Întrebare fară răspuns

Roaming în România la graniță

Dacă serviciile de localizare sunt foarte precise de ce ne aflam in roaming la 10 km de graniță?
Multora dintre noi ni s-a întâmplat să mergem în apropierea granițelor și să vedem că facem cost suplimentar sau nu avem acces la servicii.
De ce ne conectam la antene de peste granita dacă serviciile de localizare au o precizie de câțiva metri iar operatorul știe că nu am traversat granita.De ce suntem taxați diferit chiar daca suntem în apropierea granițelor cu o țară europeană. Problema persista de ceva ani .

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 3

Am patit eu acest lucru in data de 27.10.2019. Am pornit waze-ul si am plecat de la Baile Herculane catre Moldova Noua pe defileul Dunarii. Si sa vezi surpriza : cost suplimentar 50 euro ( 10 euro/mega in Serbia). Pentru a imi manifesta dezacordul fata de acest lucru am reziliat abonamentul. Incerc sa inteleg cu ce sunt vinovat si de ce trebuie sa achit aceste costuri de roaming LA NOI IN TARA?

Nu ai cautat sa discuți amiabil cu cei de la Orange, sa faci o reclamație referitoare la costul adițional în roaming, înainte sa reziliezi? În zonele de granița se recomandă să pui telefonul pe căutare manuala și sa dezactivezi datele în roaming, ai bifă în telefon.

@Sergiu_2: Pe defileul Dunării este o situație mai specială, mai ales către Moldova Nouă... Granita de stat este reprezentata de Dunăre, iar într-un sector linia e trasată mai aproape de malul românesc al Dunării decât de cel sârbesc. Asta este motivul pentru care operatorii sârbi au profitat. Dar stai liniștit, așa e și Orange sau Vodafone in zona lor, undeva după Dubova. După cum spunea și @Razvan, in zonele în care granita este la mai puțin de 4-5 kilometri trebuie clar roaming oprit, sau făcută selecție manuala la operatorii de telefonie.

teacher_
teacher_

teacher_

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
teacher_

Teacher, multumesc frumos de lamurire. Acuma stiu si eu ca trebuie oprit roaming-ul. Dar pentru un vizitator care trece pe acolo este un lucru anormal. Nimeni nu se va gandi sa opreasca roamingul sau sa selecteze manual operatorul de telefonie. Totusi esti la noi in tara :)
Da, am apelat servicile orange pentru a rezolva amiabil problema si a cere o lamurire pentru ceea ce am patit. Si mi s-a raspuns ca nu se poate face nimica deoare am primit mesaj prin care ma informa ca am facut cost suplimentar si ca a intrat reteaua din Serbia.
Cred ca dansii au uitat ca in Romania nu ai voie din punct de vedere legal sa utilizezi telefonul in timp ce conduci. Le-am explicat si acest lucru... Nu au inteles.
Intr-adevar dupa postarea primului mesaj am fost contactat de un alt reprezentant Orange care mi-a dat mai multe detalii si m-a informat ca in cateva zile am sa primesc un raspuns la problema mea deoarece este posibil sa fie si o eroare din partea lor.
Am sa va informez si cum s-a solutionat. :)

Revin cu solutionarea problemei cu factura de 50 euro roaming la granita cu Serbia. Dupa convorbirea cu 4 operatori orange mi s-a transmis ca nu se poate rezolva absolut nimic si ca sunt complet vinovat. Dupa ce am scris aici pe forum am fost recontactat de cei de la orange pentru mai multe detalii.

Dupa solutionarea anchetei factura a fost anulata si nu sunt nevoit sa platesc taxa de roaming pe teritoriul tarii noastre la granita cu Serbia. Multumesc orange pentru ca a avut o a 5-a persoana care sa rezolve acest caz.

Am patit si eu fix la fel, sunt la Eselnita, mi-au trimis sms ca am atins limita de 35 de euro consumati si apoi a venit mesaj ca sunt in Serbia... Ma bate gandul dupa 18 ani de abonament sa reziliez... Se pare ca nu investesc deloc in infrastructura sa nu se mai intample astfel de probleme.

Aceasta situație nu cred că va fi rezolvată decât printr-un ordin de ministru sau ordonanța de urgență dar este și sub incidenta oficiilor de protecție a consumatorului.
Ancomm a primit multe scrisori de la mine pe acest subiect însă fără răspuns din partea lor.Opc nu se va implica niciodată într-o astfel de chestiune

Am o mare problema cu cei de la orange cu privire la roamingul lor in zona defileul dunarii. Am stat la eselnita 4 zile, iar in a patra zi, ma trezesc cu mesaj ca sunt in Serbia si ca voi fi taxat la preturile de roaming. Mentionez faptul ca pe 16.07 am dat mesaj la cronos sa vad daca am vreun cost, 0 euro. Pe 18 cand am ajuns acasa am dat iar un mesaj la cronos sa vad daca am vreun cost, 556 de euro.!!!
Am sunat azi la orange de mai multe ori, raspunzandu mi o fata care mi a spus ca a analizat situatia si e perfect normal costul.
Cum e posibil sa ma taxezi pe roaming cat timp eu stau in Romania. Dupa ani de zile de abonamente la orange, vreau sa reziliez contractele, e bataie de joc, din cauza tehnologiei lor sa fiu taxat, ca au Sarbii semnalul mai puternic si mi l ia automat. Eu am o problema grava si reprezentantii lor spun ca nu se poate face nimic.
Neseriosi si hoti!

Se numeste roaming involuntar in zonele de frontiera https://comunitate.orange.ro/questions/2384239-ancom-actualizat-lista-localitatile-granita-risc-roaming-involuntar

Daca telefonul este setat ca caute AUTOMAT reteaua, iar semnalul este mai puternic din partea vecinilor, atunci telefonul se va conecta in mod automat la reteaua din tara vecina.

Situatia este arhicunoscuta de ani de zile si au fost N campanii de informare in acest caz.

Sunt neserioși! Ne cred prosti!!! Încerc sa schimb asta: am contractat un avocat care se ocupa cu acest gen de litigii și am făcut reclamație la ANPC. La mine mai grav : am de achitat vreo 1200 lei date mobile roaming.. Am fost în excursie de la Băile Herculane le Portile de Fier și am fost taxat cu 50 euro... Atunci ma anunțase ca sunt la Sirbi... A doua zi am ajuns din greșeală iar în zona de granița, dar nu am mai fost anunțat ca nu sunt în aria lor de acoperire... încă 200 euro fără tva.. Trebuia sa ma anunțe... Avem niște drepturi totuși... Sunt clientul lor de când se numeau "Dialog".. Aștept răspunsul de la ANPC și dacă nu este favorabil acționez în instanta.... Am înțeles ca se pot obține daune morale de ordinul sutelor de mii de euro.. Cred ca ar trebui sa ne organizam într-o asociație a celor jegmaniti de aceste firme care au numai drepturi nu și obligații..

Îmi pare rău și pentru tine.Eu as mai ridica o întrebare : de ce este permis costul suplimentar mai mare de pragul de 200 euro la care ajungi treptat într-o perioadă cuprinsă între 6 și 12 luni .
Dar la un abonament creat ieri poți face ușor un cost suplimentar de 200 euro pe date mobile.
Cei mai mulți pățiți i-am văzut pe cei care au făcut un abonament Sinai luat un telefon dar sunt sub media de inteligență.
Un telefon nou din Orange va face prima dată un update de vreo 500 MB.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!