Întrebare cu răspuns(uri)

Unde pot verifica in ce retea se afla un numar de telefon mobil?

În zilele noastre, oamenii își schimba mai des rețeaua, păstrându-și numărul, totuși exista vreo posibilitate sa vad în ce rețea se află numărul respectiv?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

http://www.portabilitate.ro/ro-home 

Scrii numarul in partea de sus (banda de sus "Testează orice număr de telefon"), apesi "AFLĂ-I REȚEAUA" si iti afiseaza automat operatorul initial si operatorul curent.

 

O alta varianta: http://www.portare.ro/

Aici poti verifica daca un numar de telefon a fost portat si, daca a fost portat, vei afla noua lui retea.

 

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (146)

Da (221)

60%

221 membri au votat cu DA

146 membri au votat cu NU

60% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 2

Din câte cunosc eu, ANCOM are un site numit ,,portabilitate.ro". În căsuța de sus se introduce numărul și se dă ok. Imediat ți se afișează mai jos în ce rețea a fost și este acum.

http://www.portabilitate.ro/ro-678-%C3%AEntreb%C4%83ri-fr...

Eu am folosit site-ul: http://www.portare.ro/
Introduc numărul de telefon pe care îl verific, apoi un cod pe care și îmi transmit ei dacă numărul este portat sau nu.

http://www.portabilitate.ro/ro-home 

Scrii numarul in partea de sus (banda de sus "Testează orice număr de telefon"), apesi "AFLĂ-I REȚEAUA" si iti afiseaza automat operatorul initial si operatorul curent.

 

O alta varianta: http://www.portare.ro/

Aici poti verifica daca un numar de telefon a fost portat si, daca a fost portat, vei afla noua lui retea.

 

La acest aspect chiar nu m-am gandit. Cum majoritatea abonamentelor includ minute nationale n-am avut nevoie de acest lucru. Si nici n-am auzit cunoscuti interesati de acest aspect. O sa retin "portabilitate.ro" in cazul in care voi fi intrebata.

Tot de aceste 2 site-uri enumerate de colegi stiam si eu ca sunt cele mai folosite atunci cand doresti sa vezi daca un nr.de telefon a fost portat http://www.portare.ro/ si portabilitate.ro

In ziua de azi cu minute nelimitate sau naționale foarte multe nu mai contează în ce rețea e numărul apelat. Asta zic eu evoluție.

Asta inseamna acel piut? Eu ziceam ca piutul urmat de vorbitul in ecou inseamna ca telefoanele sunt ascultate. Deci e vorba de retea, ca nu se inteleg cum trebuie. :))

Dacă ești in Orange și suni pe cineva din altă rețea, care a avut inițial număr de Orange, vei auzi acel piuit. Ți-am dat un exemplu!

Daca prezinti interes, din anumite puncte de vedere, poti fi ascultat in liniste, fara ecou si fara piuit :).
Piuitul se aude cand suni pe cineva care nu mai este in aceeasi retea cu tine, dar, numarul a fost initial in aceeasi retea.. Eu, de exemplu am sunat de pe telefonul de serviciu pe cel portat la Orange si se aude un tiuit mai degrama, decat un piuit, spun asta pentru ca se aude foarte tare, cel putin la mine, dar, cand am sunat de pe numarul Orange cu vechime, pe cel adus in retea, n-a mai tiuit nimic :)

Eu am folosit cu succes pe telefoane Android urmatoarea aplicatie: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.emilbur...

Este gratuita, se instaleaza direct in telefon din Google Play, se poate testa orice numar din agenda si nu numai chiar inainte sa apelezi. Necesita acces la Internet si nu cere permisiuni aberante. Are design simplist. Sper sa va fie utila ;)

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!