Întrebare fară răspuns

Revolut sau Orange Money?

Revolut sau Orange Money și de ce?

Experimentat
Experimentat

Experimentat

User level
Nivel
0
77 / 100
puncte
Custom field 2
Experimentat

Răspunsuri

Pagina 1 din 3

Orange Money - de ce ?

  • 10% din valoarea facturii Orange înapoi;
  • cost administrare 0, dacă alimentez cu minim 500 lei și fac 2 tranzacții;
  • magazinele fizice Orange Shop în care pot rezolva orice problemă;
  • plata prin NFC;
  • limita mare de retragere pe zi, 0 comision la retragere de la orice bancomat din lume;
  • transferurile către alt IBAN fără costuri suplimentare;
  • transferul către alt cont Orange Money instant;
  • cardul fizic Visa Classic sau Platinum, ce au diverse beneficii.
  • Probabil mai sunt și alte beneficii, dar acestea au contat pentru mine.

Orange Money pentru ca este un serviciu autorizat de Banca Naţională a României (Orange Money IFN SA este înregistrată cu nr. IEME - RO - 003 - / 21.12.2015 în Registrul Instituţiilor Emitente de Monedă Electronică gestionat de BNR) lucru ce ofera anumite garantii utilizatorului si pentru ca in cazul Orange Money exista magazine fizice pe teritoriul Romaniei unde poti interactiona cu un consultant in momentul in care intervin unele situatii.

Orange Money, pentru ca stiu mai multe lucruri despre el decat despre Revolut, il consider un serviciu bun si pentru ca as sti unde sa apelez in cazul unor probleme.. Găsești la tot pasul un Orange Shop..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Orange Money, ca să fim cu totul în ograda Orange.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Aici aveți toate detaliile despre Revolut: https://www.google.com/amp/s/www.vice.com/amp/ro/article/...
Personal, mi se pare ușor mai convenabil dacă pleci frecvent peste mari și țări, dar doar ușor. Eu am folosit cardul Orange în străinătate și mi s-a părut mai mult decât decent acel comision de conversie Visa, de 1%. Practic, nu pot sa zic ca l-am simțit.
În rest, beneficiile Orange Money sunt clar superioare, colegii din Comunitate le-au enumerat pe toate.
Si sunt convins ca Orange Money se va diversifica și va evolua și mai mult, mărindu-și gama de produse pe care le va oferi.

TheSpecialist
TheSpecialist

TheSpecialist

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
TheSpecialist

Revolut nu este un serviciu care sa apartina unei banci anume. Este mai degraba un SRL înregistrată în Anglia și Țara Galilor (Nr. 08804411) si autorizată de către Autoritatea pentru Conduită Financiară din Regatul Unit în temeiul Regulamentului din 2011 privind banii electronici, nr. referință firmă 900562.

Ca si in cazul Orange Money, cam toata treaba se desfasoara in online in ideea de a elimina taxele si comisioanele bancare precum si cele din tranzactiile interbancare internationale. Acesta este un lucru extrem de util pana in momentul in care intervine o problema si trebuie sa interactionezi cu un consultat, pentru ca baietii acestia nu au sucursale / agentii / puncte de lucru in Romania.

Ce am vazut la Revlout si consider interesant este posibilitatea de a genera direct din aplicatie carduri virtuale de unica folosinta, adica valabile pentru o singura plata. Poate fi un plus de siguranta, dar si un mare dezavantaj deoarece muti comercianti nu accepta aceasta metoda de plata.

Personal nu agreez ideea de a trimite o copie dupa actul de identitate pe internet din N motive pe care le pot enumera aici

Orange Money, deoarece este un IFN românesc și în caz de probleme, plăți neefectuate sau taxare în plus, te poți adresa mai ușor oricărui Orange Shop.
La revolut, au fost doua incidente, cu dublarea plăților în ultimele 2 luni și cu rezolvare greoaie prin returnarea banilor în cont.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Salut @Experimentat,

Ambele iti pot face viata mai usoara!
Am ales Orange Money pentru a plati prin NFC cu telefonul, 10% inapoi daca platesti factura orange, fara comisioane si in plus in pot reincarca cardul Revolut fara comision. Banca mea principala (Unicredit), imi ia comision pentru platile facute in afara, de accea am cautat o alternativa.
Revolut imi place pentru ca are un curs valutar foarte bun, poti trimite rapid bani prietenilor, ai acces la o pusculita inteligenta, infografice, conturi virtuale in foarte multe monede, poti sa iti iei asigurare de calatorie la un pret foarte mic, gen 4 lei pe zi, plus multe alte beneficii.

Aleg Orange Money pe premisa ca stiu mai multe despre el și pentru faptul ca Orange oferă și beneficii la activarea acestui card. In rest, sunt cam la fel.

Laura.cio
Laura.cio

Laura.cio

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Laura.cio

https://www.revolut.com/ro-RO/
https://filipac.net/experienta-mea-cu-revolut-9b19e781304c
Despre Orange Money s-a discutat in comunitate si e clar cum functioneaza si faptul ca trebuie sa mergi in orange shop pentru activare , la Revolut nu ai contact fizic , e numai pe telefon. Fiica mea locuieste in Anglia si-l utilizeaza avand un card in lei si unul in lire , mi-a arat cum functioneaza si cum economiseste lunar si cum face cumparaturi online des. Cardul Revolut este mai bun decat unul emis de o banca pentru ca se autodistruge dupa efectuarea platii. Mi se pare mai sigur generandu-se un card virtual pentru o singura plata plus inlaturarea comisioanelor pentru conversii valutare.
Daca iesi din tara des si in zone din afara UE mi se pare mai avantajos Revolut din ce am citit in cele doua link-uri.

Diana
Diana

Diana

User level
Nivel
3
2105 / 5000
puncte
Custom field 2
Diana

@Diana, Revolut are într-adevăr un "+" prin faptul ca are acele carduri virtuale, dar și la Orange Money exista posibilitatea de a seta un anume număr de tranzacții online pe care le poți face într-o luna, pe lângă activare / dezactivare plăti online.
Dar, marele "-" la Revolut este plafonul de 800 lei, respectiv 1600 lei, după care ai comision de 2% (adică dublu fata de Orange Money). Pe mine personal, nu ma avantajează deloc treaba asta. Eu am rulaj de peste 2000 lei lunar. Plafoanele la Orange Money sunt de câteva zeci de mii de lei lunar :)
Iar faptul ca trebuie sa mergi în Shop pt activare este un "safety mesure" foarte bun. La Revolut cu poza cuiva și copia după cartea de identitate pot sa fac lejer un cont, ceea ce nu e ok deloc.

TheSpecialist
TheSpecialist

TheSpecialist

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
TheSpecialist

Plafonul de 800 e pentru retrageri de la ATM, cine umbla cu Cash în Londra, eu nu am avut nimic Cash în ultima călătorie la Londra, doar un card contactless, puteam folosi și telefonul la plăti dar nu am activat Orange money, probabil la următoarea.

Diana
Diana

Diana

User level
Nivel
3
2105 / 5000
puncte
Custom field 2
Diana

Din punctul meu de vedere, 800 e puțin chiar și pentru ATM, iar eu momentan sunt mai mult în România decât în Londra și Cash-ul încă este de multe ori singura opțiune de plata.
În afara da, nici eu nu am scos un euro de la ATM.

TheSpecialist
TheSpecialist

TheSpecialist

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
TheSpecialist

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!