Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

iPhone x la preț de AUR

De ce acest device costa atât de mult la Orange? Chiar și în rate la abonament f mare,iar alți furnizori de servicii mobile le oferă gratis numai sa te duci la ei?

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

Depinde de perioada achiziției produsului și dacă are parte de ulterior de promoții. Prețul mare la iPhone se datorează și cererii crescute pentru acest device, conform principiului prețului din piață, acesta este influențat de cerere și oferta la un moment dat.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

1. Apple se vrea a fi o companie premium cu produse si servicii premium, prin urmare aplica preturi de produs premium.

2. Pretul este dictat de piata aka cere si oferta. Cat timp pe planeta Pamant exista persoane care prefera sa arunce peste 1500 de euro pe un produs ale carui costuri de productie nu depasesc 400 de dolari, acel produs va exista pe piata.

3. In cazul produselor Apple cam 30% - 35% din pretul de retail (adica pretul de raft) al produselor il reprezinta brand-ul in sine. Daca pui brand Apple pe o scrumiera, o poti vinde linistit la pret dublu.

FaraUnID
FaraUnID

FaraUnID

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FaraUnID

Gratis nu cred ca este si in realitate.. Este campanie sau marketing.. Si eu am luat un telefon gratis cu un abonament ieftin si nu l-am folosit aproape deloc... net prost, mesaje cu intarziere, mai bine mergea cartela de la Orange.. in momentul cand a expirat abonamentul am portat numarul la Orange.. acum un an si ceva.. In concluzie, telefon ieftin sau gratis, la prima vedere, dar servicii destul de proaste incat sa nu poti folosi telefonul la potential maxim... ar fi cam suparator, zic eu..

GabiBraileanu, eu sunt si fan Iphone si pe deasupra sunt si braileanca. Ramane doar intre noi :) unde ziceai ca se da gratis Iphone X, ca desi ploua si e cod galben, acum plec si mai fac un abonament. ;)

Nu cred ca este gratis, este un mod de a spune ca are un preț mai mic la alte companii. Prețurile diferă de la o firma la alta, ca in orice domeniu de achiziții. Fiecare are beneficiile lui la un moment dat. Câștigam pe o parte și pierdem pe alta, asta face sa fie echilibru.

Gratis poate, dar cu abonament de minim 50€ pe cel putin 2 ani:)

Anca07
Anca07

Anca07

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Anca07

De cativa ani n-am mai luat mobile la fidelizare, ca am ajuns la concluzia ca nu merita sa platesc un abonament de 30 Euro timp de 2 ani. Prefer acum un abonament mic dar cu beneficii suficiente si sa iau mobilul la liber.

Vio73 a raspuns cel mai la obiect,fiecare ofertant are dreptul sa propuna ce produs/servici doreste,la pretul pe care il considera oportun.
dar nimeni nu te obliga sa iei acel produs in genere si de la un anume ofertant.
piata e libera.
libera la oferta si libera la alegere.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
714 / 750
puncte
Custom field 2

Totuși sunt foarte scumpe aceste device-uri. Prețul lor în loc să scadă în timp,creste.Nu prea e normal,producătorii au profit uriaș pentru că noi plătim . Ne mai cumparandu-le,companiile ar scădea preturile,dar așa profita de naivitatea noastră și pasiunea pentru tehnologie.

Am Iphone 8plus si isi merita banii pe deplin! Claaaar ca undeva cateva sute sunt acest mar dragut de pe spate, insa, telefoane costa atat pentru ca merita atat. Sincer

Teona.moraru
Teona.moraru

Teona.moraru

User level
Nivel
0
81 / 100
puncte
Custom field 2
Teona.moraru

Trona nu știu dacă merită prețul atât de mare. Poate daca era mai mic s-ar fi vândut mai multe. Câți oameni de pe la noi își cumpără ultimul model de iPhone? Poate unul second-hand lansat acum doi-trei ani. Apple are profituri uriașe iar astea vin din prețul de vânzare. Poate un 500-600 de euro ar fi fost mai convenabil pentru clienți și ar fi câștigat și Apple.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!