Întrebare cu răspuns(uri)

Exista posibilitatea ca trecerea din 4G în 3G/ 2G sa contribuie la întreruperea apelurilor?

Din când în când, mai ales în mișcare sau în zone cu semnal instabil, telefonul face ping pong între rețele, și de multe ori este afectata și calitatea vocii sau se închide apelul. Exista vreo legătură între acestea?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Este normal sa se intample asa in zonele cu semnal mai slab si atunci este afectata calitatea convorbirii.
Mi s-a întâmplat de mai multe ori, când telefonul este setat pe automat și trec dintr-o zonă cu 4g într-una cu 3g/2g, să pierd apeluri (fiind în timpul convorbirii).

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (5)

Da (3)

38%

3 membri au votat cu DA

5 membri au votat cu NU

38% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 2

Este normal sa se intample asa in zonele cu semnal mai slab si atunci este afectata calitatea convorbirii.
Mi s-a întâmplat de mai multe ori, când telefonul este setat pe automat și trec dintr-o zonă cu 4g într-una cu 3g/2g, să pierd apeluri (fiind în timpul convorbirii).

In locurile unde reteaua are un semnal mai putin bun 4G, telefonul trece automat intr-o retea inferioara, probabil de aici si intreruperile.. daca setezi telefonul pe 4G only telefonului ramane pe 4G, insa in zone in care nu exista deloc 4G, telefonul nu va avea semnal... as zice ca are legatura..

Este si normal ca in zonele cu semnal deficitar calitatea convorbirii sa aiba de suferit. In momentul in care telefonul trece din VoLTE in 2G sau din HD Voice in 2G este absolut normal sa aiba de suferit calitatea convorbirii.

Atâta timp cât ești în zona de acoperire fie 4G /3G/2G și se face trecerea pe rând între cele trei tehnologii nu este normal să ai probleme în convorbiri (să se întrerupă apelul), doar se creează un mic delay.
Întreruperile survin atunci când fallback-ul între tehnologii nu este setat corespunzătoar între stațiile radio.

Mie nu mi s-a prea întâmplat să pierd semnalul și știu exact locul unde trec din 4G în 3G. Trec zilnic pe acolo și uneori mi se întâmplă să fiu în timpul unui apel. Cred că contează puțin și de performanta telefonului pe partea radio.

Acum că s-a deschis această discuție am sa verific mai des in zona de trecere 4G tot 3G sa vad daca se întâmplă ceva cu apelul și voi reveni cu constatările :)

... ar mai fi o cauză...
Presupun că știi zonele în care ai probleme cu întreruperea apelurilor, de aceea îți sugerez să oprești datele mobile și să faci un test.
De exemplu ești în 4G (implicit apel 4G), porți o convorbire cu datele pornite în acel moment se face și trafic de date, terminalul rămânând "agățat" pe celula pe care ai inițiat apelul, se ajunge la limita de acoperire și se pierde conexiunea cu rețeaua.

Si mie mi s-a intamplat ca in zonele cu semnal slab, calitatea convorbirii sa aiba de suferit si chiar sa se inchida apelul. Asteptam sa revin in zona cu semnal si reinitializam apelul.

Miha Z
Miha Z

Miha Z

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Miha Z

Este normal ca atunci când treci dintr-o zona cu semnal in alta cu semnal slab sa fie afectat apelul. Și mie mi se întâmpla frecvent sa mi se întrerupă semnalul in aceste condiții.

Nu este vorba de lipsă semnal, problemele întâmpinate sunt la trecerea din tehnologia 4G în celelalte două : 3G sau 2G sau invers.
Cum am spus și în prima postare nu se face fallback-ul între cele trei tehnologii.
Aceasta este o problemă tehnică pe care Orange trebuie să o aibă în vedere spre rezolvare.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!