Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Cât este de utilă aplicația Orange Travel?

Se apropie perioada concediilor și pentru că am programată o excursie în Europa, as vrea să știu cum îmi pot ține sub control resursele incluse în abonament în Roaming.
Am citi zilele trecute de aplicația Orange Travel https://www.orange.ro/aplicatii/orange-travel/index.html
Cât este de utilă? O folosește careva?

svetalex
svetalex

svetalex

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
svetalex
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Salut,probabil că dacă tot a fost făcută o fi utila la ceva. Orange nu prea comanda aplicații inutile.Rușine mie,nici nu am știut de ea și îți mulțumesc că ai adus-o in dezbatere. La o frunzărire a siteului Orange am găsit informațiile acestea,poate te ajuta cumva.
https://www.orange.ro/aplicatii/orange-travel/index.html

Mulțumesc pentru răspuns @Ascary. Link-ul l-am pus și eu în descriere. Tu cum îți urmărești / gestionezi resursele în Roaming?

svetalex
svetalex

svetalex

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
svetalex

Interesanta aplicatia. Am accesat si eu link-ul transmis de voi si chiar mi-a placut ce am citit. Nici eu nu stiam de ea. Cand plecam in strainatate doar activam roaming- ul si atat.
Dar mi-ar fi fost utila aplicatia anul trecut, cand la intoarcere din Grecia in loc sa intram la vama catre Bulgaria, GPS-ul ne-a dus catre vama cea mai apropiata si am ajuns in Macedonia. Am ramas fara semnal la GPS si la mobil, am sunat la relatii cu clientii pentru a-mi recomanda o retea cu semnal, dar din cauza zonei montane nici una n-a functionat.
A fost un concediu cu peripetii, prin tari straine si in afara UE si am facut si cost suplimentar in roaming de 50E. :((
Poate ca, daca as fi stiut de aceasta aplicatie si as fi urmarit in timp real costul facut in acea tara, nu as fi avut acel cost suplimentar. Ca dupa cum stim la Cronos se actualizeaza datele dupa cateva ore.
Deci cu siguranta o voi descarca si folosi pe viitor.

Nu am folosit aceasta aplicatie, dar tianand cont ca anul acesta voi pleca intr-o tara non UE sunt sigura ca imi va utila pentru a putea verifica costurile, astfel voi evista un consum suplimentar la abonament. Eu cred ca va fi foarte utila in concedii.

As numi acest topic mai degraba "Orange Travel" vs "My Orange". De ce? Sa-mi spuneti voi de ce aplicatia "My Orange" imi arata ca am consumat trafic de date cam 500MB, iar "Orange Travel" vine ca un bau-bau cu <1,24GB> consumati pe 2G/3G/4G. Sa nu credeti ca pe WiFi nu am consumat mai mult (e separat detaliat), dar raportarea cu o diferenta de eroare atat de mare imi pune la indoiala ORANGE TRAVEL, considerand totusi ca MY ORANGE ar fi o aplicatie mai credibila si mai atent dezvoltata. Parere finala: My Orange ramane de referinta. Orange Travel = o incercare nereusita (inca).

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

@FLo_1 să înțeleg că la Cronos (prin My Orange) îți apărea un consum de net de 500MB, iar Orange Travel afișa că ai consumat 1,24GB?

svetalex
svetalex

svetalex

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
svetalex

@svetalex: exact asa. As posta si cateva capturi dar e posibil sa fie interpretat ca "prezentare de date confidentiale". Dar considera ca e cuvantul meu care poate fi verificat de catre ORANGE. Daca gresesc (sau mint) sa spuna ei, pentru ca si eu sunt amuzat (deloc revoltat) de situatie. In schimb mi se pare ca reclama e mai mult decat merita la acest "Orange Travel".

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

La o a doua utilizare a "Orange Travel", iata alte concluzii: in acest an "oro travel" nu s-a deranjat sa se activeze singur la activarea retelei in roaming. Abia dupa aproape o saptamana, de curios dac-am pornit-o... a inceput sa inregistreze. Deci o alta surpriza a "Orange Travel". Si nu a fost blocata ca sa nu porneasca. Cum am mai spus, MyOrange e de baza, Orange Travel e o jucarie la deruta. Ma voi lipsi de ea de acum incolo. Informatii false, activare si rulare dupa bunul plac al aplicatiei, inregistrari exagerate, chiar si cu reteaua inchisa. Ganditi-va de doua ori inainte sa va bazati pe ea.
C

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Multumim pentru pareri @FLo_1. Nu am folosit aceasta aplicatie si citind informatiile tale, nu cred ca voi apela la ea. In noul abonament nu mai am resurse in roaming, deci daca voi pleca in strainatate voi folosi wi-fi.

@Miha Z: Daca dorinta de a o folosi este monitorizatea consumurilor.... renunta. In schimb, unele informatii de tarife daca nu ai resurse incluse (suficiente), retele locale, telefoane utile .... ar putea in anumite imprejurari sa te ajute. Dar atat.
Poate pe parte de minute ar inregistra altfel. Verific si revin in 2-3zile. Pe parte de trafic date este varza.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

@Miha Z: multumesc, sper sa fie, doar vremea aici e excelenta, fara ploi in perioada asta. Covizii sunt mai relaxati ca in RO, lumea nu e agitata.

FLo1
FLo1

FLo1

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
FLo1

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!