Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

De ce Orange s-a zgârcit în ultima vreme cu internetul din opțiuni?

De ce credeți că Orange a devenit cea mai zgârcită "rețea" din Romania la internetul din opțiuni?
Nu exista nici un alt operator in Romania care sa ofere 5 GB la o opțiune de 5 euro .Cei 5 GB sunt consumați imediat pe Facebook dacă videoclipurile peste care treci dar nu le vizualizezi sunt pe autoplay.

Amintesc :
©Digi 2 euro -minute și net nelimitat timp de 3 luni
©Telekom minute și internet nelimitat cu 5 euro timp de 1 luna
©Vodafone nelimitat la 5 euro
©Orange 5 GB internet pe luna la opțiunea de 5 euro

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 4

Statisticile oficiale ANCOM spun ca din momentul in care tarifele de roaming in SEE au fost eliminate traficul de apeluri efectuate s-a triplat, cel de apeluri primite a crescut cu +81%, traficul SMS a crescut cu +58%, iar traficul de date a crescut de 6 ori. Vorbim de valori inregistrate in roaming SEE.

Daca ne uitam pe cifrele acelea, tind sa cred faptul ca sunt destul de multe persoane care utilizeaza telefonul mobil in roaming SEE si nu numai, fie telefonul personal sau telefonul de serviciu.

Foarte multe din acele persoane prefera calitatea in detrimentul cantitatii si sunt dispusi sa plateasca putin mai mult pentru a avea acea calitate si o siguranta a utilizarii unui produs si/sau serviciu.

Pai avem câțiva oameni plecați afară.Numai eu incarc luna de luna prietenii plecați pe bani multi la munca și le activez cartele prepay...dacă sunt câteva sute că mine care țin oamenii în rețea atunci Orange o duce bine....

Părerea mea este că dacă stai o perioadă mai mare de una-două săptămâni afară, trebuie să-ți iei prepay de la un operator local. Altfel, vei avea costuri mai mari și riști să mai ai și numărul oprit ( suspendat).

Soluția e că atunci când pleci afara e să îți încarci opțiunea de 10 sau 12 euro cu roaming .Tuturor prietenilor mei le trimit simuri cu 0 euro pe care le activează când cele vechi nu mai merg.Activarea o fac tot cu opțiune de 10 sau 12 euro

Internetul la Orange in roaming SEE este limitat la 1-2 Mbs între anumite ore în fiecare seara, practic devine inutilizabil, în restul timpului merge brici. Asta nu înseamnă că sunt de acord ca digi să-l taxeze, din moment ceilalți trei operatori ți-l oferă în extraoptiuni sau abonamente inclus.

Tind sa cred faptul ca acele limitari care intra in actiune seara (adica in orele cu trafic intens) sunt oarecum impuse de catre operatorii de roaming parteneri pentru a-si proteja clientii.

Depinde ce conventii au incheiate operatorii intre ei. Fiecare operator cauta sa-si protejeze clientii sai.

Conform reglementarilor Comisiei Europene, fiecare utilizator de telefon mobil care calatoreste in zona SEE are posibilitatea sa-si aleaga operatorul de roaming partener din tara respectiva.

@faraunid, culmea e ca doar la ORO apar limitări în roaming, la digi/vodafone/telekom viteza la internet se apropie de cea a operatorului local, s-a demonstrat pe Softpedia când anul trecut la prepay limitau profilul de internet la 2 Mbs duex, tot timpul și seara la abonament. Acum rulează un script, care se activează seara, aleator. Pentru acest lucru, ORO pierde la imagine, dar câștigă financiar, că mulți cred că e de vină operatorul local. În plus, ORO se laudă că au acord de roaming și cu Vodafone în Europa, dar în realitate nu te poți conecta la ea.

Vodafone,Digi si Telekom vor sa atraga clientii pe care ii are Orange de aia ofera nelimitat.......iar la Orange fiind multi clienti netul trebuie impartit sa ajunga la toti...deci nu e “zgarcit” e cumpatat cu resursele ;)))

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!