Întrebare cu răspuns(uri)

Ați întâmpinat limitări de viteza în roaming în SEE?

Dețin un abonament Orange de aproximativ 14 ani, de vreo 2 ani s-a introdus Roaming like home în SEE. Părerea mea este ca Orange ne limitează viteza în roaming, la un nivel atât de jos, încat seara netul devine inutilizabil pe partea de download. V-ați mai confruntat cu asemenea situație, doarece prin Grecia netul a mers foarte bine in timpul zilei, dar seara nu prea l-am testat, însă în vama la Ruse la 20:30, am constat ca viteza de încărcare în browser era foarte mica, în condițiile în care parametrii rețelei partenere erau foarte buni, dovada ca upload-ul era excelent. Atașez câteva screenshoturi cu viteza la internet și parametrii rețelei.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan
  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Din pacate este trist dar adevarat, pot confirma limitari majore de viteza la download in roaming. Un test proaspat de viteza pe reteaua Telenor HU atasat. Langa mine a fost sotia cu Orange care era la fel limitat, eu am facut teste cu un SIM de Vodafone RO si unul de Vodafone UK pe aceasi retea Telenor si vitezele erau mult superioare. Ce pot spune este ca limitare se manifesta seara dupa anumite ore, deci e posibil sa fie o legatura cu capacitatiile Orange. Trebuie studiat si lucrat cu Orange, deoarece serviciile de date sunt de maxima importanta pentru client cand sunt in roaming.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (1)

Da (11)

92%

11 membri au votat cu DA

1 membri au votat cu NU

92% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 2 din 2

Poate că în urma acestor semnale trase de voi, se vor rezolva problemele.

Vio73
Vio73

Vio73

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Vio73

Pacat ca s-a ajuns la astfel de situatii, vad ca nu se ofera momentan nicio solutie concreta.

Razvan
Razvan

Razvan

User level
Nivel
4
5000 / 5000
puncte
Custom field 2
Razvan

Bulgaria + Grecia, 28.06-08.07 nu am intampinat probleme

bogapostu
bogapostu

bogapostu

User level
Nivel
1
496 / 750
puncte
Custom field 2
bogapostu

Eu sunt în Italia de 3 zile și de abia am roaming. În Austria am avut fără probleme 4 zile, dar când am intrat în Italia au început întreruperile. Specific aceeași problemă pe trei telefoane cu trei numere diferite.Oare de ce numai pe Orange această problemă iar trei persoane din grup care sunt pe altă rețea românească nu au nici o problemă?

Sigur limiteaza viteza la download, mai ales cu cartela prepay, peste tot pe unde am fost prin europa ( franta , olanda , belgia , spania, germania , luxenburg ) viteza de download e de 30kb/sec , poate 35kb ... In fine ... Ideea este ca oricat sun la ei , ei sustin ca am viteza normala ei ca nu exista limitari , tin sa precizez ca pe testare de viteza urca pana la 90mb+/ secunda , de aia zic ca e ok . Daca fac update la chestii interne din telefon , internetul merge grozav , cand intru pe magazin play sau facebook sau orice , youtube , internetul merge praștie.
Am un xiaomi mi10 t pro 5G , un tefefon super bun . De la ei e ceva .

zezedrg47
zezedrg47

zezedrg47

User level
Nivel
0
11 / 100
puncte
Custom field 2
zezedrg47

Din momentul in care am primit mesaj de la Orange ca am consumat mai mult net/voce in alta tara, netul s-a dus in cap. Nu pot avea o conferinta decenta pe Teams.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!