Întrebare cu răspuns(uri)

Ați întâmpinat limitări de viteza în roaming în SEE?

Dețin un abonament Orange de aproximativ 14 ani, de vreo 2 ani s-a introdus Roaming like home în SEE. Părerea mea este ca Orange ne limitează viteza în roaming, la un nivel atât de jos, încat seara netul devine inutilizabil pe partea de download. V-ați mai confruntat cu asemenea situație, doarece prin Grecia netul a mers foarte bine in timpul zilei, dar seara nu prea l-am testat, însă în vama la Ruse la 20:30, am constat ca viteza de încărcare în browser era foarte mica, în condițiile în care parametrii rețelei partenere erau foarte buni, dovada ca upload-ul era excelent. Atașez câteva screenshoturi cu viteza la internet și parametrii rețelei.

  • Răspunde
  • Distribuie această întrebare

Din pacate este trist dar adevarat, pot confirma limitari majore de viteza la download in roaming. Un test proaspat de viteza pe reteaua Telenor HU atasat. Langa mine a fost sotia cu Orange care era la fel limitat, eu am facut teste cu un SIM de Vodafone RO si unul de Vodafone UK pe aceasi retea Telenor si vitezele erau mult superioare. Ce pot spune este ca limitare se manifesta seara dupa anumite ore, deci e posibil sa fie o legatura cu capacitatiile Orange. Trebuie studiat si lucrat cu Orange, deoarece serviciile de date sunt de maxima importanta pentru client cand sunt in roaming.

Ți-a fost de ajutor acest răspuns? (poți vota o singură dată)

Nu (0)

Da (10)

100%

10 membri au votat cu DA

0 membri au votat cu NU

100% utilizatori au considerat că acest răspuns este util

Alte răspunsuri

Pagina 1 din 2

Nu cred că Orange limiteaza viteza in Roaming,mai degrabă cred că ține de încărcarea rețelei in tara respectivă și banda in care transmite. Cred că interesul Orange este să îți consumi traficul inclus cat mai repede că apoi să îți vândă (taxeze) internet. Într-adevăr,am mai citit despre așa zise limitări de trafic dar eu unul nu cred așa ceva. Ce interes ar avea Orange să facă acest lucru?

Costuri mai mici catre operatorul gazda, economie la bugetul companiei. Ideea ca EE (France Telecom) a fost prins cu 2Mbs în Marea Britanie în mod oficial. Anul trecut în urma unor reclamații la Ancom, a fost scoasa limitarea în roaming de 2Mbs tot timpul la prepay și cea de la abonamente în timpul serii, dar obiceiul a revenit.

Din câte am înțeles de la alte persoane, au mai existat unele experiențe neplăcute în acest sens. S-au dat exemple și pe unele forumuri de specialitate.

Un prieten a călătorit în Grecia în vacanta și în Franța în interes de serviciu. În ambele tari mi-a spus că nu a sesizat scăderea vitezei. Desigur,folosea netul mai mult pe rețelele de socializare. Data viitoare când merge am să-l rog să facă și niște teste de viteza.

Din pacate este trist dar adevarat, pot confirma limitari majore de viteza la download in roaming. Un test proaspat de viteza pe reteaua Telenor HU atasat. Langa mine a fost sotia cu Orange care era la fel limitat, eu am facut teste cu un SIM de Vodafone RO si unul de Vodafone UK pe aceasi retea Telenor si vitezele erau mult superioare. Ce pot spune este ca limitare se manifesta seara dupa anumite ore, deci e posibil sa fie o legatura cu capacitatiile Orange. Trebuie studiat si lucrat cu Orange, deoarece serviciile de date sunt de maxima importanta pentru client cand sunt in roaming.

Pe 17 Martie anul asta am fost plecat la Budapesta (via Bors -> M35 (Debrecen) -> M3) si pe autostrada Orange a mers foarte bine dpdv viteze (interval orar 5AM -> 9 AM) insa la destinatie netul practic a devenit inutilizabil, telefonul (Note 9 DS) nu mai statea conectat pe 4G si aveam acces doar la apeluri de voce (maxim pe 2G/3G, i sa puteam suna doar prin 2G), deci jmecheria aia de script (sau ce folositi) ca sa ne faceti fazele astea afecteaza nu doar partea de internet mobil ci si serviciul de voce, trist...

Fiind un terminal dual-sim (sim1 -> abonament Orange, sim2 -> Prepay Telekom RO) am facut teste comparative de viteza folosind aplicatia Speedtest si diferentele au fost uluitoare, in sensul pe Telekom aveam viteze mai mult decat decente in 4G/4G+ iar pe ORO nu mai putea fi vorba de a mai putea utiliza internetul in roaming.

Intreaga 'istorie' e relatata aici, n-are sens sa trag imaginile de acolo si sa le incarc dincoace.

https://forum.softpedia.com/topic/889119-lte-de-la-orange...

Poate totusi ORO se 'desteapta' si-si revine in fire la acest capitol.

Daca puneti mana si pe spectrul detinut de Telekom RO (dupa ce se zvoneste in ultima vreme) veti deveni ultra strong in RO, insa trebuie sa aveti o atitudine corecta si fata de acest serviciu.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
0
34 / 100
puncte
Custom field 2

Nu cred, dar sa ramanem on-topic.

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
0
34 / 100
puncte
Custom field 2

Poate nu e pe la toți sau poate nu mereu. Eu, anul trecut, în Ungaria, nu am avut probleme. Dar am înțeles de la voi, că sunt (ați și dat exemple). Sper să se rezolve!

Sunt prea multe cazuri Vio, nu e coincidenta.
Ungaria, Bgaria, Grecia, Germania si alte exemple confirma acest lucru.
De rezolvat s-o rezolva daca factorul/factorii implicati in acest subiect de la ORO isi vor 'reveni' sau nu. Eu unul sper ca da, Orange are destule atuuri pe partea tehnica in RO si pentru asta merita de la mine un mare plus, i sa trebuie sa inceteze cu aceste 'manevre'

Anonim
Anonim

Anonim

User level
Nivel
0
34 / 100
puncte
Custom field 2

Da, sigur. Cipru: limitare de viteza seara, dupa ora 21, la 1-2Mbps.

In plus, Orange nu permite deloc accesul pe reteaua Cyta-Vodafone, desi pe site se pretinde ca au acorduri cu toate cele 3 retele din Cipru. De asemenea, pe MTN nu este acces 4G. Doar pe PrimeTel functioneaza, si cum am spus mai sus, cu limitare de viteza.

In paralel, Telekom si Vodafone merg fara probleme pe toate cele 3 retele 4G.

La fel si in Grecia, cu sim Orange nu este acces pe Vodafone.

La fel si in Italia, nu mergea decat pe TIM.

Cred ca limitarile daca acestea sunt, probabil vin de la reteaua pe care esti conectat. Eu personal am fost plecat o perioada de 2 luni din tara si am folosit telefonul precum as fi fost in tara din toate punctele de vedere. internetul a functionat destul de bine, nu mai vorbesc de apeluri cel putin de 2-3 ori pe zi cu cei de acasa si stat la vb minim 10-15 minute.

Acelasi raspuns il primesc si de la orange. Deja e jenant.

In roaming te conectezi la internet prin reteaua de acasa intotdeauna (adica Orange), iesi pe internet cu IP de Romania oriunde ai fi,

In plus, retelele de oriunde din lume se bat pe userii de roaming, pentru ca acestia aduc bani grei, reteaua careia i se ofera roaming este taxata in functie de trafic, asa ca au tot interesul sa primeasca cat mai mulți useri de roaming, si nu ii limiteaza nimeni, iti garantez!!!

Orange in schimb are interes sa te limiteze pentru a mai subtia facturile din interconectari roaming.

Am cumparat sim local Primetel, mergea cu 30Mbps in timp ce Orange, pe aceeasi retea in roaming, 1Mbps. E penibil sa mearga cu 20 mbps la ora 20:55 si cu 1 mbps la ora 21:05, constant, fara fluctuatii, si sa spui ca nu e limitare. Si doar pe downlink unde e greul, uploadul mereu a fost fara limitari.

Oricum am rezolvat toate problemele, m-am portat in alta retea, ii las pe altii sa se bucure de experienta 4G #1 orange, eu sunt lamurit.

Salut! Am observat că petreci timp în Comunitatea Orange, dar nu te-ai înscris încă.
Dacă te inscrii și devii membru, poți adresa întrebări în comunitate, poți să ajuți și tu alți membri și poți câștiga puncte, badge-uri și să te bucuri de multe alte beneficii!