Întrebare fară răspuns

Abonament sau prepay?

De ce ați alege un tarif postpay sau prepay?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 2 din 3

ambele,fiecare cu avantaje/dezavantaje.
cred totusi ca orange actual nu se compara cu cel de la inceput,s-au schimbat politicele,oferta,preturile,terminalele,totul a mers spre bine.
deasemeni,cred ca pana acum cativa ani era mult mai avantajos sa ai cartela (resurse/pret)
daca acum se incearca incurajarea trecerii pe abonament,este foarte bine,dar cumva trebuie oferit un beneficiu,pentru ca telefonul nu este un motiv bun sa treci de la cartela la abonament.
cine a avut cartela,a avut si telefon,este un puhoi de posibilitati de a cumpara telefoane.
cine spune ca puteai sa incarci cartela cand si daca aveai chef si bani,iar contrazic,deoarece resure ai cand incarci luna de luna.

la abonament beneficiile constau in:
-comoditate
-internet (router)
-da,si ofertele de terminale
-ofertele de combinatii gen family sau love
-posibilitatea de a-ti supraveghea traficul, si,nu in ultimul rand,
-suportul online
-bonusurile de vechime

eu folosesc ambele variante,desi daca voi gasi o oferta compatibila ca pret/resurse,as trece mediat si cartela pe abonament

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
714 / 750
puncte
Custom field 2

Nu am nevoie neapărat de abonament însă unii pot crede că plata lunara a unui abonament nu e la fel de ușor că încărcarea lunara a unui prepay...
11 euro vs 5 euro pare uneori la fel

Am abonament de cand am inceput sa folosesc pentru prima data un telefon mobil. Nu as putea sa ma obisnuiesc cu un prepay din simplu fapt ca, as uita tot timpul sa imi reincarc cartela. Am suficiente lucruri la care trebuie sa ma gandesc, si sa le tin bine organizate incat sa trebuiasca sa ma preocupe si aspectul asta. Nu am facut niciodata o comparatie intre avantajele pe care le ofera un abonament sau o cartela prepay pentru ca nu m-am gandit in nici un moment sa trec la o cartela prepay.

Imi place comoditatea pe care mi-o ofera abonamentul, precum si beneficiile pe care le avem la cumpararea telefoanelor, dar daca in perioada min contractuala nu mi se vor da mai multi Gb, ma voi reintoarce la prepay.

Abonament desigur.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

@andreic, pentru că scopul acestei comunități este ca membrii să se ajute între ei adăugând întrebări, răspunsuri, sfaturi utile, te rugăm să-ți argumentezi comentariile și să ne împărtășești din experiențele tale personale. De ce preferi abonamentul? Ai avut experiențe cu ambele?

Desigur, era tarziu cand am scris si nu am dezvoltat... in primul rand imi place abonamentul pentru ca imi ofera niste resurse clare pe care mi le pot configura iar daca le depasesc am totusi serviciul in continuare contra cost, pentru ca prefer sa platesc factura prin direct debit sau online, deasemenea pentru ca nu vreau sa ma trazesc la un moment dat fara credit/trafic/resurse departe de casa pentru ca am uitat sa incarc sau mai stiu eu ce altceva. Experienta mea cu cartela e foarte mica si e veche nefiind demna de mentionat (cand am testat acoperirea prin anii 2000 la dialog inainte sa am primul meu abonament), eu avand abonamente de peste 16 ani. Insa fiumeu are cartela deocamdata si experimentez prin el inconvenientele... cel mai rau e cand ii asigur credit pentru reactivarea optiunilor si cand el greseste ceva sau face o plata la un online game gen roblox (care nu pare sa ceara confirmare inainte, ia direct credit) pana in termenul de reactivare se tarzeste dupa aia o luna fara resurse caci nu mai avea credit disponibil... deasemenea daca prin absurd isi termina resursele de net (ca acuma), nu mai are acces pana la reactivarea optiunilor, lucru care nu se intampla la abonament. In linii mari cam asta e.
Inca un aspect demn de mentionat la abonament... daca prin absurd nu am sold in cont ori raman fara bani o perioada, la abonament pot amana plata facturii si am in continuare serviciul activ.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

Foarte simpla alegere! Ai nevoie si de telefon? Atunci alegi abonament! Nu ai nevoie de telefon? Atunci mergi pe pre-pay! Totdeauna pre-pay va beneficia de tot felul de bonusuri, oferte etc! Abonamentul, cum l-ai negociat, asa ramane 2 ani! Simplu!

Abonament daca :
1 - urmaresti reduceri la achizitionarea telefoanelor (poti face un calcul cat te costa telefonul comparand pretul abonamentului la care il poti lua mai ieftin, perioada contractuala si cat te-ar costa pe PrePay)
2 - daca folosesti servicii conexe sau vrei sa ai acces rapid la o facilitate (apeluri, sa platesti ceva si apoi sa iti apara pe factura etc. )

Cartela daca :
1 - vrei sa nu ai o obligatie contractuala si sa poti renunta oricand la cartela sau daca o utilizezi sporadic in Romania (2-3 luni)
2 - daca vrei foarte multe resurse la un cost mic (mereu PrePay a fost mai ieftin ca abonamentul )
3 - uneori iti poate oferi "un grad de anonimitate" dar aici e + -
4 - daca preferi sa iti modifici resursele des in decursul unui an (iti iei extraoptiuni cu net etc.)

As mai adauga 2 lucruri :

  • multi au inclus faptul ca la abonament scapi de grija reincarcatului. Recent am descoperit servicul Pago (https://pago.ro/) ce te lasa sa programezi incarcari recurente pe numere de telefon la anumite intervale de timp. In esenta face ceea ce face si Orange cu incarcarile recurente pe numere PrePay dar fara sa fii obligat sa detii un abonament Orange - deci daca pana acum reincarcarea era problema, exista o solutie de automatizare a ei
  • Orange testeaza piata cu Yoxo - un hibrid intre abonamente si cartele PrePay, destul de interesant si este posibil ca incet, incet tot ce inseamna PrePay sa migreze catre acest tip de produs (atunci cand vor aparea pachete mai competitive in aplicatie )

ClaudiuP_1
ClaudiuP_1

ClaudiuP_1

User level
Nivel
2
912 / 2000
puncte
Custom field 2
ClaudiuP_1

Respect si apreciez libertatea de exprimare / Insa acest topic il reduc la ce ai in buzunare / Pentru ca doar banul, putere de decizie are / Si rezolva pentru mine nevoia ce o am mai mare.
Dragilor, va spun succint: daca pentru aceleasi resurse (oricand la nevoie, nici limitat si nici nelimitat) ar trebui sa platesti pana in 15 euro/anual la PREPAY sau cel putin vreo 80 euro / anual la ABONAMENT, imi puteti spune alte avantaje ale abonamentului vs prepay prin care as putea economisi diferenta de 65 euro/anual? Nici Orange Money nu ma fidelizeaza atat de mult si nici macar Yoxo "nu imi da chiar toti banii inapoi". Si atunci?
Cat priveste pretul de telefoane, nu inlocuiesc anual smart-ul (pentru ca nu am nevoie) si atunci cand o fac NU STIU CUM SE FACE ca pretul la retaileri fara obligatii (si nu sunt putini) este mai mic decat pretul telefonului la ORANGE cu abonament pe 24 de luni. Poate stiti voi de ce....

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!