Întrebare cu răspuns(uri)

Ce inseamna "resurse valabile exclusiv national, fara acces la serviciul roaming"?

Ce înseamnă asta?!
' resurse valabile exclusiv national, fara acces la serviciul roaming.' Nu am acces la resurse roaming nici contra cost?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

La un abonament cu resurse nationale ( fara roaming) in momentul cand iesi din tara nu mai ai semnal. Nu ai optiune de activare roaming .

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (1)

Da (6)

86%

6 membri au votat cu DA

1 membri au votat cu NU

86% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Acele resurse pot fi folosite doar national. Probabil este vorba de un abonament ieftin care contine doar resurse nationale, sau o reincarcare doar cu resurse nationale. Eu consider ca poti beneficia si de roaming contra cost.

Adică tot ce ai (minute, sms-uri, net) se poate folosi doar în țară.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

La un abonament cu resurse nationale ( fara roaming) in momentul cand iesi din tara nu mai ai semnal. Nu ai optiune de activare roaming .

De regulă se poate folosi contra cost, dar doar la cartelă. La abonamente fără roaming, nu prea văd cum. Deci nu prea se poate.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Nu se poate! Singura varianta este ca inainte de plecare sa se opteze pentru inlocuirea abonamentului cu un altul cu roaming inclus, dar care va avea o valoare un pic mai mare.

Salut.Adresez si eu o intrebare legata de roaming. Am facut o portare in reteaua orange sj am ales oferta facuta de ab la 8 euro dar fara posibilitate de roaming.Din cate stiu eu resursele roaming se calculeaza in functie de valoarea abonamentui asa aveam in cealata retea. Aici vad ca iti trebuie un anumit ab cu o valoare mai mare ptr a beneficia de roaming. Este normal acest lucru sa restrictioneze acest beneficiu? Cred ca o sa fac o sesizare si in alta parte.
Multumesc.

darvin
darvin

darvin

User level
Nivel
1
316 / 750
puncte
Custom field 2
darvin

Resusele pentru roaming sunt prezentate in contractul pe care il semnezi. Bineinteles ele sunt direct proportionale cu valoarea abonamentului. Exista abonamente de 8 euro cu roaming inclus, dar cu siguranta resursele nationale (internetul inclus) sunt mai mici decat la abonameentele fara roaming. Singurul abonament de la Orange care nu beneficiaza de roamning este cel de 7 euro.

@darvin este normal. Si la concurenta, de exemplu la Telekom ai acces la roaming la abonamentele incepand de la 10 Euro in sus. Daca aveai nevoie de acces la roaming puteai solicita si tu un abonament mai mare cu aceasta facilitate.

@CostinelN si noul abonament de 8 Euro este fara acces la roaming. Eu am facut prelungire cu acest tip de abonament si este fara acces la roaming, dar nu sunt afectata. Daca voi avea nevoie in concediu voi apela la un prepay cu resurse in roaming.

@Miha Z imi cer scuze daca am indus in eroare cu postarea mea. Eu am cerut o oferta pentru modificare de abonament (neaparat cu acces in roaming) si am primit o oferta de 8 euro. Consultantul mi-a specificat ca este valoarea cea mai mica pentru un abonament cu roaming inclus. Oferta mi-a fost facuta luna trecuta. Probabil s-au mai schmbat sau a fost o oferta personalizata.

Cred ca ti-a facut oferta personalizata. Eu am facut prelungirea din magazin online cu achizitie de mobil si mi s-a dat varianta standard. Asta e dezavantajul in magazinul on line, ca nu ai cu cine negocia. :))

Ce resurse ai primit la ab de 8 euro cu roaming.

darvin
darvin

darvin

User level
Nivel
1
316 / 750
puncte
Custom field 2
darvin

@CostinelN: Abonamentul este cu acces roaming gratuit. Resursele folosite in roaming sunt sau nu incluse in functie de valoarea abonamentului. Dar ce nu este inclus... se plateste. La Prepay activarea roamingului e altfel. Doar cu optiune activa de la 10 euro in sus, atat ca minute cat si ca date mobile.

@darvin: Abonamente cu resurse in SEE erau si de la 6-7 euro... dar fiecare stie de cat si cand are nevoile respective.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!