Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

De ce se apeleaza telefonul singur in buzunar?

De ce se apeleaza telefonul singur in buzunar ?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

Se mai întâmplă, dar probabil că depinde și de telefon. Mai întâi, vezi să nu fie ecranul pornit când îl bagi în buzunar, că se apelează aiurea. Eventual, dă-i blocare ecran la 10 secunde sau un timp rezonabil. Mai aveam un prieten al cărui telefon mă apela pe mine de câteva ori pe zi, chiar și noaptea. Era un Nokia Lumia 525 parcă. I-a dat o resetare din fabrică și n-a mai făcut așa ceva niciodată.

Telefonul apeleaza pentru ca n-ai tastatura blocata. Si in buzunar tastele se ating, formeaza la intamplare un numar sau ultimul numar din istoric si se apeleaza. Ca sa nu mai intampini aceasta problema, blocheaza mobilul inainte de a-l pune in buzunar.

Telefonul se poate debloca singur în buzunar atunci când ești în mișcare și ulterior poate sa apeleze fie ultimul număr apelat fie primul număr din agenda (de obicei).
Dacă ai un telefon mai nou și mai performant sigur ai sa găsești în meniu o setare care împiedică exact acest lucru ( de obicei acolo găsești și setarea prin care dacă duci telefonul la ureche, ecranul se stinge).
Daca telefonul este mai vechi, o soluție ar fi ca primul contact din agenda sa fie memorat cu un număr incorect pe care telefonul nu-l poate apela.
De asemenea este foarte utila blocarea telefonului cu amprenta sau cod. Atunci e imposibil ca telefonul sa se deblocheze singur. Mai poate apela totuși numărul de urgenta 112.

Se apelează deoarece nu este blocat atunci când îl pui in buzunar. Trebuie sa îl setezi pe blocare automata cu un număr mic de secunde, iar deblocarea sa se facă prin cod, amprenta.

Laura.cio
Laura.cio

Laura.cio

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Laura.cio

Blocheaza displayul!

Romeo.
Romeo.

Romeo.

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Romeo.

Pentru siguranta, ar trebui sa pui parola pe telefon si de blocare automata in caz de neutilizare dupa un anumit timp. Daca nu ai blocat telefonul si il pui in buzunar exista acest risc sa apeleze ultima persoana din lista de apeluri sau prima persoana din agenda.

Dezactivează modul cu mănușă și modifica apăsarea scurta la 0.5 ms sau mai mare

Mădălin
Mădălin

Mădălin

User level
Nivel
3
2299 / 5000
puncte
Custom field 2
Mădălin

Știu că telefoanele mai noi, cu Android, au o funcție de protecție față de apelarea accidentală.
Nu știu ce telefon ai dar dacă e cât de cât nou ar trebui să aibă această funcție.

Poate ai probleme cu senzorul de proximitate și nu îți mai blochează automat ecranul telefonului, acesta din urma rămâne activ și în buzunar, poate forma orice număr la întâmplare și te poți trezi cu costuri excesive la numere cu suprataxa.

Eu cred ca pentru ca nu este blocat.. Am avut un Samsung chat 357 pe care l-am folosit fix 2 zile.. si m-am intors la vechitura mea, pana am reusit sa iau alt telefon.. Avea tastatura qwerty.. si suna la 112.. prima zi a fost cuminte, a doua zi cand l-am auzit din geanta am zis ca mi se pare... si cand a sunat inca o data, dupa ce l-am gabat inapoi.. mi-am cerut scuze de la persoana care a raspuns si am renuntat la telefon.. Intotdeauna blochez telefonul inainte de a-l indesa prin genti sau buzunare...

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Pot sa te intreb ce telefon e? E posibil sa fie unul care sa aiba probleme cunoscute si sa te poata ajuta cineva. Asa cum au spus si ceilalti colegi din comunitate, blocarea ecranului si a tastaturii e cea mai evidenta solutie. Dar pot fi si telefoane care o iau razna, drept pentru care o revenire la setarile din fabrica sau chiar o resoftare la un service autorizat. De aia te intreb: ce telefon e?

Este important de stiut modelul telefonului care iti creaza astfel de probleme pentru a putea sa dam solutia cea mai buna. In mode general, cauzele care pot genera apelarea din buzunar, sunt precum s-a indicat de catre alti colegi, in principal faptul ca nu s-a blocat ecranul, insa nu toate telefoanele dispun de aceasta optiune. In cazul telefoanelor de generatii mai vechi, si va asigur ca inca sunt persoane care folosesc acest gen de telefoane, vorbim de blocarea tastaturii. Cel mai important e sa ne furnizezi date concrete pentru a putea veni cu solutia cea mai buna.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!