Întrebare cu răspuns(uri)

Tehnologia 5G dăunează sănătății?

Tehnologia 5g, care este distribuită prin frecvențe înalte, dăunează sănătății?
Mi se pare important să se aibă în vedere și protejarea noastră de radiațiile emise de antene.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Viata a apărut pe Terra la câteva sute de milioane de ani după ce planeta s-a "liniștit" din punct de vedere radioactiv, și asta în primul rand după ce a căpătat o atmosfera capabila sa o protejeze în primul rand de radiațiile gama din spațiu. Ulterior, vegetația și apa au oferit alte tipuri de protecție împotriva radiațiilor UV și nu numai. Asa a apărut regnul animal. Noi suntem în vârful lanțului trofic nu prin obiceiurile alimentare ci prin stilul de viata. Din punct de vedere al radiațiilor nu am evoluat înspre a avea o protecție naturala. Acum decideți voi cam ce impact au asupra organismului uman toate tipurile de radiații din prezent.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (16)

Da (16)

50%

16 membri au votat cu DA

16 membri au votat cu NU

50% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 2 din 2

In general chestiunile astea sunt povesti fara suport real, intretinute de fake news si date partiale, incorect interpretate/intelese. Mai bine urmariti acest fizician:

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

Totusi vorbim de academia romana,nu? Daca nici acesti oameni destepti,zic eu,mult mai destepti decat noi,nu stiu mai bine,atunci cine stie ? Academia avertizeaza,mai departe ramane la latitudinea noastra si a autoritatilor,companiilor,institutiiilor etc...ca multimea poate nu intelege,cum nu intelege nici sa fumeze,sa se drogheze etc

Nu stiu sa fi facut vreodata un studiu competent pe tema asta cum au facut australienii de ex (cel pe 25 ani), au preluat doar de la altii. Nu apare niciun nume, apare doar sintagma clasica fake-urilor "oamenii de stiinta"... care unde cum nimic... De exemplu prostiile alea cu mecanisme moleculare care transmit in tot corpul sunt halucinante.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

Asta spun si academicienii,ca tehnologia ar putea fi implementata dar doar dupa niste studii competente. Se pare ca cei mai efectati subiecti ar fi copii. In general noi consumatorii ar trebui sa ne dam cu parerea despre un film sau un meci de fotbal,insa cand vine vorba de boli si efecte nocive ar trebui sa-i lasam pe cei indreptatiti sa faca asta,pentru ca noi oricat de destpeti ne consideram nu cred ca ajungem la nivelul unor oamenii care toata viata lor au scris formule.

De aia zic, e util de ascultat si inteles si ce spune fizicianul Cristian Pesura sau altii care au facut studii ori experimente directe cu relevanta nu doar teorie in birou academic. OMS nu a decis degeaba ca nu sunt legaturi intre campurile EM telecom si carcinoame.. se bazeaza pe studii cu impact mare, numar mare de subiecti si perioada mare.
Au trecut peste 25 ani de la inceputurile telefoniei mobile digitale totusi... se afla daca era ceva real.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

Daca sunt reale toate stirile care "rasufla" despre pericolul numit 5G, probabil o sa incepem, multi dintre noi, sa cautam pesteri in care sa traim.. important este sa fie bine cei care tin sforile..
Daca rezultatele experimentelor, facute de unii si altii, n-au fost tocmai linistitoare, cum de se continua?!..
http://infobrasov.net/dosar-de-sanatate-nr-14-bruxelles-p...

Ala e un fake nws. Belgienii doar au amanat licitatia ca si la noi... fara vreo conotatie de sanatate, doar politica. Serviciul 5G deja functioneaza in anumite zone, operatorul e Proximus.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

Voiam sa va aduc la cunostinta ca Academia Romana a sters de pe site articolul pretins "stiintific" care deja a cauzat discutii... "Academia Română a șters de pe site-ul propriu comunicatul în care susținea că tehnologia 5G poate avea grave consecințe asupra sănătății populației" https://economie.hotnews.ro/stiri-telecom-24256163-academ...
Nimeni nu vrea sa dea nume de specialisti, cei doi care au scris incearca sa se scoata. Asa ca in viitor mai multa atrentie, nu tot ce poarta sigiliul unei institutii reprezinta si opinia ei stiintifica.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

Eu l-am auzit pe unul dintre academicieni vorbind la Radio Romania Actualitati azidimineata. De aceea m-am si grabit sa deschid un topic nestiind ca a fost publicat articolul si pe comunitate.
In fine,daca l-a sters e mai grav. Inseamna ca au fost ceva presiuni sau...s-au luat niste bani ca sa il stearga ?
Cam ciudat,nu? Adica vorbim de site-ul academiei si nu de un blog oarecare.

Asociația Pro Consumatori, împreună cu Asociația Alianța Părinților și Asociația Pro Vita Filiala București au atacat în contencios administrativ Hotărârea de Guvern nr. 429/2019 pentru aprobarea Strategiei 5G pentru România, solicitând instanței de judecată anularea acesteia, potrivit unui comunicat.

Asociația Pro Consumatori, membru fondator al Coaliţiei Stop 5G România, consideră că Guvernul României nu manifestă niciun fel de responsabilitate față de sănătatea populației României, apreciind ca tehnologia 5G prezinta pericole pentru mediu, oameni şi orice altă formă de viaţă.

Articol complet - https://financialintelligence.ro/asociatia-pro-consumator...

"Inseamna ca au fost ceva presiuni sau...sau luat niste bani ca sa il stearga ?" - Nu, inseamna ca nu isi poate asuma tampeniile din el. Au fost criticati inclusiv de fizicieni. Cum se face ca baietii "fac" descoperiri care nu pot fi sustinute intr-un peer review... nu mai zic contrar a ceea ce au constatat alte academii sau organizatii stiintifice internationale.
Trebuie sa manifestam un ochi critic, sa nu mai credem automat toate ineptiile care circula si chiar cand ele par cu suport stiintific.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
1
643 / 750
puncte
Custom field 2

@andreic cum ar putea face diferenta consumatorul obisnuit intre ce sunt "ineptii" si ce este adevarat? Care sunt stirile adevarate si care nu? Noi nu ne pricepem,nu avem studii de specialitate. Unii dintre noi avem doar liceul si eventual o facultate,dar nu in domeniul fizicii sau telecomunicatiilor.Cum filtram aceste studii?

UE lucreaza la un plan de combatere pentru fenomenul "Fake News" care au ca subiect principal tehologia 5G si efectele sale asupra organismelor vii.

În ultimele luni o serie de teorii ale conspiraţiei, potrivit cărora noul coronavirus ar avea legătură cu tehnologia telefoniei mobile, a dus la incendierea unor turnuri de telefonie în zece ţări europene şi atacarea lucrătorilor care se ocupă de mentenanţa instalaţiilor de telefonie.

15 ţări şi-au exprimat îngrijorările şi propunerile într-o scrisoare comună trimisă vicepreşedintelui Comisiei Europene, Margrethe Vestager, comisarului pentru piaţă internă, Thierry Breton, şi vicepreşedintei CE Vera Jourova.

“Este clar că asistăm la o creştere a activităţii mişcării anti-5G de-a lungul Uniunii Europene” susţin semnatarii scrisorii, care au cerut Uniunii Europene să “adopte o abordare activă, pe termen lung şi sistemică” pentru a răspunde la îngrijorările cu privire la 5G şi câmpurile electromagnetice.

“Noi, în calitate de state membre, suntem gata să contribuim la această iniţiativă UE cu expertiza noastră naţională şi cele mai bune practici pentru a răspunde la problema dezinformării cu privire la 5G şi câmpurile electromagnetice”, se mai arată în scrisoarea consultată de Reuters.

Ţările semnatare cer mai multă cercetare ştiinţifică cu privire la riscurile pentru sănătatea oamenilor, propunând campanii de creştere a conştientizării de-a lungul Europei şi sugerând o dezbatere mai amplă care să ţină cont de temerile şi îngrijorările oponenţilor tehnologiei 5G.

Statele care au facut front comun si au semnat acea scrisoare deschisa sunt: Polonia, Suedia, Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Cipru, Estonia, Finlanda, Grecia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Portugalia şi Slovacia.

Sursa - https://financialintelligence.ro/15-state-membre-ue-apel-...

La noi, ramane cum s-a stabilit, adica ce ne dicteaza americanii!

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!