Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Mobile banking - pro/ contra ?

Salut,
Utilizați serviciile mobile banking ? Pentru ce operațiuni - argumente pro/ contra ? Eu utilizez aceste servicii pentru plata tuturor utilităților, mai puțin întreținerea... În fiecare lună, în 5 minute achit online toate facturile. Toate tranzacțiile sunt confirmate fie prin amprentă, fie prin SMS de confirmare. Față de acum 5-6 ani, când mă plimbam prin oraș cu factura la un paypoint, timp pierdut.

eda2k
eda2k

eda2k

User level
Nivel
3
2509 / 5000
puncte
Custom field 2
eda2k
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 2

Ce-ai patit @Ascary? :)))
Acum este alta intrebare, un alt fel de continut si automat alte raspunsuri. ;)
PS: macar eu mi-am mentinut raspunsul? :)

Miha Z
Miha Z

Miha Z

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Miha Z

Platesc facturile din aplicatia de pe telefon...economisesc timp si nervi ;) cand mergeam la banca sa achit la robotel ba era rand ba aveam nevoie de bani potriviti...acum cu cateva clicuri scap usor de bani din contul meu in contul lor ;)))

Romeo.
Romeo.

Romeo.

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Romeo.

De vreo 5 ani am aplicația gratuită, dar mai înainte intram pe telefon din browser și făceam plățile. Îmi era mult mai greu, dar acum e foarte simplu.

Eu sunt mai de moda veche, prefer sa plătesc cu cash, la ghișeu, sau online, cu cardul, doar la magazinele in care am încredere. Internet banking folosesc doar pt consultarea tranzacțiilor, soldului. Mobile banking nici nu intra in discuție!

Eu lucrez în domeniul bancar, deci plătesc cam de prin 2007 dacă îmi amintesc bine :) orice se poate plăti prin IB/mobile Banking pe care le consider destul de safe atâta timp cât sunt respectate regulile de securitate amintite și mai sus.
Fiecare ar trebui să știe că Băncile nu solicită niciodată datele clienților (pentru că deja le au), nu solicită PIN-urile cardurilor, nu solicită coduri de utilizator, parole, etc, iar dacă au fost situații în care au fost clonată pagina de conectare clienții afectați au fost despăgubiți în proporție de 100% fără nicio „intervenție specială”.
Băncile investesc foarte mulți bani în tehnologie pentru securitate

Sincer, eu nu am Mobile Banking, folosesc doar Internet Banking. Sunt mai old fashion, in primul rand nu vreau sa dau 4 sau lei pe lună, iar în al doilea, vreau sa le dau de lucru la oamenii de la ghișeu. Dacă toată lumea ar plati abonamentele online, ce ar mai face ei? :) In plus, e un mod de a mai ieși în oraș.

Eu nu platesc nimic pentru aplicatie si, este o aplicatie foarte bine pusa la punct.. dacă ai timp sa stai la coada da-le de lucru :).. Eu nu pot pleca de la serviciu si nici sa stau minim jumatate de ora la coada pentru o amarata de operatiune..

Utilizez mobile banking pentru aproape orice fel de plata. Sunt putine platile la care nu folosesc mobile banking sau aproape deloc. E util, comod si cel mai la indemana atunci cand nu ai timp.

Eu nu lucrez in domeniul bancar, dar sunt infiorator de comoda si de uituca, drept pentru care m-am bucurat enorm cand serviciile de genul asta au intrat in portofoliul bancii mele. Tot ce inseamna utilitati, asigurari, furnizori de orice fel ii platesc prin intermediul internet banking (cu preponderenta prin debitare directa). Pentru unii furnizori am setat plati recurente (de exemplu factura la gaze o platesc prin plata recurenta, pentru ca variaza foarte mult costul de la vara la iarna iar eu vreau cheltuieli egale in toate lunile anului, drept pentru care am facut o medie lunara si le virez in fiecare luna suma respectiva ca sa nu ma trezesc ca platesc 15 lei vara si 700 iarna).
Ce mai platesc prin IB? Imprumuturile, scoala copiilor, cumparaturile on-line cand le fac. Incerc sa folosesc cat mai des sistemul bancii, ferindu-ma de aplicatiile de plata folosite de diferite site-uri.
Sa nu vorbesc in ceas rau, nu am avut nici un eveniment nefericit si, la drept vorbind, nici nu ar avea prea multe de furat de la mine vreun hacker nici daca ar vrea. E fix ca-n bancul ala: "m-a trezit un hot in noapte cautand bani prin casa; m-am ridicat din pat si am inceput sa caut impreuna cu el".

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!