Întrebare fară răspuns

De ce Orange s-a zgârcit în ultima vreme cu internetul din opțiuni?

De ce credeți că Orange a devenit cea mai zgârcită "rețea" din Romania la internetul din opțiuni?
Nu exista nici un alt operator in Romania care sa ofere 5 GB la o opțiune de 5 euro .Cei 5 GB sunt consumați imediat pe Facebook dacă videoclipurile peste care treci dar nu le vizualizezi sunt pe autoplay.

Amintesc :
©Digi 2 euro -minute și net nelimitat timp de 3 luni
©Telekom minute și internet nelimitat cu 5 euro timp de 1 luna
©Vodafone nelimitat la 5 euro
©Orange 5 GB internet pe luna la opțiunea de 5 euro

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Fiecare furnizor are politica lui.. si fiecare compenseaza prin alte lucruri.. nu cred ca poti pune egal intre ei toti.. In cazul de fata, consider ca doar Vodafone constituie concurenta.. si ma indoieasc ca Vodafone are net nelimitat la 5€..

Jay
Jay

Jay

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Jay

Fiecare are propriul plan în funcție de investiții, numărul de clienți, etc. Sigur, ofertele pot părea cele mai slabe, dar Orange are acoperire, Volte, apel wi-fi, tehnologie esim și multe lucruri pe care nu le are oricine. Probabil că-și vor revizui și ei ofertele în perioada imediat următoare. Sunt convins că se va întâmpla asta!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Sustin punctul tau de vedere. Sunt pe abonament ,dar am si cartela pe care o incarc lunar cu optiunea de 5 e. Inainte aveam bonusuri care imi ajungeau si 5 luni, iar acum sunt super nemultumita si de abonament si de cartela. Sper sa tina cont de asta.

Orange nu tine pe nimeni cu forța. Cui nu-i place e liber sa plece in alta rețea. Nemulțumiți vor fi mereu,la orice operator. Critica este buna însă când văd că aproape toate întrebările și răspunsurile unui utilizator sunt împotriva Orange incep sa am semne de întrebare dacă membrul Comunității Orange este obiectiv.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Și eu am fost surprinsă când am reîncărcat o cartela cu 5 euro și nu am mai primit bonus, ba chiar a dispărut tot ce se adunase pana atunci. Motiv pentru care am trecut la opțiunea de 6 euro, unde netul este mai mult decât suficient. Nu a fost mare lucru, am plătit un euro in plus, dar am primit un bonus la abonament de 30 de Giga, plus 50 de Giga pe care sa ii transfer cuiva pe o cartela. Acum, ținând cont de calitatea/preț, sunt mulțumită. Evident, nu m-ar fi deranjat sa primesc toate acestea cu cinci euro. Nu știu la Vodafone cum este, dar la Digi, plătești 2 euro și calitatea e tot de atât. Mama mea are o astfel de cartela și este mulțumită, având in vedere ca o folosește pentru convorbiri pe Whatup. Nimic altceva. Fiind consum mic, nu ajunge sa i se micșoreze viteza. Dacă se micșorează viteza, convorbirile se întrerup. In plus, nu are semnal peste tot.
Despre Telekom, știu ca a vrut soacra mea sa își ia opțiunea de 5 euro, abonament fără perioada contractuala, cu totul nelimitat, dar nu este chiar așa. Ajunsă in magazin i s-a spus ca ofertele sunt începând de la cinci euro dar ca pentru acești bani nu primește nelimitat. In fine , au zăpăcit-o de cap, încât a rămas cu același abonament cu câteva sute de minute de convorbire la vreo șapte euro, sau mai mult. Și asta doar pentru ca nu vrea sa renunțe la număr.

Am avut abonamente si la Digi si cand a trecut perioada contractuala le-am inchis. Degeaba plateam putin si aveam resurse nelimitate, daca nu le puteam utiliza. De multe ori mi s-a intamplat sa nu am retea, sa nu pot fi sunata si nici suna. In acest caz ma ajuta faptul ca aveam resurse nelimitate?NU
Deci eu prefer sa platesc mai mult,sa am mai putine resurse, dar sa am semnal.

Miha Z, ai dreptate lipsa semnalului este compensată cu resurse nelimitate.
Nu am nimic cu Orange, doar că acum am descoperit comunitatea și aveam multe astfel de lucruri de spus și nu aveam cui.
Întrebarea se adresa celor în cunoștință de cauză și mai ales celor ce lucrează la Orange și au acces la astfel de informații .
Eu unul nu înțeleg tactica atât timp cât opțiunea de 5 euro era cea mai des cumpărată.
In acest moment opțiunea de 6 euro are atașată că fiind cea mai des utilizata însă Orange nu a prezentat un grafic sa vedem și noi daca e adevărat.In acest moment , da , este cea mai des cumpărată fiindcă oferă resurse rezonabile însă ne întoarcem la întrebare : de ce ? Când totul era bine cu 5..

Recunosc și eu că abonamentele Orange (și chiar la prepay) stau cam prost la cantitatea de net.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Te inteleg, Madalin, si ai venit in comunitatea care trebuia. Aici putem dezbate atat plusurile cat si minusurile firmei Orange pentru a se putea lua masuri constructive pentru clienti.
Probabil la reincarcarea cu 6 Euro primeau mai multe resurse decat la cea cu 5 Euro si clientilor li s-a parut a fi in avantaj. Nu mai am de 14 ani cartela, deci nu mai stiu exact cum stau lucrurile. In schimb, daca tu esti pe cartela ai acum avantajul la reincarcarea de 5 Euro o luna net nelimitat. In opinia mea e rentabila oferta.

Orange a scumpit toate serviciile cu 1 euro, din luna aprilie, pe motiv de creșterea costurilor legate de OUG 114. Acum nu știu cât adevăr e din asta, însă și ceilalți au scumpit doar abonamentele, serviciul prepay a rămas la fel.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Din păcate, cam toți le-au cam scumpit, sub o formă sau alta, dar la net, așa este, Orange e codaș. Aici mai este ceva de lucrat.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

©Digi 2 euro minute și net nelimitat timp de 3 luni adica mult, prost si ieftin cu mentiunea ca Digi suprataxeaza roaming-ul.
©Telekom minute și internet nelimitat cu 5 euro timp de 1 luna cu mentiunea ca nu au profesionisti iar nelimitatul lor inseamna streaming video la 480p si o latime de banda de 1,5Mbps. Parca era pe youtube un clip cu inregistrarea unei convorbiri in care o fatuca de la relatii clienti Telekom explica unui abonat faptul ca abonamentul sau "nelimitat" a fost suspendat deoarece a vorbit mai mult de 24 de ore intr-o zi la telefon....
©Vodafone nelimitat la 5 euro ar fi cam singura alternativa de luat in calcul in cazul in care renunti la servicii Orange
©Orange 5 GB internet pe luna la opțiunea de 5 euro + 1 LUNA INTERNET GRATUIT. Cam aceeasi treaba ca la Vodafone doar ca a fost impachetata putin altfel de catre Orange.

Faraunid - precizez că rețeaua Digi este exclusiv 3g 4g iar viteza de download reală acolo unde e 4g e suficientă pentru Kodi live tv .
Eu folosesc Kodi pe mai multe device-uri iar de unele gen Samsung tab sunt dezamăgit că nu suporta acest soft .
Când cade în 3g e groaznic ce-i drept...

Pe mine nu ma ajuta cu absolut nimic faptul ca am exclusiv 4G daca per ansamblu beneficiile sunt multe cantitativ, proaste calitativ, ieftine si mai sunt si suprataxat in roaming.

Nici eu nu prea am nevoie de el. Poate odată pe an, câteva zile.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Statisticile oficiale ANCOM spun ca din momentul in care tarifele de roaming in SEE au fost eliminate traficul de apeluri efectuate s-a triplat, cel de apeluri primite a crescut cu +81%, traficul SMS a crescut cu +58%, iar traficul de date a crescut de 6 ori. Vorbim de valori inregistrate in roaming SEE.

Daca ne uitam pe cifrele acelea, tind sa cred faptul ca sunt destul de multe persoane care utilizeaza telefonul mobil in roaming SEE si nu numai, fie telefonul personal sau telefonul de serviciu.

Foarte multe din acele persoane prefera calitatea in detrimentul cantitatii si sunt dispusi sa plateasca putin mai mult pentru a avea acea calitate si o siguranta a utilizarii unui produs si/sau serviciu.

Pai avem câțiva oameni plecați afară.Numai eu incarc luna de luna prietenii plecați pe bani multi la munca și le activez cartele prepay...dacă sunt câteva sute că mine care țin oamenii în rețea atunci Orange o duce bine....

Părerea mea este că dacă stai o perioadă mai mare de una-două săptămâni afară, trebuie să-ți iei prepay de la un operator local. Altfel, vei avea costuri mai mari și riști să mai ai și numărul oprit ( suspendat).

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Soluția e că atunci când pleci afara e să îți încarci opțiunea de 10 sau 12 euro cu roaming .Tuturor prietenilor mei le trimit simuri cu 0 euro pe care le activează când cele vechi nu mai merg.Activarea o fac tot cu opțiune de 10 sau 12 euro

Internetul la Orange in roaming SEE este limitat la 1-2 Mbs între anumite ore în fiecare seara, practic devine inutilizabil, în restul timpului merge brici. Asta nu înseamnă că sunt de acord ca digi să-l taxeze, din moment ceilalți trei operatori ți-l oferă în extraoptiuni sau abonamente inclus.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Poate se rezolvă și cu limitările astea în roaming.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Tind sa cred faptul ca acele limitari care intra in actiune seara (adica in orele cu trafic intens) sunt oarecum impuse de catre operatorii de roaming parteneri pentru a-si proteja clientii.

Pot fi limitări și de la operatori, dar mulți se întreabă de ce au probleme doar cu Orange?

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Depinde ce conventii au incheiate operatorii intre ei. Fiecare operator cauta sa-si protejeze clientii sai.

Conform reglementarilor Comisiei Europene, fiecare utilizator de telefon mobil care calatoreste in zona SEE are posibilitatea sa-si aleaga operatorul de roaming partener din tara respectiva.

E foarte posibil să aibă și reduceri din cauza asta.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Din "cauza" ? :))

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

@faraunid, culmea e ca doar la ORO apar limitări în roaming, la digi/vodafone/telekom viteza la internet se apropie de cea a operatorului local, s-a demonstrat pe Softpedia când anul trecut la prepay limitau profilul de internet la 2 Mbs duex, tot timpul și seara la abonament. Acum rulează un script, care se activează seara, aleator. Pentru acest lucru, ORO pierde la imagine, dar câștigă financiar, că mulți cred că e de vină operatorul local. În plus, ORO se laudă că au acord de roaming și cu Vodafone în Europa, dar în realitate nu te poți conecta la ea.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Din cauza negocierii dintre operatori. Sau mai bine zis, convențiilor încheiate între ie.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Vodafone,Digi si Telekom vor sa atraga clientii pe care ii are Orange de aia ofera nelimitat.......iar la Orange fiind multi clienti netul trebuie impartit sa ajunga la toti...deci nu e “zgarcit” e cumpatat cu resursele ;)))

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!