Întrebare fară răspuns

Se poate opri internetul dupa terminarea traficului?

Am fost astazi la Orange si i am rugat sa imi seteze si mie dupa ce termin traficul de internet din abonament sa nu intru pe suprataxa. Au spus ca nu pot face asta. Nu mi se pare normal. Voi ce spuneti?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Bună. În urmă cu vreo 3 ani am optat pentru soțul meu pentru un abonament la care nu se putea face cost suplimentar (o combinație între abonament și Prepay). Are niște resurse incluse (internet, minute nationale/internaționale), dar după consumarea acestor resurse, dacă nu există credit (plătit în avans ca în cazul cartelelor prepay) nu poți face cost suplimentar, să inițiezi, de exemplu un apel către un număr din Republica Moldova.
Verificați dacă mai au un astfel de abonament în ofertă
dar, poate că văzând cei de la Orange sugestia ta se va implementa și această opțiune

Dacă ai unul dintre abonamentele Business, poti solicita activarea opţiunii “Trafic Internet extra abonament”, care oferă posibilitatea de a utiliza internetul pe mobil după epuizarea traficului inclus in abonament: https://www.orange.md/?l=1&c=2&p=2&sc=223
Pentru a obține setările, trebuie sa accesezi My Orange sau sa apelezi *100# și sa urmezi pașii.

Eu doresc dupa ce termin internetul sa nu intru pe suprataxa. Doresc sa nu mai am net dupa ce il termin. Si au spus ca nu pot face asta

Salut,
Poți utiliza un program ce contorizează traficul de date. Îl setezi și gata - se oprești singur. Nu știu dacă mai există abonamente care să blocheze traficul.. Succes!

Cererea ta mi se pare destul de rezonabila, @Danny .
Totusi, fiind furnizori de servicii de internet si telefonie, asta ofera, deci nu ar avea cum sa opreasca furnizarea .
Ma gandesc ca multi copii au facut cost suplimentar parintilor tocmai din acelasi motiv, si eu prima data cand am primit telefon la abonament, am facut cost vreo 300 de lei downloading ringtone-uri si wallpaper-uri :)). M-au certat tare ai mei, oricum :( dar nu aveam de unde stii .
Asa ca, cred ca ce pot face ei ar fi sa ne trimita un avertisment cand ne aproapriem de consumarea completa a traficului ca sa stim sa o lasam mai usor sau sa ne conectam doar pe wifi .

Din păcate, Orange nu oferă aceasta posibilitate, deși cred că se poate implementa, asa cum este în roaming în care ești limitat la 50 euro. Se trimite mesaj de atenționare când se consumă traficul și apoi se pot activa pachete de date mai ieftine, gen 200 Mb/1 euro.

Eu, cand aveam foarte putin net, pe telefonul principal, lasam wi-fi pornit si inchideam datele, cum sunt foarte mult timp la serviciu si aici am wi-fi.. iar, cand trebuia sa folosesc netul sau cand eram acasa, porneam datele.. acasa n-am wi-fi :)

Se poate seta telefonul la o anumită valoare, iar când ajunge acolo ( consumi traficul respectiv), se închide netul automat.
Au existat abonamente și cu această funcție de ,,cost control". Chiar am și eu unul. Dar repet, telefonul poate fi setat să consumi cât trafic vrei.

Poți seta din meniul telefonului sa te avertizeze când te apropii de consumarea resurselor de internet și sa oprească internetul atunci când ai atins limita. De exemplu daca ai 20 GB trafic inclus setezi avertizare la 18 GB și orirea traficului la 20 GB.
De asemena când te apropii de epuizarea resurselor Orange trimite un mesaj în care te anunță acest lucru și îți spune și cu cât vei fi tarifat suplimentar.

Poți de asemenea seta și perioada de tarifare de la data de la data de. Vei primi notificări când te apropii de traficul limita sau...daca l-ai depășit :)

La nivel teoretic se poate implementa si treaba asta cu restrictionarea accesului dupa consumarea pachetului de date din abonament, sau macar activarea Cost Control, dar fiecare operator are propria strategie de business.

Aplicatiile acestea terte de contorizare a traficului de internet sunt cu titlu pur informativ. Conteaza doar ce inregistreaza contorul oficial Orange.

Este adevarat ca modele de telefoane ce permit setarea unei limite de date lunare si a unui interval de facturare, iar in momentul in care atingi acea limita te deconecteaza de le internet.

Eu știu că primești SMS atunci când te apropii de consumarea traficului. Poți seta și din telefon sa fii avertizat sau chiar să ți se oprească netul când ajungi la limita setată de tine.Asta e avantajul abonamentului, că poți depăși creditul și perioada limită. Poate fi și un dezavantaj, dar unul asumat și responsabil. Orange nu are interes să ți le limiteze, e fix treaba ta sa ai grijă cum folosești resursele.

Din cate stiu eu exista posibilitatea stoparii apelurilor la serviciile cu suprataxa dar la net nu am auzit inca...poate este doar pt unele abonamente business

Initiatorul se refera sa taxarea traficului suplimentar de internet si la posibilitatea restrictionarii accesului la internet dupa consumarea pachetului de date din abonament pentru a evita costul suplimentar, nu la serviciile premium, cu suprataxa!

Ma gandeam ca se poate la orice abonament. Eu am un abonament mare la ei si ma gandeam ca daca le cer acest lucru il pot face. Ma gandesc daca mai continui la orange sau schimb reteaua. Ne le cer ceva imposibil decat sa opreasca internetul dupa ce termin traficul din abonament

Aplicatia CRM - ERP pe care o utilizeaza Orange permite configurarea oricarui tip de abonament sau optiune in orice combinatie, doar ca ma repet, fiecare operator are propria strategie de business.

Nu stiu daca este tocmai legal sau moral asta. Cata vreme tu beneficiezi de un abonament esti liber sa folosesti resursele incluse si cele optionale dupa bunul tau plac. Dar acum mai toate telefoanele au optiunea de a contoriza si a inchide utilizarea datelor mobile dupa ce se atinge limita pe care tu singur o setezi.

Se poate opri internetul la depășirea traficului astfel intri la setări cauți secțiunea rețele - rețea mobila îți setezi limita de net și perioada lunara de pe ce data ți se aloca internetul și când se termina luna. Îți atașez niște printuri.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
129 / 750
puncte
Custom field 2

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!