Întrebare cu răspuns(uri)

Orange ar putea prelua rețeaua fixă a Telekom?

După câte știu, sunt negocieri intense pe această temă, pentru că Telekom vrea să părăsească piața din România.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Telekom dorește să vândă cât mai repede operațiunile din țară pentru a scăpa de pierderile mari din România, care atârnă greu la nivel de grup. Se zvonește ca rețeaua fixă de net ar merge la Orange, partea de tv la RDS și de mobil la o companie din est, vom trai și vom vedea ce se va întâmpla.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată și doar dacă ești autentificat)

Nu (2)

Da (6)

75%

6 membri au votat cu DA

2 membri au votat cu NU

75% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Da, chiar se zvonește ca Orange și Rcs vor prelua Telekom-ul. Orange va prelua partea de telefonie mobila, iar Rcs, partea de televiziune.

Nu, Orange va prelua partea fixă, iar Digi, cea mobilă. Unii spun pe forumuri că Digi ar fi preluat deja partea mobilă. Dar mai sunt și alții din afara spațiului UE interesați:
https://adevarul.ro/economie/afaceri/cine-concureaza-prel...

Sigur vor prelua, Orange deja folosește infrastructura de fibra optica de la Telekom, ar fi "the logical choice". În plus, pt altceva de la Telekom, Orange nu cred ca e interesata, pt ca are serviciile foarte ( a se citi cele mai bine) dezvoltate.

Sa nu uitam faptul ca pe langa fibra, Telekom are si IPTV-ul care vine la pachet cu o serie de avantaje clare in detrimetul DTH-ului sau CATV-ului.

De asemenea Telekom are propriile canale de sport (4 la numar) + studiourile aferente + echipamnetele + plus drepturile de retansmisie pentru foarte multe competitii sportive majore, care iarasi nu sunt de dat cu piciorul mai ales in situatia in care Orange Romania nu are nimic pe partea de sport.

Salutare,
Este interesant ce se întâmplă pe partea de telecomunicații.Din surse neoficiale se "zvonește " că partea de mobil ar fi fost adjudecată de Digi, iar pentru infrastructura pe rețeaua fixă sar fi trecut la runda a doua de negocieri.
Probabilitatea este mare ca până în septembrie să aflăm detalii interesante.
Echipei Orange îi doresc succes la negocieri!

Telekom (Romtelecom) are, cred, cea mai extinsa si mai buna retea fixa, asa ca ar fi un mare avantaj pt Orange daca ar prelua-o.

Avand in vedere ca sunt in parteneriat de cativa ani, daca vor sa foloseasca in continuare fibra optica ar trebui sa negocieze intens aceasta preluare. Daca nu, va trebui sa se gandeasca la un alt parteneriat in aceasta privinta.

Nu mai știu ce sa cred... Se fac doi ani de când au apărut aceste zvonuri. Clienții Digi erau in extaz. Credeau ca vor primi servicii ieftine și bune, datorită infrastructurii Tekekom. Rămâne de de văzut cât este zvon și cât este realitate.

Asa se explica disponibilitatea acestora de a rezilia contractele clientilor pe cale amiabila si fara costuri suplimentare, chiar si atunci cand abonatii au beneficiat de terminale subventionate.In martie am scapat si eu de ei fara sa schiteze vreun gest de retinere la un abonament de 160 ron vechi de 14 ani

Și pare că informațiile de pe forum se confirmă în presă
https://m.zf.ro/zf-24/arata-piata-telecom-romania-3-jucat...

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Ar fi o excelentă decizie din partea Orange să cumpere tot ce este fix de la Telekom, mai ales că deja le folosește fibra optică, eu personal o folosesc de 2 ani și funcționează impecabil. Iar dacă vor rata ocazia, nu știu cu cine vor face parteneriat în continuare cu fibra, probabil că au semnate contracte ca indiferent cine preia Telekom, Orange să poată folosi în continuare fibra. Sunt curios ce va ieși până la urmă.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!