Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare cu răspuns(uri)

Proiecte de responsabilitate sociala Orange

In ce fel de proiecte sociale v-ar placea sa se implice ORANGE?
Stiu ca exista ceva asemanator dar mi-ar placea ca Orange in calitatea sa de furnizor de servicii de telefonie mobila sa explice prin diverse programe scolare de avantajele dar si dezavantajele timpului petrecut pe diverse retele sociale, a pericolelelor la care se expun si mullte altele.Chiar daca unii vor considera ca astfel de initiative intra in atributia parintiilor sau a cadrelor didactice eu zic ca venind din partea unui furnizor de servicii lucrurile ar fi mai bine ascultate si chiar retinute de catre copii si adolescenti.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Cred ca este un lurcru bun ca furnizorii sa faca diverse campanii, in functie si de domeniul lor de activitate, pentru ca ei au mai multe informatii despre anumite pericole, decat cei care nu au tangenta cu astfel de lucruri si nici nu se gandesc macar sa caute pe internet.. Din pacate, sunt si parinti care, pentru a sta copilul cuminte, le dau acces prea devreme la tehnologie, fara a sti ca pana la o anumita varsta creierul fiind inca in formare nu este bine pentru copil sa fie expus la undele emise de diverse dispozitive.. Cred ca astfel de campanii sunt utile pentru copiii mai mari, dar, si pentru parintii care au copii mici.. Nu stiu cate persoane participa la workshop-uri, insa ma gandesc ca ar fi o idee ca, la finalul unei reclame, de exemplu, sa apara un mesaj de avertizare.. sau pe reclamele stradale, chiar daca in partea de jos si cu litere mai mici.. Sau, ar putea sa faca niste clipuri scurte despre workshop-urile pe care le organizeaza..

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (0)

0 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

0% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 2

Foarte buna ideea Cathy,stiu ca deja exista proiecte in acest sens de care se ocupa Orange dar nu stiu exact despre ce este vorba.

Romeo.
Romeo.

Romeo.

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Romeo.

Chiar imi place ideea ta. Majoritatea copiilor detin telefoane, si pe langa acestea petrec un timp considerabil pe PC-uri, laptop-uri, tablete... si ar trebui sa constientizeze si ei pericolul la care se supun.
Daca parintii sau profesorii le ofera un sfat util si-i indeamna la "butonare" cu prudenta, nu multi vor tine cont de el. Dar daca la scoala ar veni la orele de dirigentie angajatii Orange si sa difuzeze un clip cu tineri in care sa prezinte avantajele retelelor de socializare, dar si riscurile care pot aparea, cu siguranta impactul ar fi altul.
Asa ca si eu sunt de acord cu Cathy si consider ca Orange ar putea demara si un astfel de proiect care va avea aprecierea parintilor, profesorilor si cel mai mult al copiilor. Chiar putem schimba destinul multor copii care din pacate devin dependenti de jocurile pe calculator si uita de scoala, sau cad in plasa unor oameni fara scrupule.

Programe de dotare a cât mai multor școli și alte instituții cu internet wireless și calculatoare, laptopuri, tehnologii de ultimă oră, oferirea de abonamente și telefoane cât mai ieftine persoanelor cu dizabilități, introducerea semnalului gsm unde nu există și este semnalat acest lucru, cât mai repede posibil, etc.

Orange se ocupa de câteva proiecte. Mi-as dori ca de sărbători, in special in cele de iarna, sa aducă bucuria câtorva copii care n-au avut niciodată un smartphone al lor, ci l-au apreciat la alții. Așa ca, a le face o astfel se bucurie nu ar strica.

Foarte bine Miha Z, exact asta vroiam sa spun dar nu am gasit cele mai potrivite cuvinte.
Asa ma gandeam si eu la un clip in care sa li se explice mai ales copiilor mai mici ca totusi joaca trebuie sa fie preocupare principala la varsta lor si cum am citit undeva "fa-ti amintiri copile ca sa ai ce povesti la telefon mai tarziu".Eu personal as inscrie clasa copiilor mei intr-un astfel de proiect si cu siguranta as avea si sprijinul dnei invatatoare.

Sunt și adulți cărora nu ar trebui sa li se lase telefoanele pe mana.

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Cathy sper ca administratorii comunitatii sa citeasca si propunerea noastra si s-o dea spre dezbatere. Ar fi un castig de ambele parti, copiii ar avea de invatat modalitati de aparare si identificare a persoanelor rauvoitoare si cum sa nu devina dependenti de tehnologie, iar pentru firma ar fi un castig de imagine, o alta metoda de promovare.
Cu ajutorul Fundatie Orange un angajat al acestei firme ar putea realiza si promova un clip educativ, care sa fie prezentat in scoli la orele de dirigentie.
Eu as primi cu bratele deschise aceasta initiativa si daca as fi copil, profesor, parinte sau viitor realizator de proiect. :)

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Interesant programul. Este un punct bun de plecare. Dar ar trebui extins si in scoli, ca nu toata lumea isi permite, din cauza timpului, sa ajunga in Orange Shop la aceste "cursuri".

Cathy, este interesant si acel proiect amintit de Ascary. Am vazut ca zilele acestea se desfasoara intruniri in Orange Smart Shop-uri din diverse orase. Daca este si-n orasul tau ai putea merge sa vezi in ce consta si cat de utile sunt informatiile transmise.

Și bineînțeles ne va spune și nouă :)

Ascary
Ascary

Ascary

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Ascary

Am citit despe organizarea unor workshopuri digitale pentru parinti. Au fost si in Bucuresti in zilele de 5 si 6 iunie parca. Sunt foarte interesante si din cate am inteles subiectul principal a fost chiar folosirea responsabila a telefoanelor si a timpului petrecut de copii pe internet.
Se pare ca Organizația Mondială a Sănătății a emis primele recomandări referitoare la timpul petrecut în fața ecranelor de către copiii sub 5 ani. Conform acestora, până la vârsta de 2 ani copiii nu trebuie expuși ecranelor digitale. Asta era si ideea mea ca pornind de la aceste workshopuri sa se intinda astfel de proiecte si in scoli acolo unde informatia va ajunge direct la copii pentru ca cei care nu folosesc responsabil telefonul si nu isi invata copiii despre pericolele la care se expun, nu-i supravegheaza, nu impun limete tocmai in ideea "ca sa stea cuminte" nici nu vor participa vreodata la astfel de intalniri.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!