Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Probleme router Huawei hg8247h din custodie

Detin tot pachetul Orange Love, cu viteza maxima de 1 gb. Pe cablu, in teste, imi iese n jur de 925mb/s, dar la wifi viteza este inconsistenta si foarte slaba. Chiar si la 40 cm de router poate sa scafa si la 2 mb/s.
Am tras pe unul din porturi, cred ca al doilea, un router apple prin fir. Viteza maxima si constanta pe el este de aproape 100mb/s . Atata poate duce routerul Apple.
Deci problema e la routerul Huawei dat de Orange, presupun.
Intrebarea: mai are cineva probleme cu semnalul wifi de la modelul de router dat in custodie de Orange? Ati rezolvat problema si cum?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 1 din 2

Wifi de la ONT în general este slab, dacă vrei ceva calitate, îți montezi alt router wifi după echipament, după ce în prealabil soliciți la ORO să-l treacă în mod bridge, ca să te poți juca cu setările pe routerul tău.

Eu am serviciul acesta (dar cu netul de 300 Mbps) și îți pot spune că ONT-ul lor este slab pe wi-fi. Eu prind lângă el maxim 100/100. Dar am un alt ruter, pe care îl conectez la un port lan și am vitezele aproape de cele din contract, chiar și prin wi-fi. Sigur, ruterul meu îl folosesc doar când am nevoie de viteze mai mari.

In general pe conexiuni Wi-Fi viteaza este mai slaba decat in cazul conexiunilor pe fir din simplul fapt ca semnalul din router interfereaza cu alte semnale Wi-Fi provenite de la alte echipamente de la tine din casa sau aflate in apropiere (telefon fix fara fir, termostat centrala fara fir, sonerie fara fir, alte retele Wi-Fi de la vecini, sisteme de alarma fare fir si exemplele pot continua).

Ca o recomndare, router-ul de internet este indicat sa fie conectat direct la o priza de perete si nu la o priza cu prelungitor. in care este posibil sa ai inca 2 - 3 consumatori mari de curent.

Sunt constient de toate aceste limitari. Router-ul e in priza in perete singur. E asezat relativ bine. Problema e ca scade uneori viteza pe wifi la 2 mb/s si e frustrant cand ai echipamente bune in casa. Multumesc pentru raspuns

Probabil ai mai multe retele wireless in zona care sunt fie pe acelasi canal cu al tau, fie apropiate. Cu cat mai multe routere wireless, cu atat mai rau, in general.

Incearca sa-i setezi latimea de canal pe 20 MHz si sa cauti ce canale sunt mai libere in zona ta cu o aplicatie de genul InSSIDer.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
2
799 / 2000
puncte
Custom field 2

@Von_Neurath, s-a rezolvat situația ta cu routerul? Dacă apreciezi că răspunsurile pe care le-ai primit te-au ajutat, marchează-l pe cel mai bun ca soluție. În felul acesta îi vei ajuta și pe ceilalți membri să găsească mai usor informațiile dorite.
Mulțumim!

Problema nu se rezolva, presupun, pana nu voi achizitiona un alt router, mai bun decat cel din custodie, pe care sa testez solutiile propuse.
Nu am gasit o solutie buna pentru router-ul pe care il am de la Orange, care e depasit moral de 2 ani, cel putin. Mai astept raspunsuri pe care sa le testez

Trebuie să mai pui un ruter după acela, cu un cablu lan introdus în una dintre cele 4 ieșiri lan pe care le are. E cam singura soluție de a avea net wi-fi la viteze mult mai mari.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!