Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Recomandari routere stationare (fixe) pentru utilizare cu servicii fixe 3G/4G

Poate unii sunt interesati de acest subiect si sunt in cautarea unui router 4G/4G+ pentru acasa. :)

Eu recomand, in principal, routerele produse de Huawei pentru ca sunt fiabile, stabile si pe partea de retea sunt printre cele mai bune.

In functie de bugetul disponibil, dar si de functii (wireless AC, 4G+ in loc de 4G, etc) se pot gasi solutii.

Pot recomanda doua routere foarte populare inclusiv la noi si anume:

  • Huawei B310, router 2G/3G/4G, cu un port gigabit si wireless N
  • Huawei B525, router 2/3/4G+, cu patru porturi gigabit si wireless AC, mai actual si potrivit utilizatorilor mai avansati si care vor performanta maxima posibila
  • ZTE MF286, router 2G/3G/4G+, cu patru porturi gigabit si wireless AC

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
2
799 / 2000
puncte
Custom field 2
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

Eu am B 310 și B 525 și sunt foarte bune ambele, cu mențiunea că al doilea suportă 4g+. În poze, cel negru este B 525, iar cel alb, B 310. Mai am și un E 5174. Evident că-l folosesc în mod curent pe B 525.

B 525 este cel mai bun pe care l-am avut și cel mai bun din oferta Orange. Pot spune cu siguranță că e cel mai bun de pe piața noastră la momentul actual.

Din păcate în Delta Dunării viteza internetului este una constanta 80-100 Mbs,așa că oricât de bun ar fi routerul nu mă ajută prea mult. In zone unde semnalul este f. bun merita investit într-un router performant.

În zonele cu acoperire 4G+, și cu acces pana la 300 Mbs, merita sa ai un router performant. Ideea este sa ai semnal capabil de aceste viteze si abonamentul sa aiba acces la acea viteza.

Oricum în Delta Dunării, trafic mai intens este doar câteva luni pe an, mai - septembrie, apoi cam bate vântul prin retea, ca nu mai sunt turiști.

Routerul B525 a primit acum 2 luni o actualizare de firmware din partea Huawei si de atunci nu mai poti selecta tipul retelei 4G. Inainte puteai alege frecventa, 800 Mhz / 1800 Mhz / 2600 Mhz, dupa acest update apare doar 4G.
In zona mea pe 2600 aveam viteza mai buna decat pe 800. Cei de la service Huawei nu stiu sa faca downgrade de firmware, pe site nu exista support pentru aceasta problema. Toti ceilalti producatori ofera pe site toate versiunile de firmware, dar huawei a ales sa nu ofere. Orange nu este constient de aceasta problema si da din umeri cand vine vorba de support.

Multumesc de sfat, Razvan! Exact asa s-a terminat povestea mea, acum mi se tot solicita de fiecare data sa ii fac update de soft cand accesez consola roterului, ceea ce este foarte enervant.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!