Întrebare cu răspuns(uri)

Ce înseamnă rezoluția 4K?

Dețin un TV cu rezoluție Full HD, cu ce ar fi mai bun unul cu rezoluție 4K, comparativ cu actualul.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Pe scurt termenul 4K sau UHD este folosit in referire la rezolutia ecranului televizoarelor si semnifica numarul aproximativ de pixeli pe orizontala.
Desi mai peste tot, termenii 4K si UHD sau Ultra HD sunt folositi ca sinonime, rezolutia 4K nu este chiar aceeasi cu rezolutia UHD.
In pixeli 4K ar insemna 4096 x 2160 pixeli, in timp ce UHD ar fi 3840 x 2160 pixeli
4K se refera defapt la rezolutia proiectilor cinematografice, iar UHD se refera la rezolutia televizoarelor LED.
Un televizor cu rezolutie 4K are de 4 ori mai multi pixeli (8 milioane) decat un televizor Full HD (2 milioane).
Si chiar daca nu ai canale TV 4k, exista deja foarte multe surse unde poti viziona filme, video-uri la rezolutie UHD. Primele exemple care imi vin in minte sunt Netflix-ul, Youtube-ul si chiar si HBO GO. Apoi sunt jocurile care se pot juca la rezolutie Ultra HD
Pe scurt, un TV 4K este o alegere buna daca vrei un plus de calitate al imaginii fata de televizoarele Full HD.

Diana
Diana

Diana

User level
Nivel
2
1006 / 2000
puncte
Custom field 2
Diana

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată și doar dacă ești autentificat)

Nu (0)

Da (1)

100%

1 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

4K inseamnă de fapt Ultra HD, adică o multiplicare de 4 ori a rezolutiei pe care o poți găsi pe televizoarele Full HD. Deci este practic o tehnologie mai nouă, ce redă la o calitate de 4 ori mai bună imaginea decât cea full hd, în funcție de tv-ul folosit.

Pentru conținutul actual 4K disponibil,standardul full HD este destul de bun. Mai târziu când conținutul tv 4K va fi mai generos,merită investiția într-un tv 4K.

Nu știu dacă se merita momentan un TV cu rezoluție 4K, deoarece nu sunt canale TV care transmită cu aceasta rezoluție. Pe YouTube sunt niște clipuri foarte frumoase in format 4K și se văd foarte frumos pe televizoarele care accepta rezoluția.

M-ati facut curioasa acum. Mi-am luat SmartTV Samsung curbat, dar nu stiu daca are rezolutie 4K. Pot vedea undeva in setarile lui acest lucru?

Trebuie sa ai in primul rand continut 4K sa-l poti testa , de pe netflix abonament superior si dupa sa vezi in setari rezolutie 4096 x 2160 pixeli

Diana
Diana

Diana

User level
Nivel
2
1006 / 2000
puncte
Custom field 2
Diana

Nu toate televizoarele au ce pretind. În general, doar modelele din gamele de vârf stau bine la acest capitol, iar prețurile sunt pe măsură.

Cred ca și putea caută pe internet modelul televizorului tău și sa te uiți la specificații sa vezi dacă are inclusă și rezoluția 4K.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!