anulare
Afişează rezultate pentru 
Caută în schimb 
Ați dorit să scrieți: 

Mobile banking - pro/ contra ?

eda2k
Cunoscător
Salut,
Utilizați serviciile mobile banking ? Pentru ce operațiuni - argumente pro/ contra ? Eu utilizez aceste servicii pentru plata tuturor utilităților, mai puțin întreținerea... În fiecare lună, în 5 minute achit online toate facturile. Toate tranzacțiile sunt confirmate fie prin amprentă, fie prin SMS de confirmare. Față de acum 5-6 ani, când mă plimbam prin oraș cu factura la un paypoint, timp pierdut.
25 Răspunsuri 25

Vio73
#StarMember
Da, am așa ceva și sunt mulțumit! Îmi pot vedea ce am oriunde și în timp util! Plătesc și eu utilități prin această metodă, cu excepția facturii Orange, pe care o plătesc direct din My Orange. Este cel mai la îndemână mijloc să-ți ții totul sub control, fără să mai mergi la bancomat pentru a verifica detaliile.

Miha_Z
#StarMember
Eu continui sa platesc la Pay Point. Am la munca serviciul si-mi este la indemana. Inca am teama folosirii acestui serviciu din cauza inventivitatii metodelor de fraudare.

Razvan
#StarMember
Deobicei îmi plătesc factura Orange prin My Orange, factura de cablu și net prin contul meu oferit de operator, energie electrica la fel din contul furnizorului, reîncărcare prepay Orange în contul abonamentului Orange și din aplicația proprie la celalalt operator. Prin aplicație bancară, am observat că alocarea plății se face mai greu în contul furnizorului și atunci prefer plata direct din cont, cu ajutorul datelor de pe cardul bancar. Încă nu știu, dacă sa activez ING Pay și să plătesc toate cumpărăturile, folosind telefonul mobil, mă mai gândesc la această posibilitate. Deobicei, intram în browser în mybrd, ca să verific soldul, că aplicația era cu bani și nu îmi convine să dau băncii bani gratuit și munciți de mine.

Ascary
Campion certificat
Dintr-odată toată lumea își plătește facturile cu telefonul și doar cu o întrebare în urma tot aceeași membri afirmau că deocamdată plata cu telefonul nu este un mod necesar.

Razvan
#StarMember
E vorba de plăți virtuale, înrolând un card bancar virtual, aia e altceva. Am mai făcut plăti și la comercial, de la emag, momentan e sigur telefonul.

eda2k
Cunoscător
@Miha Z: Sunt curios cum ar putea cineva frauda plata online a unui furnizor ... Majoritatea serviciilor bancare cer confirmarea în 2 pași. Dacă vorbim de aplicații mobile - confirmarea prin amprentă sau token; dacă vorbim de plata cu cardul online, prin datele de identificare de pe card (pe site-urile speciale, conexiune criptată) și cod trimis prin SMS pe numărul de telefon al titularului cardului ... Nu zic că nu este posibil, însă cred că acum cei care comit infracțiuni au alt teren de joacă (criptomonedele )

Razvan
#StarMember
Deocamdată, doar la noi în țară se cere codul 3D secure, pentru tranzacțiile din exteriorul României nu este necesară autentificarea în doi pași.

Jay
Campion certificat
Eu folosesc de cativa ani internet banking si mobile banking... Am început cu programarea ratei lunare la un credit si am continuat cu alte plati, inclusiv utilități.. Pentru ca nu prea am timp de alte cozi, dar si pentru ca vreau s-o scutesc pe mama de niste drumuri.. E foarte simplu, ori merg pe o plata veche si apas refoloseste, ori scanez codul de bare al facturii direct în aplicatie.. Imi place sa programez plățile la o dată ok, adică sa fie banii la destinatie pana-n scadență si stau si eu linistita, ca nu ma mai gandesc, oare cand e scadenta nu stiu ce factura.. am primit factura, programez plata si gata... Vad soldul in orice moment.. validarea plății o fac, in functie de varianta folosita, pc sau telefon, cu parola din mobile token sau cu amprenta/parola aplicatie.. Foarte ok din punctul meu de vedere.. Mult mai sigur, din punctul meu de vedere, decât plățile cu cardul pe net..

Razvan
#StarMember
@Miha, pe undeva îți înțeleg reticența și îți dau dreptate. Pe forum am citit ca un user și-a cumpărat un telefon oppo, hackeri a spart baza de date a magazinului, l-au anunțat sa își schimbe cardul, a ignorat mesajul și după 2 luni, i-au golit contul. Și-a recuperat apoi banii, cu intervenții.

Laura_cio
Senior
Da, utilizez Mobile Banking și sunt foarte mulțumită. Plătesc toate facturile și fac transferuri intre conturi, la orice banca. De aceea, nu mi-am descărcat Orange Money, sunt mulțumită de ceea ce am pana acum.

TheSpecialist
Maestru
Și eu folosesc Mobile Banking. Plătesc tot ce însemna utilități astfel, cumpărături pe internet, bilete la film și diverse alte spectacole, transferuri interbancare, tot tacâmul. Mi se pare foarte comod și util.

FaraUnID
Campion certificat
Nu prea sunt adeptul mobile banking-ului din simplul fapt ca internetul este considerat un mediu public de comunicare supus erorilor si nesigur. Daca mai adaugam si faptul ca Android-ul este praf la capitolul securitate avem reteta unui potential dezastru. Cam tot ce ai de facut este sa folosesti mobile banking-ul de pe o conexiune la internet nesecurizata - exemplu un hotspot WiFi gratuit si care a fost deja compromis - si datele tale sunt deja in calculatoarele hackerilor. Cum s-a punctat deja platformele de plati online din afara sunt mai putin securizate decat la noi si, cel putin la nivel teoretic, poti efectua plati prin intermediul unui card clonat sau avand datele de identificare ale unui card valid.

TheSpecialist
Maestru
Când folosesc banking-ul, sunt mereu pe date mobile, niciodată Wi-Fi.

Vio73
#StarMember
Plătesc cu telefonul de multă vreme, prin My BRD, dar nu îmi salvez contul cardului în el. Și cumpărăturile la Emag, Altex, etc, le fac tot din telefon sau laptop (dacă am posibilitatea). Nu folosesc wi-fi decât acasă!