Această întrebare nu a fost actualizată în ultimele 24 de luni, de aceea conținutul poate să nu mai fie de actualitate. Îți recomandăm să folosești funcția de căutare de mai sus pentru a obține un răspuns actualizat.

Întrebare cu răspuns(uri)

Cum fac sa nu se mai conecteze telefonul singur la retele din tarile vecine cand sunt aproape de granita?

Uneori, in zone aflate aproape de granitele tarii, se intampla ca telefonul sa selecteze singur o retea din tarile vecine si sa se conecteze la aceasta. Asta poate fi o problema din mai multe puncte de vedere (potentiale costuri, anumite servicii indisponibile). Este ceva ce pot face pentru ca asta sa nus e mai intample?

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Roaming-ul involuntar poate aparea in localitatile de la granita numai in cazul in care utilizatorii au activat serviciul de roaming, iar telefonul mobil sau tableta sunt setate pe identificarea automata a retelei, caz în care echipamentul mobil se va conecta automat la reteaua operatorului cu cel mai bun semnal.
Pentru a evita accesarea involuntara a serviciilor de voce sau date in roaming la granita Romaniei cu statele vecine putem utiliza urmatoarele metode:

  • selectarea manuala a retelei (dezactivarea optiunii telefonului de selectare automata a retelei)
  • solicitare catre operator pentru a activa serviciul de roaming numai la cerere
  • verificarea retelei inainte de a utiliza telefonul/tableta, in cazul in care selectarea retelei ramane pe modul automat.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (4)

100%

4 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 2 din 2

Ai scăpat ieftin, însă puteai sa plătești mai mult pe roaming-ul din Serbia.
@mr17, se recomanda setarea automat în orașe, unde densitatea de antene este mai mare, însă pentru un semnal mai stabil se recomanda pe manual.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!