Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare fară răspuns

Ce telefon ați cumpărat voi copiilor?

Am 2 fetițe (11 și 8 ani) cărora le-am cedat anul trecut vechiul meu telefon (un Huawei P8 lite). Nu poată telefonul după ele la școală (le este interzis de regulament)
Utilizează telefonul pentru jocuri, în primul rând , apoi WhatsApp, fotografii și își caută informații pentru proiectele de la școală.
Mă gândeam să îi cumpăr celei mari un telefon nou, dar pentru care nu aș vrea să cheltuiesc mult. Nu m-am gândit încă la buget. Voi ce telefoane ați cumpărat copiiilor voștri?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Răspunsuri

Pagina 3 din 9

Copiii mici ar trebui să fie ținuți cât mai departe de telefoane, tablete, laptopuri și alte produse ale tehnologiei moderne. Acestea pot crea dependență și probleme grave de comportament. Dar sigur că trebuie să acceptăm faptul că universul copiilor trebuie să includă și aceste lucruri și telefonul este ceva ce nu mai poate lipsi din activitățile zilnice.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Copiii mei au primit la varsata de 8 ani telefonul lor personal doar pentru ca fiecare dintre ei face diverse activitati extrascolare unde se mai intampla sa fie dusi de catre un prieten, bunic, etc si lasati acolo sub supravegherea antrenorului pana la sosirea unuia dintre noi.Telefoane le-am dat in caz de vreo urgenta sa ne sune sa venim mai repede decat stim noi ca trebuie sa venim.
Fetita are un Iphone 6S si baiatul un Samsung J5.

Cred ca un telefon cu taste, pentru urgente, ar fi suficient pentru un copil pana la vârsta de 12 ani. După se mai poate discuta. Am observat ca, in ziua de astăzi, telefonul este la mare moda printre copii. In loc sa se joace sau sa citească, sa învețe, stau cu capul in telefoane. Iar părinții se mândresc ca cei mici știu pe unde sa “intre” de zici ca au rezolvat cea mai grea problema la fizica. Știu, ca mulți parinti se scuza ca trebuie sa fie “aliniati” cu colegii lor la grădinița, sa fie in pas cu tehnologia. Nu cred ca vreunul dintre noi, a avut probleme cu utilizarea telefonului, chiar dacă a început da îl folosească la 20 ani, 30 ani șamd. Fiecare lucru, la timpul lui. Cu copilaria nu te mai întâlnești.

Eu nu le-aș cumpăra deloc până la 10-12 ani.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Am 2 fete cucuiete ...!!! Cea mare împlinește 11 ani în luna iunie iar cea mică are 3 ani și jumătate ...!!! Adelina are un telefon Huawei P9 Smart cumpărat anul ăsta în luna ianuarie de la un partener Orange ...iar cea mică are un Lenovo pe care nu prea în folosește dar în schimb ,,butonează,, telefonul soției care este tot un Huawei dar P8 Lite ...!!! Și eu tot Huawei am, dar nu spun ce model ...!!!

Copilul meu e ''mare'' are 24 de ani , primul telefon i l-am cumparat dupa ce a luat premiul I in la terminarea clasei intai , a fost un Motorola mic cu clapeta sa poata vorbi cu noi cand eram plecati la serviciu cu cartela Dialog, oricum i-a placut tot ce era tehnic de mica , primul smartphone i l-am luat la 12 ani cu abonament Orange , un Sony si a ramas fidela Sony(cumparandu-i mai multe modele) pana in acest an cand din primul salariu si-a cumparat telefon Google.
Telefonul este pentru vorbit , tinut legatura si impartasit imagini , nu pentru joaca, de preferat o tableta cu ecran mai mare si timp limitat , nu sunt impotriva utilizarii de la cele mai fragede varste , dar cu masura si supaveghere,Orange are o oferta pentru copii ''Cu oferta Smart Junior, ai un gadget cool pentru copilul tău: ceasul inteligent Alcatel Kids Watch Care Time, cu ajutorul căruia știi că micuțul tău se află în siguranță chiar și atunci când se distrează. În plus, oferta Smart Junior include o cartelă Orange PrePay cu servicii preplătite pentru 3 luni, ca să poți comunica cu micuțul tău fără griji.Iar prin intermediul aplicației dedicate "Move Time" ai la dispoziție funcții de notificare, localizare și monitorizare. Poți defini până la 10 numere de telefon, care vor putea fi apelate ușor și rapid direct de pe ceas. ''
In concluzie , depinde de varsta copilului ce i se poate oferi si ce are de invatat din utilizarea tehnologiei fara sa-i periclitam sanatatea

Momentan nu am copii, dar nu le-as cumpăra telefoane performante. Dacă as avea nevoie sa ii verific in cazul in care sunt singuri acasă, as încerca sa găsesc un telefon vechi cu butoane, fără acces la internet.
Consider ca telefoanele date copiilor de la vârste mici ii face sa devină mai agresivi, mai individualiști și necomunicativi.

Eu lucrez cu copiii și observ la ei in fiecare zi cât de mult le dăunează și ii influentează telefonul. Devin foarte ușor dependenți de el și in orice moment liber vor sa îl acceseze. Multe probleme cu care se confrunta ei sunt cauzate și de accesul nelimitat la internet și fără supravegherea unui adult. Nu putem sta non stop lângă ei ca sa ii urmărim și intr-o clipa de neatenție pot deveni victimele cyberbullingului, un fenomen tot mai întâlnit in randul copiilor și tinerilor sau pot fi puși in fata unor conținuturi neadecvate vârstei lor.

Pentru acces la internet in cazul in care trebuie sa caute informații e mai potrivit un laptop, ecranul telefonului poate strica vederea in timp. O alternativa mult mai buna ar fi mersul la biblioteca, ii dezvolta altfel capacitatea de a caută informațiile, iar conținutul este de calitate și verificat.
Pentru jocuri, mai bine ar ieși in parc sau sa se joace cu alti copii de vârsta lor, ii ajuta sa se dezvolte altfel, sa stie pe viitor cum sa lucreze in echipa, cum sa interacționeze cu oamenii, cum sa socializeze, sa se exprime.

Întîmplător sau nu, și eu lucrez cu copiii și pot spune că e jale uneori. Devin destul de iritați, nervoși, sunt distrași de la activitățile zilnice de cele mai multe ori. Este important să ai telefon, dar acesta nu poate înlocui toate celelalte activități zilnice.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Pentru fotografii ar putea utiliza telefonul unuia dintre parinti sau o camera foto, in felul acesta suntem mai liniștiti ca imaginile cu ei nu ajung in mana unor persoane rău voitoare.

Am observat la scoala, in randul copiilor, mulți care au primit de la parinti telefoane mai vechi cu butoane, fără acces la internet și folosite doar pentru a vorbi și a da mesaje. De curând am întâlnit la in băiețel un telefon vechi cu clăpiță care arată foarte interesant și atractiv pentru el, chiar dacă nu era performant.
Atașez o poza cu acel telefon, mi s-a părut foarte dragut și nu îl mai văzusem pana atunci.

Și mie mi se pare periculos să postezi fotografiile copiilor pe rețelele de socializare. Sunt tot felul de ciudați pe acolo. Pozele lor trebuie să rămână în spațiile de stocare de acasă.

Aia nici atât nu intră în discuție.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Iti impartasesc parerea Ascary.Si eu sunt pro plimbarilor copiilor prin parc, iesirilor afara de a se juca cu copiii, decat sa stea in casa sa butoneze mobilul sau tableta.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!