Întrebare fară răspuns

Orange ar putea prelua rețeaua fixă a Telekom?

După câte știu, sunt negocieri intense pe această temă, pentru că Telekom vrea să părăsească piața din România.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 4

Ar fi o excelentă decizie din partea Orange să cumpere tot ce este fix de la Telekom, mai ales că deja le folosește fibra optică, eu personal o folosesc de 2 ani și funcționează impecabil. Iar dacă vor rata ocazia, nu știu cu cine vor face parteneriat în continuare cu fibra, probabil că au semnate contracte ca indiferent cine preia Telekom, Orange să poată folosi în continuare fibra. Sunt curios ce va ieși până la urmă.

Cred ca Orange a analizat situatia si stie ce e mai bine pentru toata lumea, furnizor si clienti... si actioneaza in consecinta, prin achizitie..

Sincer chiar nu mai conteaza cine preia pe cine; singurul lucru bun de la telekom este ca au moștenit cea mai mare rețea de fibra optica din țara dar ușor ușor va pierde acest statut

Bună! Sigur ar putea lua orange pe firma telekom, nu ar avea de ce să nu îl ia!.

Lorenzo
Lorenzo

Lorenzo

User level
Nivel
0
12 / 100
puncte
Custom field 2
Lorenzo

Reprezentanți ai Ministerelor de Comunicații, Justiție, Finanțe, Consiliul Concurenței, SRI și SIE s-au întâlnit miercuri, 25 septembrie, în cadrul primei ședinte a grupului interministerial convocat de Ministrul Comuncațiilor, Alexandru Petrescu, pentru analiza și asistarea în procesul avansat de vânzare de către Deutsche Telekom/OTE a pachetului de acțiuni deținut la companiile din România, o tranzacție care ar fi de interes strategic pentru statul român. HotNews.ro a scris în exclusivitate despre stabilirea acestei întâlniri.

Ministrul Petrescu și-a motivat convocarea acestui grup prin faptul că DT/OTE se află în proces avansat de vânzare a acțiunilor deținute la companiile din România, dar mai multe surse din industrie au declarat pentru HotNews.ro că DT/OTE ar fi agreat deja vânzarea operațiunilor fixe din România (n.a fostul Romtelecom) către Orange, cel mai mare operator local de comunicații mobile.

Altfel spus, grupul elen OTE (controlat de germanii de la Deutsche Telekom - care dețin 46% din acțiuni) ar fi agreat să-și vândă pachetul majoritar de 54,01% din acțiuni deținut la Telekom România Communications (fostul Romtelecom) către Orange.

De aici problema se complică, deoarece statul român, prin Ministerul Comunicațiilor, este acționar minoritar la fostul Romtelecom cu 45,99% din acțiuni.

Mai mult, Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) deține 30% din acțiunile Telekom România Mobile Communications (fostul Cosmote). Asta înseamnă că, în mod indirect, statul român este acționar și la fostul Cosmote.

https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-23405479-posibi...

Achiziționând Telekom România Comunications, Orange va deveni acționar indirect și la Telekom Mobile sau Digi mobil dacă va fi cumpărată de aceștia.

Si eu astept cu nerabdare sa aflam oficial ce se va intampla pana la final.
Cu siguranta partea de televiziune si fibra va fi preluata de Orange.

Cult Of Gadgets
Cult Of Gadgets

Cult Of Gadgets

User level
Nivel
1
164 / 750
puncte
Custom field 2
Cult Of Gadgets

Și eu cred ca Orange va prelua cel puțin rețeaua fixa de internet. Nu cred cât SPER. Ar fi cel mai bine asa, având în vedere ca Orange deja utilizează fibra de la Telekom.

Sincer sper sa nu câștige Orange licitația ... pt ca și așa la orange sunt multe servicii taxate fata de TELEKOM , VODAFONE sau Digi ... ex : nici unul din ceilalți operatori nu taxează redirectionarile in alte rețele decât dacă nu mai ai minute (in cazul ab fără profil nelimitat )... apoi conferința ! La Orange am inteles ca ești taxat pt conferința și atunci când nu o initiezi tu , ceea ce e aberant pe bune ...

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!