Întrebare cu răspuns(uri)

TV prin satelit de la Orange, în alta țară.

Pot sa îmi fac încă un abonament de TV prin satelit și sa iau "farfuria" și restul tacamurilor în alta tara, la o casa de vacanta? Va funcționa acolo? Știu ca cei de la Digi practica acest lucru, plătesc în tara și au grila de programe de la noi în tarile pe unde lucrează, montand acolo antena satelit.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată și doar dacă ești autentificat)

Nu (0)

Da (2)

100%

2 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Cred ca va functiona,doar e prin satelit.Depinde de contractele de asociere pe care le are Orange cu operatorii din tara respectiva.

Da,fara nici o problema.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

La nivel teoretic serviciul DTH este disponibil doar pe teritoriul Romaniei. Un amic si-a luat DTH de la Orange Romania pentru strainatate (Franta) si a avut destul de multe probleme cu el, astfel incat a renuntat.

Stiu ca sunt foarte multi compatrioti care si-au achizitionat DTH din Romania pentru a fi instalat si utilizat in strainatate prin prisma faptulu ca preturile sunt mult mai mici decat preturile practicate de operatorii din tara respectiva.

Dar, repet, conform TCG-ului Orange, serviciul este destinat utilizarii exclusiv pe teritoriul Romanie.

Pe mine ma interesează nu pt costuri ci pt posibilitatea de a vedea canale românești și pe celelalte titrate în romana.

Tatăl meu a folosit acest sistem in Italia de la RCS-RDS. In acel moment am căutat cele mai bune variante de abonament și mai ieftin a fost cel de la Digi, însă știu ca se putea și la Orange, aveau acoperire.

Cel mai corect este să verifici pe site-ul ăsta, cu locația exactă.
https://www.dishpointer.com/

La All Satellites, adaugi astra 5b, 31,5 grade est. Dacă îți apare o linie verde, teoretic trebuie să-ți meargă.
Oricum, prin vestul Europei, nu te aștepta să funcționeze cu antenuța originală, ci cu o antenă de cel puțin 1,2 m diametru, chiar mai mare.

Acoperirea satelitului Astra 5 B în Europa și împrejurimi este cam așa:
http://www.lyngsat-maps.com/Astra-5B.html
Urmărește cu atenție fasciculele din hărți. Ce depășește de acoperirea acestuia, trebuie să ai antenă din ce în ce mai mare și nu se știe nici așa dacă e ok.

Succes!

Țin minte că la începuturile DTH Orange in Romania aveam colegi pe Softpedia care își montaseră pe afara (în străinătate) DTH Orange,este adevărat cu antene mai mari. Am impresia că totuși prin Anglia nu mergea,dar nu-s sigur.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Intervin și eu în discuție, cu toate că nu sunt sigură că voi răspunde la subiect, sau dacă chiar funcționează soluția la care m-am gândit.
Dacă aș avea o casă de vacanță aș opta pentru Orange TV Go si Stickul Orange TV (https://www.orange.ro/tv/stick-orange-tv/) - nu știu în ce condiții funcționează în afara țării, dar pot să vă confirm că în România își face treaba. L-am testat acum ceva ani și mi s-a părut destul de ok

Așa, te uiți direct în Orange tv go de pe laptop sau legi laptopul la un tv și-ți redă programele. Sau dacă ai tv smart cu android, e și mai simplu.

Normal ca poti, doar ca trebuie sa te documentezi inainte daca satelitul pe care are Orange receptia, are bataie lunga in zona unde vrei sa montezi antena.

@Vio73, am verificat pe site-ul respectiv, pare totul în regula, apare linia verde. O sa merg și în Shop sa cer câteva informații și revin cu lămuriri.

Știu, dar serviciul este doar pentru România. Că-l vrei tu afară, o faci pe cont propriu. Plus că trebuie să știi dacă e funcțional și în ce condiții, de la persoane care-l folosesc acolo. Sigur e doar o părere personală! Îți doresc succes!

Eu am un abonament satelit în afara țării și este destul de ok, nu am avut probleme, doar că înainte de a te decide trebuie sa discuți cu un operator, este posibil ca în unele regiuni să nu meargă.

Așa cum am spus, cel mai bine afli din teren, adică întrebi pe alte persoane care mai folosesc serviciul în locația respectivă și în ce condiții o fac.

E puțin cam greu sa găsești o persoana fix în locația respectiva sau pe aproape , care sa utilizeze TV prin satelit chiar de la Orange.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!