Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Ce telefon ați cumpărat voi copiilor?

Am 2 fetițe (11 și 8 ani) cărora le-am cedat anul trecut vechiul meu telefon (un Huawei P8 lite). Nu poată telefonul după ele la școală (le este interzis de regulament)
Utilizează telefonul pentru jocuri, în primul rând , apoi WhatsApp, fotografii și își caută informații pentru proiectele de la școală.
Mă gândeam să îi cumpăr celei mari un telefon nou, dar pentru care nu aș vrea să cheltuiesc mult. Nu m-am gândit încă la buget. Voi ce telefoane ați cumpărat copiiilor voștri?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 7 din 9

Nu merită date telefoane foarte scumpe copiilor mici. Numai dacă au vârste de peste 16 ani ( e adolescent/ă), atunci ar fi mai în regulă, după părerea mea. Dar poate nici atunci.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Fetele mele sunt mari, Vio. Au 15 și 20 de ani. Acum... este drept că nu au grijă de telefoane la fel ca noi. J5 a rezistat căzăturilor, în schimb J7 trebuie să-l trimit în service. Atenție pentru cei care au J7 2017 că este extrem de sensibil la căzături.

Și J3 și J5 sunt destul de sensibile. Nu au protecție la ecran deloc ( cornilla glass).

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

ca parinte de patru...care acum sunt adulti,eu sunt pentru o copilarie cat mai calda,calma,cu plimbari,cu jocuri,cu deprinderea abilitatilor.
tehnologia asta usuca creierul,imaginatia,energia vitala a copilului.
sub nici o forma nu promovez atasamentul acesta de aceste gadgeturi.
sunt de acord ca la orice varsta poti invata sa butonezi,nu este nici o graba,oricum ei cresc intr-un mediu plin de telefoane,tablete,calculatoare,camere de supraveghere,nu sunt izolati.
insa nu le este necesar.
pana pe la 12 ani cel putin,au destul tv,calculator,pot vorbi pe telefonul lui mama,lui tata,iar daca vreti sa comunicati,un telefon cu taste,acela este telefon.
dependenta,irascibilitate,izolare,plus radiatii, probleme vizuale,expunere la informatii toxice pentru formarea si dezvoltarea psihica.
copiii mei au avut acces la natura,jucarii,carti,muzica,televizor,jocuri(sega...),calculator,telefon-din cele mici cu taste,ca sa putem comunica la nevoie.
multi ani dupa ce au aparut smartphone si tabletele ei inca refuzau sa le cumpar,abia pe la sfarsitul liceului inceputul facultatii mi-a recomandat cineva un smartphone-eu cautam tableta pentru cel mare la facultate- si m-a convins,am cumparat un Alcatel OneNote,apoi inca doua,apoi inca unul.
cumparate noi,la second-hand,le folosesc si azi pe post de e-book reader si de player pentru muzica.
pana am rezolvat cu internetul,cu routerul,am descarcat cu ele de pe net,folosite ca modem pentru calculator.
semnalul groaznic,dar telefoanele inca sunt folosibile dupa 6 ani.

deci,copilul pana la 7 ani nu discerne pericolul unor situatii banale pentru un adult,de ce i-ai da un telefon personal?
intre 7-12 ani incepe sa se integreze social intr-un grup diferit de familie,si sa invete reguli sociale.
poate folosi telefoanele parintilor
de pe la 12 ani incepe activitatea hormonala si problemele de adaptare,de iesire din copilarie,da,ar putea avea un telefon personal,dar unul nu performant,si nu "de firma" oricat ar pretinde,oricat ar incerca sa "negocieze".
un telefon de buget,si monitorizati cum il folosesc,nu conteaza cati colegi au,totdeauna va fi cineva care va avea ceva ce tu nu ai,copilul trebuie educat sa aiba un sistem propriu de valori,care sa nu tina de un trend .
de prin adolescenta,atunci cand copilul poate simti nevoia sa comunice mai mult,sa nu fie lipsit de un obiect banal pentru toti din jur,atunci da,se poate trece la primul lui telefon luat de parinti pe abonament,special pentru el,asa va simti ca parintii il sustin sa se integreze in generatia sa,deasemeni va invata sa isi gestioneze singur resursele.
cred ca in general as recomanda (cumpara) un Samsung.

niciodata telefonul copilului nu trebuie sa fie ca buget apropiat de al parintilor,ci adaptat varstei,nu ultimei generatii de telefon aparut.
gradual sa primeasca in timp ceva cu o treapta mai sus fata de ce a avut inainte.
altfel,se ajunge in situatii din acestea in care tinerii schimba telefoanele dupa ultimul trend,dar nu se folosesc realmente de ele,si ori apeleaza la bugetul parintilor,ori "fac foame" sau raman cu facturi neplatite doar ca sa se afiseze cu un gadget nou.
am scris mult,scuze.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
714 / 750
puncte
Custom field 2

HUAWEI la 2 copii

Alias2000
Alias2000

Alias2000

User level
Nivel
0
51 / 100
puncte
Custom field 2
Alias2000

@anonim,
Sunt de acord cu tine, că nu trebuie date telefoane performante copiilor.
Azi i-am luat fetei mele un Samsung A 20 e, chiar de la Orange.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Foarte bun, dar mai sunt și alte mărci destul de bune.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Fiecare ia ce poate și ce dorește, în funcție de preferințe și necesități.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Momentan nu am copii dar cu siguranta il voi lua una mai simpla cu care sa se obisnuiasca si dupa aceea voi trece la ceva mai performant

Cine știe ce telefoane tip ozn o să mai apară în câțiva ani?

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!