Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare cu răspuns(uri)

Cum pot sa-mi dimensionez necesarul de Internet fix 4G?

Cochetam cu ideea de a renunta la furnizorul nostru de servicii de internet fix, desi e prin fibra optica, calitatea lasand de dorit. Nu imi e clar insa cum pot sa-mi dau seama daca cei 160 GB din oferta celor de la Orange ne-ar fi suficienti in familie. In esenta, suntem 4 membri care folosesc internetul fix, suntem fani HBO GO si Netflix, facem multe poze care se incarca in cloud, avem consola care necesita acces la internet, avem 2 pasionati de jocuri pe calculator/smartphone... Cum pot determina care este un consum mediu „normal”? Realmente nu stiu cum sa-l monitorizez.

imch
imch

imch

User level
Nivel
3
4003 / 5000
puncte
Custom field 2
imch
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Cred ca cel mai bine ar fi sa luați legătura cu un consultant orange și sa va poate face o apreciere asupra GB care v-ar fi de folos.
Pana atunci ați putea sa va țineți pe un carnetel o evidentă pe o luna a cati GB ați consumat.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (1)

100%

1 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 2 din 2

În ultima vreme au început să apară oferte din ce în ce mai generoase și să sperăm că vor fi din ce în ce mai sofisticate și cu internet mai mult, chiar nelimitat.

Așa este. Orange a evoluat din acest punct de vedere. Privesc în urma cu nostalgie când aveam un abonament internet fix ptr acasă cu 12 GB incluși și plăteam 18 euro pe lună.

În 2005 am utilizat prima data internetul de la Orange, disponibil prin Orange world, era nelimitat cu 4$/luna, ulterior au pus 500 Mb cu 3,5 EUR/lună.

Uite, am reusit sa gasesc la providerul meu de net prin fibra un istoric al logarilor (abia acum pentru ca iar m-am enervat si am vrut sa-l schimb). In medie consumam cam 750 GB pe luna, ceea ce e foarte aproape de estimarea facuta de tine, Ascary. Aici intra, dupa cum ziceam, cel putin 2 ore pe zi de Netflix (in week-end mult mai mult), jocuri on-line, incarcari si descarcari in cloud, multe mail-uri cu documente atasate, poze si filme pe whatsapp... Tot tacamul. 750 GB pe luna. Extrem de departe de cei 160Gb oferiti de Orange, din pacate... Vreau, nu vreau, trebuie sa raman cuminte la provider-ul meu pana ajunge si Orange-ul cu fibra pe la mine...

imch
imch

imch

User level
Nivel
3
4003 / 5000
puncte
Custom field 2
imch

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!