Întrebare cu răspuns(uri)

Ce pareri aveti despre telefoanele dual sim?

Am observat o crestere a numarului de telefoane dual sim. Nu am incercat un astfel de mobil si m-ar interesa parerea celor care-l folosesc. Daca folosesc 2 cartele orange si sunt intr-o conversatie, pot primi apel pe al doilea numar?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Eu am 3 abonamente, in 3 rețele diferite, fiecare în telefonul său, deși sunt toate dual SIM. Uneori unul e pe post de tv și pe altul îl folosesc ca un calculator, pt net, mailuri, etc. Daca se descarcă unul, am backup. Într-un dual SIM, modelele pe care le dețin eu, nu pot folosi netul 4G al ambelor abonamente. Apoi, crește SAR-ul dacă ai doua cartele într-un telefon...ambele isi caută continuu rețeaua, deci cresc emisiile și scade mai repede bateria. Singurul avantaj al telefoanelor dual SIM e acela că nu mai pot fi codate in rețea. :)

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (3)

Da (13)

81%

13 membri au votat cu DA

3 membri au votat cu NU

81% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 2

O părere bună, cu toate că nu am folosit prea mult așa ceva. Sunt ultimele modele de la Samsung sau Huawei destul de capabile!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Telefonul dual sim te scapă de al doilea aparat fizic. În general, ele sunt dual sim stand-by, când raspunzi/ apelezi pe un număr, celalalt devine nefuncțional. Mai exista posibilitatea sa faci redirecționare între numere, când este inactiv, dar la Orange redirecționarea este cam scumpa, nu consuma din minutele incluse, doar la digi consuma din minutele incluse în abonament. Folosesc Orange și Telekom, acum P20 pro este dual 4G, majoritate sunt 4G/2G, sau 4G/2/3G, având posibilitatea de a schimba fanta din soft, nefiind necesar sa faci schimbul fizic de simuri.

Sunt ok aceste telefoane. Ele sunt de trei feluri:
-single standby: se pot instala doua cartele in telefon, însă numai una este activa. Se alege cea care sa fie folosită.
-dual standby: se pot instala doua cartele, sunt active amândouă, însă in convorbire este activa doar cea de pe care se face convorbirea
-dual procesor: cele doua cartele sunt active simultan chiar și in convorbire.
Cele mai răspândite sunt cele dual standby.

Utilizez de mai multi ani telefoane dual sim , am abonamentul Orange si un abonament Vodafone de serviciu ,ar fi greu cu doua telefoane , desi as putea vorbi la amandoua in acelasi timp , cartelele sunt redirectionate una pe alta , primesc bip in casca atunci cand am apel pe cealalta linie , vad cine ma cauta si comut convorbirea pe cel care primeaza , fara sa o intrerup pe cealalta si inca un avantaj , in cazul cand sunt apelata si nu am semnal pe unul dintre ele imi suna pe celalalt , am pus tonuri de apel diferite si tonuri personalizate pe persoane , dezavantaj grija fata de telefon este mai mare decat daca as avea doua, sa nu-l uit acasa ,ca nu ma pot descurca la job, am cam 30 de apeluri de serviciu in 8 ore .Multi dintre colegii mei care lucreaza pe teren utilizeaza dual sim din cauza semnalului slab sau absent Vofafone in multe puncte de lucru

Diana
Diana

Diana

User level
Nivel
3
2103 / 5000
puncte
Custom field 2
Diana

Intodeauna am deținut doar Orange, în concluzie nu am nevoie de dual sim dar Huawei face telefoane dual sim și cum eu am aceasta marca de telefon pot spune ca nu ma deranjează deloc prezenta celuilalt sim gol. Dimpotrivă, poți pune microsim și uite asa ai mai multa memorie ptr poze, filme ori ce vrei tu.

Sincer, nici eu nu am nevoie de dual sim, dar unele telefoane dual sim chiar sunt foarte bune.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Cred ca sunt foarte bune daca iti place sa umbli cu cat mai putin bagaj.. Eu am folosit un astfel de telefon, cand am portat numarul de la vdf la digi, pentru ca nu aveam un telefon pentru Orange si mergea atat de bine, incat, desi telefonul era de la digi, Orange avea semnal mai bun... Am si acum 2 telefoane dual sim, dar, inca nu le folosesc, sau nu ma folsoesc de faptul ca sunt dual.. unul e la cutie si celalalat e folosit cu 1 singur sim.. insa, cred ca este bine sa ai asa ceva prin casa, daca se strica unul dintre cele pe care le folosesc nu mai trebuie sa-mi fac griji... pentru ca am rezerve :)

Sincer, și eu am telefoane de rezervă. Telefoanele dual sim de top mi se par interesante. Am testat de curând Huawei P30 pro și acesta chiar este un dual sim care te lasă fără cuvinte.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

E tare asta, chiar n-o știam!

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!