Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Ce s-a intamplat cu National Geografic si Wild? Nu mai sunt in grila TV.

Nu mai regasesc posturile (national geografic hd si wild hd) in grila tv. Care este motivul ?

Coco fresco
Coco fresco

Coco fresco

User level
Nivel
0
2 / 100
puncte
Custom field 2
Coco fresco
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 5

Nu știu. E vorba de negocierea lor cu cei care oferă posturile respective. probabil nu s-au înțeles la preț și s-a renunțat. Sper să se revină curând, pentru că nu-mi place nici mie deloc acest aspect. Bine, pe cablu, programele sunt oferite prin intermediul Telekom și depinde de ăia și de negocierile lor. Dar pe satelit, e vorba de negocierile Orange vs. de cei de la National Geografic. Sunt programe foarte interesante, care n-ar trebui să lipsească din grila niciunui operator. Mai ales că Orange le oferea și la calitate HD, deci se vedeau superb.

Conform unor publicații oficiale "Orange a incetat colaborarea cu postul TV National Geographic si nu mai face parte din grila noastra, incepand de astazi - 01.04.2019". Concret, compania Orange nu a prelungit acordul de retransmisie pentru programele National Geographic si National Geographic Wild și asta se întâmplă nu doar în România ci și în Franța și alte state din Europa.
Motivul are legătură cu Brexitul, englezii profitând de acest context au mărit prețul pt redifuzarea pachetului pe motiv ca nu vor mai fi în UE. Problema și mai mare este ca urmează renegocierea contractelor și pt gama Discovery Chanels și dacă le vom pierde și pe acelea va fi tare rău. Eu sper chiar ca și cele 2 Nat Geo vor reintra în grila, erau foarte urmărite la noi în casa.

The Special List
The Special List

The Special List

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
The Special List

La 1 Aprilie 2019, programele National Geographic si National Geographic Wild erau disponibile in grila Orange DTH (satelit) in format HD, pe cablu nemaifiind disponibile din luna iunie 2018 din momentul in care Telekom a eliminat aceste programe din grila. Motivul este ca Orange are aceeasi grila de programe pe cablu precum Telekom, deoarece foloseste aceeasi infrastructura.

Pentru cine nu este foarte in tema, daca dispare pachetul Discovery o sa dispara si pachetul Eurosport (care a fost achizitionat cu ceva timp in urma de catre Discovery) la final de contract, daca nu se ajunge la un numitor comun.

Ideea este ca pe partea de documentare exista alternative. Mai complicat o sa fie pe partea de sport, deorece pe DTH daca pierd Eurosport chiar ca o sa ramaneti fara continut sportiv in grila.

Referitor la canalele National Geografic si National Wild: Nu neg calitatea productiilor doar ca in ultima perioada se transformare in canale pline de promo si publicitate.

Aveam senzatia ca promo si publicitatea erau din cand in cand intrerupte de catre ceva emisiuni proprii.

Cred ca ele au disparut / Fiindca la negociere / Cei ce au negociat / N-au ajuns la o parere / Poate au cerut bani multi / Telekom-ul nu le-a dat / Si atunci de suparare / S-au apucat de “taiat”/ Stiti,la posturi ma refer / Dar nu incetez sa sper / O noua runda sa duca / Posturi multe sa aduca

În toamna anului trecut aceste 2 programe au fost eliminate din grila operatorului Telekom și implicit și de la Orange, după care în primăvara, din cauza unor preturi mai ridicate la canalele românești cu audienta mai mare, au mai scos din canalele cu audienta scăzută.
Grupul Discovery deține și pachetul Eurosport, probabil ca nu se va rezilia contractul cu ei.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

''National Geographic distribuie în România televiziunile National Geographic, Nat Geo Wild și Nat Geo People licențiate în Marea Britanie, prin compania Pronetis SRL și vinde publicitate pe TV prin Discovery România'' de aceea se vor scumpi din cauza de Brexit si din cauza ca vinde publicitate avem mai multa decat documentarele in sine , eu deja nu-l mai urmaresc , nu suport publicitatea in timpul documentarelor, si am trecut pe vizionarea Viasat Nature/History HD unde nu sunt reclame decat ale emisiunilor viitoare si sunt genul care urmaresc exclusiv documentare din momentul in care deschid tv-ul

Diana
Diana

Diana

User level
Nivel
3
2104 / 5000
puncte
Custom field 2
Diana

Aproape toate canalele au promo sau publicitate sau și una și alta. Știu că Eurosport e al Discovery și sper să se ajungă cumva la o înțelegere. Dacă nu, Orange să caute soluții la ei, la Orange Franța, că au. Adică le pot localiza canalele documentare franceze și la noi. E vorba de canalele Planete +, L'histoare, Usuoaia tv, Animaux, etc.
https://programme-tv.orange.fr/

Un aspect pe care nu stiu cati abonati de cablu il cunosc este acela ca pentru multe canale din grila, abonatul plateste in mod indirect. Adica o mica suma de ordinul eurocentilor / canal / lunar / abonat din cuantumul taxei lunare de abonament merge catre respectivele canale.

Ce ma dezgusta pe mine este faptul ca desi platesc (indirect) pentru acele canale tv sunt bombardat cu reclame la prezervative, hartie igienica, tampoane absorbante si produse de igiena intima pentru femei, ciuperca unghiei, etc. Si am senzatia ca avem mai multa reclama decat continut propriu.

Inteleg aspectul comercial al canalelor respective, dar sa ceri bani de la fiecare abonat si sa-l mai bombardezi cu reclame de prost gust este peste puterea mea de intelegere.

Alternativa este în mana noastră - telecomanda, pe butonul de off

Diana
Diana

Diana

User level
Nivel
3
2104 / 5000
puncte
Custom field 2
Diana

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!