Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Mobile banking - pro/ contra ?

Salut,
Utilizați serviciile mobile banking ? Pentru ce operațiuni - argumente pro/ contra ? Eu utilizez aceste servicii pentru plata tuturor utilităților, mai puțin întreținerea... În fiecare lună, în 5 minute achit online toate facturile. Toate tranzacțiile sunt confirmate fie prin amprentă, fie prin SMS de confirmare. Față de acum 5-6 ani, când mă plimbam prin oraș cu factura la un paypoint, timp pierdut.

eda2k
eda2k

eda2k

User level
Nivel
3
2509 / 5000
puncte
Custom field 2
eda2k
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

Da, am așa ceva și sunt mulțumit! Îmi pot vedea ce am oriunde și în timp util! Plătesc și eu utilități prin această metodă, cu excepția facturii Orange, pe care o plătesc direct din My Orange. Este cel mai la îndemână mijloc să-ți ții totul sub control, fără să mai mergi la bancomat pentru a verifica detaliile.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Eu continui sa platesc la Pay Point. Am la munca serviciul si-mi este la indemana. Inca am teama folosirii acestui serviciu din cauza inventivitatii metodelor de fraudare.

Deobicei îmi plătesc factura Orange prin My Orange, factura de cablu și net prin contul meu oferit de operator, energie electrica la fel din contul furnizorului, reîncărcare prepay Orange în contul abonamentului Orange și din aplicația proprie la celalalt operator. Prin aplicație bancară, am observat că alocarea plății se face mai greu în contul furnizorului și atunci prefer plata direct din cont, cu ajutorul datelor de pe cardul bancar. Încă nu știu, dacă sa activez ING Pay și să plătesc toate cumpărăturile, folosind telefonul mobil, mă mai gândesc la această posibilitate. Deobicei, intram în browser în mybrd, ca să verific soldul, că aplicația era cu bani și nu îmi convine să dau băncii bani gratuit și munciți de mine.

Dintr-odată toată lumea își plătește facturile cu telefonul și doar cu o întrebare în urma tot aceeași membri afirmau că deocamdată plata cu telefonul nu este un mod necesar.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

E vorba de plăți virtuale, înrolând un card bancar virtual, aia e altceva. Am mai făcut plăti și la comercial, de la emag, momentan e sigur telefonul.

@Miha Z:
Sunt curios cum ar putea cineva frauda plata online a unui furnizor ... Majoritatea serviciilor bancare cer confirmarea în 2 pași. Dacă vorbim de aplicații mobile - confirmarea prin amprentă sau token; dacă vorbim de plata cu cardul online, prin datele de identificare de pe card (pe site-urile speciale, conexiune criptată) și cod trimis prin SMS pe numărul de telefon al titularului cardului ... Nu zic că nu este posibil, însă cred că acum cei care comit infracțiuni au alt teren de joacă (criptomonedele )

eda2k
eda2k

eda2k

User level
Nivel
3
2509 / 5000
puncte
Custom field 2
eda2k

Deocamdată, doar la noi în țară se cere codul 3D secure, pentru tranzacțiile din exteriorul României nu este necesară autentificarea în doi pași.

Eu folosesc de cativa ani internet banking si mobile banking... Am început cu programarea ratei lunare la un credit si am continuat cu alte plati, inclusiv utilități.. Pentru ca nu prea am timp de alte cozi, dar si pentru ca vreau s-o scutesc pe mama de niste drumuri.. E foarte simplu, ori merg pe o plata veche si apas refoloseste, ori scanez codul de bare al facturii direct în aplicatie.. Imi place sa programez plățile la o dată ok, adică sa fie banii la destinatie pana-n scadență si stau si eu linistita, ca nu ma mai gandesc, oare cand e scadenta nu stiu ce factura.. am primit factura, programez plata si gata... Vad soldul in orice moment.. validarea plății o fac, in functie de varianta folosita, pc sau telefon, cu parola din mobile token sau cu amprenta/parola aplicatie.. Foarte ok din punctul meu de vedere..
Mult mai sigur, din punctul meu de vedere, decât plățile cu cardul pe net..

@Miha, pe undeva îți înțeleg reticența și îți dau dreptate. Pe forum am citit ca un user și-a cumpărat un telefon oppo, hackeri a spart baza de date a magazinului, l-au anunțat sa își schimbe cardul, a ignorat mesajul și după 2 luni, i-au golit contul. Și-a recuperat apoi banii, cu intervenții.

Da, utilizez Mobile Banking și sunt foarte mulțumită. Plătesc toate facturile și fac transferuri intre conturi, la orice banca. De aceea, nu mi-am descărcat Orange Money, sunt mulțumită de ceea ce am pana acum.

Laura.cio
Laura.cio

Laura.cio

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Laura.cio

Și eu folosesc Mobile Banking. Plătesc tot ce însemna utilități astfel, cumpărături pe internet, bilete la film și diverse alte spectacole, transferuri interbancare, tot tacâmul. Mi se pare foarte comod și util.

Nu prea sunt adeptul mobile banking-ului din simplul fapt ca internetul este considerat un mediu public de comunicare supus erorilor si nesigur. Daca mai adaugam si faptul ca Android-ul este praf la capitolul securitate avem reteta unui potential dezastru.

Cam tot ce ai de facut este sa folosesti mobile banking-ul de pe o conexiune la internet nesecurizata - exemplu un hotspot WiFi gratuit si care a fost deja compromis - si datele tale sunt deja in calculatoarele hackerilor.

Cum s-a punctat deja platformele de plati online din afara sunt mai putin securizate decat la noi si, cel putin la nivel teoretic, poti efectua plati prin intermediul unui card clonat sau avand datele de identificare ale unui card valid.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Plătesc cu telefonul de multă vreme, prin My BRD, dar nu îmi salvez contul cardului în el. Și cumpărăturile la Emag, Altex, etc, le fac tot din telefon sau laptop (dacă am posibilitatea). Nu folosesc wi-fi decât acasă!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Eu de fel sunt mai reticenta, imi place sa fiu 100% sigura de un lucru si prefer sa nu risc. Nu ca as rula cine stie ce sume de bani.
Oricum @FaraUnID a explicat foarte bine cum se poate ramane cu usurinta cu conturile goale.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!