiseaza cum ca ar fi 14 raspunsuri... dar sunt doar 13 afisate.

Mie unul imi pare un pic bug... Aveti idee? Vi s-a mai intamplat si voua? Scrisesem ceva. Si acuma ma oftic ca pare ca am pierdut tot ce scrisesem.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Salut!

Vă mulțumim tuturor pentru feedback si ne pare rău pentru publicarea cu întârziere a răspunsurilor.

 

După cum ați remarcat, platforma comunității are un blacklist; acesta conține câteva sute de cuvinte și sintagme. Chiar dacă nu neapărat vulgare, cuvinte ca "prost", "naiba", "sânge", "bat" etc. se regăsesc în această listă deoarece ele pot fi folosite și cu conotații negative și nu ne dorim acest lucru aici, în Comunitate. Pentru că textele care conțin astfel de cuvinte intră în moderare manuală, se poate întâmpla cateodată ca ele sa fie publicate cu întarziere.

 

Întotdeauna când intervenim în editarea întrebărilor/ răspunsurilor voastre vă notificăm prin e-mail, fie că este vorba de schimbarea titlului sau modificarea încadrării întrebării. În cazul in care textul nu respectă Principiile Comunității, nu-l publicăm sau îl publicăm parțial, dar vă notificăm cu rugămintea de a-l reformula. Singurele editări pe care le facem fară notificare sunt corectarea erorilor de typo, a greșelilor gramaticale și ștergerea răspunsurilor irelevante (de genul “da, ai dreptate”, “da, așa cred si eu”, “nu știu, n-am auzit de asta”) care încarcă inutil topicul și îl fac mai greu de urmărit.

 

@arsradu, am modificat titlul întrebării tale pentru a fi mai clar la ce se referă și a-l face mai ușor de găsit pentru ceilalți membri în cazul în care se vor confrunta cu aceeasi situație. Am modificat deasemenea încadrarea acestei întrebări – am mutat-o în categoria "Despre Comunitate"/ subcategoria "Comunitatea Orange"

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (3)

100%

3 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 3 din 3

Cred ca ar fi interesant ca, atunci cand e detectat un cuvant mai dubios, sa fie inlocuit cu un nr de asteriscuri identic cu cel al literelor din acel cuvant sau cu unul generic, valabil pt toate cele din blacklist. Asa, mesajul nu se mai lasa asteptat si autorul poate intelege care si unde e pb si sa o rezolve, editand,

@delfinas Ideea nu e rea. Dar cred ca ar trebui facuta doar in cazul in care postarea este publicata, altfel nu vad rostul cenzurarii cuvintelor daca doar autorul le vede, si cred ca trebuie facut nu la 100% din cuvant, ci la 70-80% din el, astfel incat sa se inteleaga totusi care a fost cuvantul initial.

Daca vei avea un cuvant de genul *********, chiar si in textul propriu, s-ar putea sa nu mai stii ce ai scris acolo. :) De-aia de obicei se cenzureaza asa: ma*****da (marmelada).

De asemenea, consider ca e mult mai eficient, decat sa cenzurezi si sa postezi cu asteriscuri, ca apoi autorul sa trebuiasca sa editeze, mai bine nu postezi deloc si ii dai ocazia omului sa-si editeze postul inainte de a-l publica. Mai putina rescriere de date si pe server.

Dar cum am zis, chestia asta o faci doar daca postarea este publicata. Daca nu, n-are niciun rost. E ca si cand te-ai cenzura pe tine fata de tine.

Ceea ce propuneam eu ar functiona cam asa:
1. autorul scrie mesajul
2. la Submit, se face verificarea textului si, fara sa fie publicat mesajul, autorul este anuntat in caz ca unele cuvinte nu sunt ok.
3. autorul isi verifica textul, modifica ce e de modificat si da Submit din nou.
4. abia atunci, daca e totul ok, i se publica postarea.

Eu eram curios totusi cat de mult ajuta, in real life, acest sistem automatizat. Cu alte cuvinte, cam cat la suta dintre cei care posteaza aici, ar avea nevoie de cateva lectii de comportament civilizat? Pentru ca daca procentul este foarte mic, parerea mea e ca acel feature nu prea isi are rostul. Pare ca mai mult incurca decat ajuta.

Daca el e setat pe premiza ca majoritatea oamenilor o sa foloseasca cuvantul "p r * s t", de exemplu, intr-un context jignitor...nu stiu ce sa zic. Din cate mesaje am citit eu pana acum, as zice ca lumea e civilizata pe aici si nu e cazul de jigniri si chestii de genul asta. Nu stiu daca in trecut lucurile stateau altfel.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Salut!

Așa cum a menționat și DanielaH avem un blacklist și atunci când sistemul identifică un cuvânt existent în blacklist blochează automat publicarea întrebării / răspunsului până la moderare, conținutul nu dispare, ci intră în moderare.

 

Suntem la început și apreciem feedback-ul vostru, de aceea avem și o subcategorie numită "Sugestii" în categoria "Despre comunitate". Dacă aveti idei, propuneri le puteți adăuga acolo, împreună cu o scurtă argumentare și vom lua în considerare pentru viitoare dezvoltări și vă ținem la curent.

 

@arsradu referitor la formatarea textului, deoarece implică și editare de tip HTML, din motive de securitate nu este activată această opțiune pentru toți membrii, dar vom lua în considerare sugestia. Mulțumim!

Aha. OK, Mihaela. Mersi frumos de informatii, si de open mindness. :) Conteaza mult.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2

Si pe mine m-a surprins cand am adaugat un raspuns si a aparut mesajul cu galben ca merge spre moderare . Desi, e safe, comentariul tau o sa ajunga unde trebuie. E doar o masura de protectie, o bariera daca vrei, pentru a asigura calitatea continutului care intra in comunitate. Trece de vama doar daca e legal :)))

Majoritatea răspunsurilor sunt filtrate de un program automat, ca un moderator nu ar avea timp sa le vadă și sa le accepte pe toate, fizic e imposibil.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!