Întrebare cu răspuns(uri)

De ce nu imi apare pe telefon "4g" atunci cand am Wi-Fi pornit?

Am observat ca atunci cand am wi-fi pornit, pe telefon la pictograma de la semnal nu imi apare 4g sau 4g+ desi semnalul este destul de bun. Daca opresc wi-fi imi apare imediat 4g+. Voi ati observat fenomenul acesta? De ce nu imi apare pe telefon "4g"?

Asta ți-am spus și eu. De-aia ți-am atașat și poze. Evident că Volte-ul este disponibil doar prin intermediul rețelei 4g, pentru că așa se și numește, adică ,,apel 4g". Teoretic nu are cum să te taxeze suplimentar în roaming pentru acest serviciu, pentru că este unul automat, oferit de rețea, acolo unde este disponibil 4g-ul și dacă rețeaua parteneră are implementată tehnologia asta. Sigur, e valabil să ai un telefon care este compatibil cu această tehnologie și am văzut în screenshot-urile atașate de tine că al tău are așa ceva. Îmi pare bine că am contribuit la rezolvarea acestei probleme!

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (5)

Da (10)

67%

10 membri au votat cu DA

5 membri au votat cu NU

67% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 4

Este o situație normala. Când activezi wifi și dezactiveze datele dispare iconului 4G. Când faci operațiunea inversa apare.

Este normal, pentru că telefonul consideră prioritară conectarea prin wi-fi. N-ai văzut că atunci când cere actualizare sau când îți instalezi datele în el (de nou) cere conectare la wi-fi? Nu pot să apară și wi-fi și datele mobile pornite concomitent. Dacă nu mai ai acoperire wi-fi, el se va conecta automat pe date mobile. Sper că am fost suficient de clar!

Ba da,se folosește tehnologia 4G pentru apel vocal. Acesta se cheamă VoLTE.Orange folosește serviciul Voice HD+ deasemenea pentru o calitate superioara a apelului.

Pai daca in momentul cand Wi-Fi este pornit si telefonul nu afiseaza "4G" inseamna ca foloseste reteaua wirless pentru serviciul VoLTE?

Da, daca ai wi-fi activat tu folosesti acel net, nu beneficiezi de orange, nu mai are cum sa iti apara 4G iar Volte este activat tot de reteaua Wifi

Serviciul Volte nu are treabă cu wi-fi-ul. Volte are legătură cu rețeaua 4g! Poate vreți să spuneți că e vorba de apel wi-fi (wowifi) prin rețeaua wi-fi.

Ca sa elimin confuziile am atasat mai jos cele doua situatii in care cu datele pornite pictograma cu 4g nu este disponibila, iar cand dezactivez datele mobile pictograma 4g apare langa semnal. Intrebarea acum este tehnologia 4g este utilizata pentru apelul de voce?

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!