Întrebare fară răspuns

Orange ar putea prelua rețeaua fixă a Telekom?

După câte știu, sunt negocieri intense pe această temă, pentru că Telekom vrea să părăsească piața din România.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Telekom dorește să vândă cât mai repede operațiunile din țară pentru a scăpa de pierderile mari din România, care atârnă greu la nivel de grup. Se zvonește ca rețeaua fixă de net ar merge la Orange, partea de tv la RDS și de mobil la o companie din est, vom trai și vom vedea ce se va întâmpla.

Da, chiar se zvonește ca Orange și Rcs vor prelua Telekom-ul. Orange va prelua partea de telefonie mobila, iar Rcs, partea de televiziune.

Nu, Orange va prelua partea fixă, iar Digi, cea mobilă. Unii spun pe forumuri că Digi ar fi preluat deja partea mobilă. Dar mai sunt și alții din afara spațiului UE interesați:
https://adevarul.ro/economie/afaceri/cine-concureaza-prel...

Sigur vor prelua, Orange deja folosește infrastructura de fibra optica de la Telekom, ar fi "the logical choice". În plus, pt altceva de la Telekom, Orange nu cred ca e interesata, pt ca are serviciile foarte ( a se citi cele mai bine) dezvoltate.

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

Sa nu uitam faptul ca pe langa fibra, Telekom are si IPTV-ul care vine la pachet cu o serie de avantaje clare in detrimetul DTH-ului sau CATV-ului.

De asemenea Telekom are propriile canale de sport (4 la numar) + studiourile aferente + echipamnetele + plus drepturile de retansmisie pentru foarte multe competitii sportive majore, care iarasi nu sunt de dat cu piciorul mai ales in situatia in care Orange Romania nu are nimic pe partea de sport.

Salutare,
Este interesant ce se întâmplă pe partea de telecomunicații.Din surse neoficiale se "zvonește " că partea de mobil ar fi fost adjudecată de Digi, iar pentru infrastructura pe rețeaua fixă sar fi trecut la runda a doua de negocieri.
Probabilitatea este mare ca până în septembrie să aflăm detalii interesante.
Echipei Orange îi doresc succes la negocieri!

Telekom (Romtelecom) are, cred, cea mai extinsa si mai buna retea fixa, asa ca ar fi un mare avantaj pt Orange daca ar prelua-o.

Avand in vedere ca sunt in parteneriat de cativa ani, daca vor sa foloseasca in continuare fibra optica ar trebui sa negocieze intens aceasta preluare. Daca nu, va trebui sa se gandeasca la un alt parteneriat in aceasta privinta.

Nu mai știu ce sa cred... Se fac doi ani de când au apărut aceste zvonuri. Clienții Digi erau in extaz. Credeau ca vor primi servicii ieftine și bune, datorită infrastructurii Tekekom. Rămâne de de văzut cât este zvon și cât este realitate.

Asa se explica disponibilitatea acestora de a rezilia contractele clientilor pe cale amiabila si fara costuri suplimentare, chiar si atunci cand abonatii au beneficiat de terminale subventionate.In martie am scapat si eu de ei fara sa schiteze vreun gest de retinere la un abonament de 160 ron vechi de 14 ani

Ar fi o excelentă decizie din partea Orange să cumpere tot ce este fix de la Telekom, mai ales că deja le folosește fibra optică, eu personal o folosesc de 2 ani și funcționează impecabil. Iar dacă vor rata ocazia, nu știu cu cine vor face parteneriat în continuare cu fibra, probabil că au semnate contracte ca indiferent cine preia Telekom, Orange să poată folosi în continuare fibra. Sunt curios ce va ieși până la urmă.

Cred ca Orange a analizat situatia si stie ce e mai bine pentru toata lumea, furnizor si clienti... si actioneaza in consecinta, prin achizitie..

Sincer chiar nu mai conteaza cine preia pe cine; singurul lucru bun de la telekom este ca au moștenit cea mai mare rețea de fibra optica din țara dar ușor ușor va pierde acest statut

Cleaver
Cleaver

Cleaver

User level
Nivel
1
236 / 750
puncte
Custom field 2
Cleaver

Bună! Sigur ar putea lua orange pe firma telekom, nu ar avea de ce să nu îl ia!.

Lorenzo
Lorenzo

Lorenzo

User level
Nivel
0
12 / 100
puncte
Custom field 2
Lorenzo

Reprezentanți ai Ministerelor de Comunicații, Justiție, Finanțe, Consiliul Concurenței, SRI și SIE s-au întâlnit miercuri, 25 septembrie, în cadrul primei ședinte a grupului interministerial convocat de Ministrul Comuncațiilor, Alexandru Petrescu, pentru analiza și asistarea în procesul avansat de vânzare de către Deutsche Telekom/OTE a pachetului de acțiuni deținut la companiile din România, o tranzacție care ar fi de interes strategic pentru statul român. HotNews.ro a scris în exclusivitate despre stabilirea acestei întâlniri.

Ministrul Petrescu și-a motivat convocarea acestui grup prin faptul că DT/OTE se află în proces avansat de vânzare a acțiunilor deținute la companiile din România, dar mai multe surse din industrie au declarat pentru HotNews.ro că DT/OTE ar fi agreat deja vânzarea operațiunilor fixe din România (n.a fostul Romtelecom) către Orange, cel mai mare operator local de comunicații mobile.

Altfel spus, grupul elen OTE (controlat de germanii de la Deutsche Telekom - care dețin 46% din acțiuni) ar fi agreat să-și vândă pachetul majoritar de 54,01% din acțiuni deținut la Telekom România Communications (fostul Romtelecom) către Orange.

De aici problema se complică, deoarece statul român, prin Ministerul Comunicațiilor, este acționar minoritar la fostul Romtelecom cu 45,99% din acțiuni.

Mai mult, Telekom Romania Communications (fostul Romtelecom) deține 30% din acțiunile Telekom România Mobile Communications (fostul Cosmote). Asta înseamnă că, în mod indirect, statul român este acționar și la fostul Cosmote.

https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-23405479-posibi...

Achiziționând Telekom România Comunications, Orange va deveni acționar indirect și la Telekom Mobile sau Digi mobil dacă va fi cumpărată de aceștia.

Si eu astept cu nerabdare sa aflam oficial ce se va intampla pana la final.
Cu siguranta partea de televiziune si fibra va fi preluata de Orange.

Și eu cred ca Orange va prelua cel puțin rețeaua fixa de internet. Nu cred cât SPER. Ar fi cel mai bine asa, având în vedere ca Orange deja utilizează fibra de la Telekom.

Firefly
Firefly

Firefly

User level
Nivel
3
2013 / 5000
puncte
Custom field 2
Firefly

Sincer sper sa nu câștige Orange licitația ... pt ca și așa la orange sunt multe servicii taxate fata de TELEKOM , VODAFONE sau Digi ... ex : nici unul din ceilalți operatori nu taxează redirectionarile in alte rețele decât dacă nu mai ai minute (in cazul ab fără profil nelimitat )... apoi conferința ! La Orange am inteles ca ești taxat pt conferința și atunci când nu o initiezi tu , ceea ce e aberant pe bune ...

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!